G8 Türkiye'nin bölgesel bir güç olduğunu teyit etti
ucgen

G8 Türkiye'nin bölgesel bir güç olduğunu teyit etti

46582
Hatay TV, 7 Eylül 2008

Muhabir: Hocam, Ortadoğu hep yıllardır savaşlarla anılmakta. Türkiye son yıllarda bütüncül bir politikayla barış ve hoşgörüyü düzene sokmakta bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu güven ortamını sağlayabildik mi komşularımıza karşı sizce?

Adnan Oktar: Gittikçe Türkiye'nin ağabeyliği yayılmaya başladı herkes kabul ediyor. Mesela, Gürcistan, Ermenistan, yani direk ağabey olarak kabul ediyor Türkiye’yi bu çok güzel. Yani bölge Türkiye’yi seviyor. Türk askerini çok seviyorlar. Yani Türk askerine karşı acaip bir muhabbet var dünyada. Yani çok mübarek bir ordu olarak biliniyor. Bence yollar sonuna kadar açık yani Türk İslam Birliği benim kanaatim en fazla bu 10 yıl içinde çok rahat oluşacak gibi görünüyor. Olacak yani onu da söyleyeyim inşaAllah.



Kanal 35, 7 Mart 2009

Adnan Oktar: Sosyologların, bu tarz araştırma yapan kişilerin, bilim adamlarının ortak kanaati aynı bu şekilde, Türkiye, Türk-İslam aleminin lideri olacak. Ama bu gün gibi zaten aşikar. Çok sarih bir şey. İnşaAllah, o yönde gidiyoruz. Ama tabi bizim de ciddi şekilde gayret etmemiz lazım. Sebeplere sarılmamız gerekiyor. Eğer İnşaAllah bu hızla gidersek bu güzellik oluşacak. Eğer bu hızla gitmezsek de bu güzellik oluşacak. Hiç yapmasak da yine bu güzellik oluşacak. Çünkü kader böyle İnşaAllah.

Bugün, 9 Temmuz 2009



Zaman, 9 Temmuz 2009



Sanayileşmiş ülkeler grubu G-8, Türkiye'nin bölgesel bir güç olduğunu ve bölgesindeki barışla istikrarda etkin ülke olduğunu açıkladı. İtalya'nın L'Aquila kentinde dün başlayan G-8 Zirvesi çerçevesinde yayınlanan analizde, Türkiye'nin G-8 açısından Brezilya, Meksika, Çin, Hindistan, Güney Afrika gibi ülkelerle birlikte bölgesel gücü kabul edilmiş ülkeler arasında yer aldığı kaydedildi. Türkiye'nin ve diğer bölgesel etkinliği olan ülkelerin, bundan böyle, önemli G-8 zirvelerinde danışılacak ülkeler arasında yer alacağı da vurgulandı. Analistlere göre, Türkiye'nin zirveye davet edilmesi, bölgesel güç olduğunun teyidi olarak kabul ediliyor.

Vatan, 10 Temmuz 2009




Türkiye, 9 Temmuz 2009



PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo