Ne demiştiNe oldu

Azerbaycan Gazete 525, 27 Ağustos2008

Adnan Oktar: Ama o güç onların aleyhine olmayacak ki yani o Rusya’nın daha zenginleşmesi demektir. Ermenistan’ın daha zenginleşmesi demektir. Ermenistan’da, Rusya’da yeni yeni fabrikalar, yeni yeni tesisler demektir. Azerbaycan’ın petrollerinin Türk petrollerinin, Türk madenlerinin Rusya’ya, Ermenistan’a satılması demektir. VE ONLARIN HER TÜRLÜ İMKANININ DAHA ÇOK ARTMASI DEMEKTİR. PAZARLARI GENİŞLER, TİCARETLERİ GENİŞLER, ASKERİ YÖNDEN RİSK KALKAR. ÇÜNKÜ, RUSYA’YA KARŞI DÜŞMAN BİR TAVRI YOK TÜRKİYE’NİN DOST TAVRI VAR. RUSYA’YI DOST ÜLKE OLARAK GÖRÜYORUZ. Asil bir ülke olarak görüyoruz. Yani Rusya’yı düşman olarak görmek en son düşüneceği bir şeydir Türkiye’nin hiçbir şekilde öyle bir düşüncesi yok. dolayısıyla, Rusya böyle bir birleşmeden çok çok memnun olur. Çok lehine olur. Ama Rusya’ya bir kere güvence verilmesi çok önemlidir ve rencide etmemek çok önemlidir. Yani, Rusya’yı mahcup etmek, küçük düşürmeye kalkmak bu yakışık almaz. Bir de tecrit etmek, yalnızlığa itmek çok kötü bir şey. Yani Rusya’yı bir yalnızlığa itme politikası var bazı ülkelerin yani Rusya’yı yalnızlığa itmek demek buradaki milyonlarca insanı masun insanı bir anlamda yok etmek demektir. Bu vicdanlı bir davranış değil ki. Rus milleti asil millettir. Güzel insanlar Ruslar, yani niçin yok olsunlar. Niçin ezilsinler, niye mağdur duruma düşsünler? Onun için onlara bu güvencenin şiddetle verilmesi çok önemli. Biz Rusya’nın dostuyuz. Her türlü faaliyette yanındayız. Askeri yönden de hiçbir risk yoktur. Hatta anlaşmada yapılabilir Rusya ile saldırmazlık yönünde bir pakt imzalanıp hiçbir şekilde böyle bir şey olmayacak diye garanti verilebilir. Bir de Rusya Türkiye’ye niye saldırsın… 1800’LER KAFASIYLA YAKLAŞIRSAK BU İŞLER HİÇ NETİCE ALMAZ O ZAMAN. 1800’LERİN MANTIĞI GİDECEK. 2000’LERİN GÜZEL, SEVGİ DOLU, BİRLEŞTİRİCİ MANTIĞINA ARTIK GİRMEMİZ GEREKİYOR. Asrımız altın çağı. Türk- İslam Birliği’nin oluşacağı bütün dünyanın mutluluk içinde yaşayacağı bir çağa giriyoruz.



Ekin TV, 29 Ocak 2009

Adnan Oktar: Bir kere Avrupa’yı biz o zaman zengin ederiz. Avrupa yaşlı bir toplum, Amerika zaten ekonomik olarak çökmek üzere. Amerika’nın ve Avrupa’nın ve Çin’in kurtuluşu da buna bağlı. ALLAH’IN İZNİ İLE RUSYA’YI DA TÜRK İSLAM BİRLİĞİ İÇİNE ALACAĞIZ, bu da var, çünkü çok yüksek nüfusa sahip Rusya’da ki Türklerin sayısı ve İslam da çığ gibi yayılıyor Rusya’da. İslam’ın sevgisi coşkusu yepyeni bir dinamik, yepyeni bir heyecan verecektir topluma. Yani böyle olaylarda muazzam bir heyacan meydana gelir. Yepyeni bilimsel buluşlar olur, yepyeni mimari anlayışları gelişir, medeniyette adeta bir patlama meydana gelir. Yepyeni bir sevinç anlayışı meydana gelir. Yani durgunluk ve durağanlık kalkar. Yani bir bendin önünde, su bendinin önünde ki ağacı kaldırdın mı, su coşku ile akmaya başlar. Onun gibi. Adeta bir deniz boşalacak Allah’ın izni ile Türk İslam Birliği olduğunda. Buna doğru gidiyoruz, zaten bunun engellenecek bir yönü yok. Kimse bunu engelleyemez ayrıca. Bu bir kader Allah’ın izni ile. Mutlaka olacak bu. Ama herkes bunu coşku ile teşvik etsin, desteklesin, dilinde sürekli bunu değerlendiren bir insan zaten büyük hizmet etmiş olur.


Hürriyet Gazetesi, 16 Şubat 2009



"Ruslarla Türkler arasında Osmanlı dönemi de dikkate alındığında 500 yıl savaş edilmiş. Ancak şimdiki Türkiye Cumhurbaşkanı Gül’ün Moskova ziyareti hem yönetim düzeyinde, hem de halklar arasında iki tarafın da tavırlar ve davranışlarında samimi olduklarını gösterdi."
"Gül’ün Moskova ziyareti Kafkas savaşından sonra iki ülke arasında yakınlaşmanın tepe noktası oldu. Bildiğiniz gibi Türkiye NATO ülkesi olarak Rus-Gürcü savaşı sırasında Moskova adresinde kınama yayınlamayan tek devlet oldu. Hatta Ankara bir süre direndikten sonra ABD savaş gemileri Karadeniz’e giriş yapabildi. Türkiye’nin ortaya attığı Kafkaslarda istikrar platformu önerisi de Moskova tarafından benimsendi."
Hürriyet Gazetesi, 14 Şubat 2009



Milliyet Gazetesi, 14 Şubat 2009



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Rus lider Dmitriy Medvedev dün Kremlin’de iki ülke ilişkilerinin üst düzeye çıkarılması, her alanda çok güçlü ortaklığa gidilmesine ilişkin ortak deklarasyon imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Medvedev de, Türkiye ile Rusya’nın Karadeniz ve Kafkasya’da güvenliğin sağlanması konusunda benzer görüşler taşıdığını söyledi, ayrıca Ankara’nın "Kafkasya Barış ve İstikrar Platformu"önerisini desteklediklerini bildirdi. Medvedev, bir zamanlar 1 milyar dolar olan ikili ticaret hacminin günümüzde neredeyse 35 kat arttığını, ayrıca geçen yıl 2.5 milyondan fazla Rus vatandaşının Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyledi. Gül ise, bu rakamın, bazı sorunların da çözülmesiyle çok daha ileri düzeye, 40-50 milyar dolara çıkacağına inandığını söyledi.