Şehit Yakınları ve Gazilere Ücretsiz Seyahat Kartları Hazırlandı
ucgen

Şehit Yakınları ve Gazilere Ücretsiz Seyahat Kartları Hazırlandı

57097
Ne demiştiNe oldu

Sayın Adnan Oktar sohbet programlarında sık sık şehit ailelerine ve gazilere saygı, nezaket ve hürmet gösterilmesi gerektiğini hatırlatmakta, ulaşım, lokanta, market, mağaza, turistik tesisler ve birçok yerde ücretsiz olarak ağırlanmaları gerektiğini söylemektedir.

Nitekim Hükümetimiz yeni bir kararla şehit yakınları ve gazilerimize ücretsiz seyahat kartları hazırlamıştır.

A9 TV, 29 Ocak 2013

Adnan Oktar: Mesela şehirlerarası bir yere gitmek istiyor bir şehit babası gelmiş böyle sakallı, bir evladı var onu da şehit vermiş, hanımıyla beraber memleketine gidecek. Otobüs şirketine gidiyor. Son kuruşuna kadar orada para alınması çok vahim olur. Çok acayip olur. Mutlaka şehit ailesi olduklarını bir yerde hissettirsinler, para alıyorsa da alsın adam. Alıyorsa vicdani sorumluluğu onun olsun, ama illaki söylesinler, onu ibraz etsinler. “Biz şehit ailesiyiz” desinler. “Şehit babasıyım” desin. Adam ne yapıyorsa yapsın. Benim bildiğim suret-i katiye para alınmaz. Yani özel şirketler için diyorum. Vicdanen olacak iş değil. Bir evladı var; senin dinini, imanını, mukaddesatını, hayatını, her şeyini muhafaza için aziz canını Allah’a vermiş, teslim etmiş. Sen de ondan söke söke ücretini alıyorsun. Bu oluyor mu, bu? Olmaz. Vicdanen olmaz. Bilakis, hatta diyeceksin, değil mi; “Babacığım, oraya gittiğinizde eve kadar da ayrıca taksi ayarlayacak muavin arkadaşlar, orada yardımcı kişiler var. Şirketle konuştuk. Siz oraya indiğinizde gideceğiniz yeri söyleyin. Biz taksiyi de ayarladık. Sizi götürecekler.” Böyle ikramlı olması lazım. Onun dışında olmaz. Yani sırf kanunla nizamla değil. Gönüllü de olması lazım ayrıca.


Çay TV, 11 Mart 2009 

ADNAN OKTAR: Bir de gazilerimiz bizim unutulmuş vaziyette oluyor. Biz gazileri göremiyoruz. Gazi, “Selamun aleykum” diyecek pastaneye girecek gelip oturacak, millet eğilip alnından öpecek onu. Ondan para alınmaz. Mesela taksiye bindi, para yok. Mesela mağazaya girdi, para yok. Gaziden para alınmaz, o madalyayı takacak, biz göreceğiz onun madalyasını. Mesela kolu kopmuş, o kopmuş kolundan öpecek insanlar. O bir aslan o, niye evinde oturtalım biz gaziyi; lütuf olarak değil bu hak ettiği için, aslan olduğu için bu inşaAllah. Veyahut uçağa bindi, niçin para alınsın, bedava, her yerde bedava olacak. Yahut gitti bir gömlek aldı, ayıptır yani mağazada oturup ondan, gaziden para alınır mı? O bereket getirir, güzellik getirir. Bitti diyeceksiniz, gel bir sarılayım diyeceksin, Allah selamet versin. Mesela bazısı tekerlekli arabayla geliyorlar, kimisi de koltuk değneğiyle geliyor, arslan onlar. Turistik tesisler, hepsi bedava olması lazım onlara. Aksi çok acayip, evlerine gidip oturuyor o çocuklar. Bütün ömürleri evlerinde geçiyor, olur mu öyle şey arslanlara. Hele şehit ailelerine her yerde böyle muhabbet, coşku, her yerde o sevgiyi, o asaletlerini onlara hissettirmek lazım, kat kat fazlasıyla.


Asu TV, 5 Temmuz 2010 

ADNAN OKTAR: Vatanı, milleti, namusu, haysiyeti, şerefi korumak için kardeşlerimiz gidip canını veriyor, arslan gibi delikanlılar. Kolu kopuyor dibinden, ayağı kopuyor ve evinde oturuyor bu insan. Bu nasıl tahammül edilir bir şey? Gaziler bir kere her yere dolacaklar, biz onları alıp kucaklayıp, havalandıracağız nereye giderlerse, değil mi? Alınlarını öpeceğiz her gördüğümüz yerde. Bir yere geldiğinde gazi, biz onu madalyasından tanıyacağız, biz nereden anlayacağız. Sarı pirinç madalya gördüğümüzde bizim içimiz burkulur, ben istemiyorum. Altından olsun istiyorum. Para bulacağım diyorum. Bulacağız, toplayacağız, biz millet olarak vereceğiz, veririz inşaAllah. Ve biz onları iyi hayat şartlarında gördüğümüzde mutlu oluruz. Ben bir gazi ailesi, mesela gecekonduda oturuyor, unutulmuş, kimse gitmiyor ziyaretine… Rica ediyorum, istirham ediyorum... Lokantaya götürecek gaziyi, oturacak, yemeğini yiyecek, iltifat edilecek. Hatta araba tutacak lokantanın sahibi, sarı taksi, ne ise, “efendim götürsün istediğiniz yere” diyecek…

Senin canını kurtarmış, malını kurtarmış, namusunu, vatanını kurtarmış. Ve bu uğurda kolunu, bacağını kopartmış gitmiş, yani sen nasıl ondan para istersin? Bir şehit babası evde yalnız başına otururken, bir insan nasıl rahat eder vicdanen? Gazi arabayla gidiyor, gazi olup olmadığı belli değil. Ve genellikle de evlerinde oturuyorlar, niye öyle olsun kardeşim? Düğüne götüreyim mi, alıp götürürüm. Evde mesela bir yemek var, “getirin gazimizi” derim. Kucaklarız omzumuzla, alır karşımıza oturturuz. Gözünü kaybediyor bak gençliğinde, dünyayı bir daha göremiyor Allah için. Sarıl sarıl alnından öp değil mi?... Bereket olur, bir güzellik olur, insanın içi açılır, beynine kan gelir insanın. Öbür türlü insan kasılır, çöker, azaptır bu.


Başkent TV, 6 Mart 2009

Adnan Oktar: Evet o kadar, saygı gösterilmesi, nezaket ve hürmet gösterilmesi. Çünkü Allah bize bunu nasip etmemiş, ona vermiş o güzel bir imtihanla imtihan oluyor, demek ki güzel bir tıynet bu. Var gücümüzle gayret edelim, evinde gaziyi oturtturmak ne demek, unutmak ne demek, mesela şehit aileleri her tuttuğumuz yerde alnından öpelim. Şehit ailelerine her yerde hürmet saygı gösterilsin, onlara var gücümüzle destek olup imkân sağlayalım. Şehit ailesi, şehit babası, şehit anası, ne büyük onur, hem annesine hem babasına ayrı ayrı madalya verilmesi lazım onların. Direk göğsünde taşıyacaklar, gördüğümüz yerde sarılacağız.  Herkes mesela evine buyur etsin onları, lokantasına buyur etsin, değil mi? Mesela otobüsle arabayla götürüyorsa “Estağfirullah diyecek, biz sizden niye para alalım” diyecekler. Böyle bir sistem olması lazım. 

 

3 Ekim 2014, Milliyet

Yeni bir kararla şehit yakınları ve gazilerimize ücretsiz seyahat kartları hazırlandı. Ayrıca vazifeleri nedeniyle hayatını kaybeden kamu görevlilerinin anne ve babalarına maaş bağlanmasındaki muhtaçlık şartı da kaldırılıyor.  

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo