Türkiye, İslam aleminin yeni merkezi
ucgen

Türkiye, İslam aleminin yeni merkezi

1596
Ne demiştiNe oldu

Azerbaycan Halk Gazetesi, 6 Ekim 2008 

Adnan Oktar: Şimdi Kafkas halklarına sorulacak, diyecekler ki, hangi ülkenin bayrağı altında, hangi ülkenin liderliği altında birleşmek istersiniz? Hangi ülkeyi seviyorsunuz? Onlar diyecekler ki, biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Türk Devleti bizim ağabeyimiz olsun, bize yol göstersin, birleşelim, her devlet ayrı olsun, her devlet kendi içerisinde hür ve bağımsız olsun ama TÜRKİYE AĞABEY OLSUN, MANEVİ LİDERLİĞİ ALSIN DİYECEKLER.

 



Azerbaycan Gazete 525, 27 Ağustos 2008 

Adnan Oktar. Türkiye İslam alemi için gerçekten örnek bir ülke. Yani, hem Türk milliyetçiliğini güzel anlayan ve güzel uygulayan, İslamı da çok güzel anlayan ve çok güzel uygulayan, laikliği de güzel özümseyen bir yapısı var. Fakat, İslam dinini gerçekten en iyi uygulayan, en iyi yaşayan ülke olduğunu bütün İslam ülkelerinin hepsi kabul eder. Yani gerek temizlik olarak, gerek anlayış olarak, gerek yaşantı olarak, gerek takva olarak hakikaten çok titizdir Türkiye. Belki bu Osmanlı mirası olduğu için Osmanlıdan gelen alimlerin etkisi de olmuş olabilir. Allah bir şekilde bu güzelliği meydana getiriyor o yüzden TÜRK-İSLAM ALEMİNİN LİDERLİĞİNE DE TÜRKİYE’NİN ÇOK UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.



Habertürk, 16 Haziran 2010

“Arap halkı Gazze’deki kuşatmaya karşı. Utanması gerekenler sadece Arap toplumunu yönetenler, Arap hükümetleri. Mesela Türkiye şu anda Arap halklarının daha çok desteğini alıyor. Erdoğan yeni bir insan. İslam dünyasında gürültü koptuğunda Batı bunu hiçbir zaman anlamıyor. Ama anlayan birisi var, o da 500 yıldan beri Müslümanlar’ın lideri olan Osmanlılar. Bunu Erdoğan biliyor: Türkiye İslam’ın yeni merkezi.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo