Osmanlı'ya özlem
ucgen

Osmanlı'ya özlem

2088
Ne demiştiNe oldu

Ekin TV, 29 Ocak 2009

Adnan Oktar: Çünkü Türkiye’de bir Osmanlı tecrübesi ve bir devlet tecrübesi var. Yani bu herkesin kabul ettiği bir şey ve çok iyi yetişmiş kadromuz var bizim. Çok seçkin siyasilerimiz var, çok seçkin liderlerimiz var. Yani bunu Türkiye çok çok kolay başaracak güçte. Mısır da istiyor, İsrail dahi geçenlerde söylediler. Diyorlar ki onlar: Siz on tane asker, bir tane de çavuşla bu bölgeyi yönetiyordunuz ve hiç bir sorun da çıkmıyordu. Biz koskoca bir ordu ile burada başaramıyoruz, burada düzeni sağlayamıyoruz ve kendimiz de sıkıntı çekiyoruz diyorlar. Kendimiz de acı çekiyoruz, etrafımızı da bir anlamda huzursuz ediyoruz şeklinde konuşmuşlar. DEMEK Kİ OSMANLI’NIN EVLATLARINA TÜRK MİLLETİNİN BU YİĞİT FERTLERİNE İHTİYAÇ VAR. TÜRK ASKERİ NEREYE GİTSE ALKIŞLARLA SEVGİYLE KARŞILANIYOR, MUHABBETLE KARŞILANIYOR.



Kaçkar TV, 26 Şubat 2009

Muhabir: İzmit’ten Osman Korkut isminde bir izleyicimiz, “Son zamanlarda çıkan haberlerde sürekli Osmanlıya bir özlem görüyoruz.” az önce mevzusunu da ettik “Bu acaba bir deyişle, acaba herkesin Türk-İslam Birliğine olan bir özlemi midir?” demiş.

Adnan Oktar: Türk-İslam Birliği bizim zaten ekmek, su gibi ihtiyacımız. Çok gecikmiş bir şey ve zaten anormal bir şey olmaması şu ana kadar. Bir kere bizim Türk devletlerinden ayrı olmamızın hiçbir açıklaması yok... Ayrıca aynı zamanda İslam alemi de kardeşlik gerektiren bir yapılanmadır... Biz niçin Suriye’nin sınırlarını açmayız? Mesela Irak’ın sınırlarını da açalım, Azerbaycan’ın sınırlarını açalım, Ermenistan’ın sınırlarını açalım, ki yolumuz var daha, aşağılara kadar ineceğiz biz. Ürdün’e ineceğiz, Filistin’e ineceğiz, İsrail’e ineceğiz ve hepsini Türk milletinin o güzel ahlakına güzel adaletine, nezaketine, sevgi anlayışına teslim edeceğiz inşaAllah.

Timetürk, 27 Mayıs 2009



Amerikan aylık haber dergisi Foreign Policy, son sayısında 'Osmanlı Devleti'nin Dirlişi' başlıklı bir makale yayımladı. Makalede, Türkiye nin son zamanlarda özellikle komşuları ve Orta Doğu ülkeleri ile geliştirdiği ilişkilerinin, "Osmanlı Devleti tekrar mı dirliyor?" sorusuna yol açtığı savunuldu.

Türkiye'nin bu yönde bir strateji geliştirmesinin, ülkeye olumlu yansıdığı kaydedilen makalede, Türkiye'nin 2005-2008 yılları arasında Suriye, İran ve Irak ile 7,3 milyar dolar olan ticaretini 14,3 milyar dolara çıkardığı vurgulandı.
PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo