Ne demiştiNe oldu

Destan TV, 08 Mart 2009

Adnan Oktar: Bakın diyor ki 2006 yılında 17 bin 64 kişi aile içi şiddete maruz kaldı. Kardeşim ne mecburiyeti var? Niye her gün ağzını, burnunu kırdırsın? Niye kendini dövdürsün? Yani babandır döver, annendir döver. Hayvan mı bu? Bu insan, öyle bir şey olmaz. Öyleyse GİDER RESMİ MÜRACAATTA BULUNUR, DEVLETE SIĞINIR. Gider bir dostu, sevdiği, güvendiği kişi varsa onun yanında can güvenliğini korumak şartıyla kalır.


25 Aralık 2010, Kocaeli Tv ve Aba Tv

ADNAN OKTAR: Bu dediğim çok önemli. Böyle şeylerde hanım kardeşlerimiz böyle psikopatların eline düşerlerse mutlaka hem savcılığa hem polise ama böyle aklı başında, mümin, muttaki insanlara da haber versinler. Mesela bak bizim hiç haberimiz yok. Böyle bir şeyde bu kadınlar yalnız kalıyorlar. Böyle bir şeyde adliyeye götürüp getirmesinde mahallenin delikanlıları yardımcı olsunlar, değil mi? Mahalledeki genç kızlar yardımcı olsunlar. Gerekirse bir süre gözetlenebilir, yani gözlemlenebilir, değil mi? Çevresinde, mesela evinde misafir kalabilirler. Mesela bir kız kardeşiyle bir delikanlı o evde kalabilir. İllaki bir psikopatlık yapar. İllaki yapacaktır. Safha safha oluyor, birden bire değil. Seyrediyorlar kardeşim. Bak daha önce de söyledim. ETRAFINDAKİLERİ UYARSINLAR. MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE HABER VERSİNLER. MİLLİYETÇİ, MÜSLÜMAN, BİZİM MİLLETİMİZ ÇOK YAMANDIR. AMA KİMSENİN HABERİ OLMUYOR.


 

 

Vatan, 2 Nisan 2012

Adana’da eski eşi tarafından pompalı tüfekle saldırıya uğrayan kadına devlet ‘çağrı üzerine koruma’ tahsis etti. Genç kadın şimdi işe de alışverişe de polisle gidiyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 2007 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başlattığı uygulamayla 40 bin polise aile içi şiddeti önlemeye yönelik eğitim verildi.

Eğitim alan polislerin ‘aile uzmanı’ olarak görev yapmaları öngörüldü. Eylül 2011’de Koruma Hizmetleri Yasası’nda yapılan değişiklikle şiddet gören kadınlara eğitim alan polis tarafından koruma verilmeye başlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de bu çerçevede yaptığı düzenlemeyle her ilçeye en az iki memur düşecek şekilde “şiddet timi” kurdu.