Ne demiştiNe oldu

Konya TV, 28 Şubat 2008

Adnan Oktar: Türkiye'nin görevi Türk-İslam aleminin lideri olmasıdır. Türk milletine çok büyük görev düşüyor.Türk-İslam aleminin liderliği dünya tarihinin en büyük vazifelerinden birisidir. TÜRK MİLLETININ EN HAYATİ GÖREVLERİNDEN BİRİ BUDUR. Yani biz sırf Türkiye'yi kurtarmak değil bütün Türk-İslam alemini kurtarmakla görevliyiz Türk milleti olarak. Türk milleti başka milletlere hakikaten benzemiyor. Bu bir ırkçılık değil. Çok vefalıdır. Güzel huyludur Türkler. İnsancıldır. Çok merhametlidir. Ve müthiş fedakardırlar. Yani gidin bir köye. Misafir olarak bir gidin. Evin en güzel yeri misafire açılır. En güzel yiyecekler misafire getirilir, en güzel yataklar misafire sunulur, en güzel bardaklarda ikram yapılır. Bu ne demek? Demek ki bizim milletimiz egoist değil, bencil değil, sevgi dolu, fedakar, çok coşkulu bir millettir, Allah için canını vermek için can atar, çok heyecanlı bir millettir.
 



Abu Dhabi TV, 19 Şubat 2009

Adnan Oktar: Bir kere Suriye istiyor Türkiye ile birleşmeyi, Irak da istiyor. Zaten Suriye, Irak istedi mi yani herkes ister. Azerbaycan istiyor, Ermenistan istiyor Türkiye ile birleşmeyi, Gürcistan istiyor, geriye ne kaldı? Litvanya’yı da içine alacak bir birlik olacak bu. Litvanya, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Doğu Türkistan hepsini içine alacak bir birliktelik olacak, ta Libya’ya kadar. Bütün Afrika’nın kenar ülkeleri ve iç kısımlarına kadar da büyük bir Türk İslam Birliği oluşacak, daha önce zaten bir tecrübesi var Türkiye’nin, bir Osmanlı tecrübesi var, bu sefer Osmanlı’da olan hatalar da yapılmayacaktır. Tarihi hatalar vardır Osmanlı döneminde, onlar da olmayacaktır, Osmanlı'nın mükemmel yönleri alınacaktır, güzel yönleri alınacaktır, hatalı ve eksik yönleri alınmayacaktır ve mükemmel bir birliktelik oluşturulacaktır.


Hürriyet, 22 Ağustos 2011

 “Afrika dışından bir lider olarak Başbakan Tayyip Erdoğan, Somali ziyaretiyle bir ilke imza attı... Somali’deki kriz Erdoğan’a, İslam İşbirliği Teşkilatı ve diğer uluslararası kurumlar nezdinde Türk liderliğini vurgulama fırsatı verdi. BM Güvenlik Konseyi’nde geçici sandalye isteyen Türkiye, Afrika ülkelerinden büyük destek görmüştü. Kaynak zengini Afrika’da Türk yatırımları da artıyor. Etiyopya buna örnek. Bu açıdan Türkiye hem ahlaki sorumluluğunu yerine getiriyor, hem de Afrika’da liderlik imajını güçlendiriyor.”