Musevilerden yarım asır sonra anlamlı ziyaret
ucgen

Musevilerden yarım asır sonra anlamlı ziyaret

7494
Ne demiştiNe oldu

Kral Karadeniz TV ve Adıyaman Asu TV, 18 Ocak 2010

Adnan Oktar: Tabii yani yıllardan beridir anlatıyoruz. Tamam, biz ateist siyonizmi eleştiriyoruz, zulmü eleştiriyoruz fakat HZ. MUSA (A.S)’NIN NESLİNE, HZ. İBRAHİM (A.S)’IN NESLİNE LAF SÖYLETMEYİZ. ONLARA ŞEFKATLİYİZ, SEVGİ DOLUYUZ ÇÜNKÜ 3000 YILLIK BİR SADAKAT GÖSTERMİŞLERDİR. ALLAH’IN BİZLERE ONLARI EMANET BIRAKTIĞI ÇOK AŞİKARDIR. EHL-İ KİTAP’A KORUYUCU OLMAK, OSMANLI’NIN GÜZEL AHLAKININ BİR PARÇASIYDI.Ta İspanya’dan aldık getirdik onları, Allah öyle vesile etti. O bak bizim tarihimizin bir şerefidir. İstanbul’un güzel semtlerine onları yerleştirdik o mübarek nesli, çok iyi koruyup kolladık. Ama her zulüm yapan kim olursa olsun biz onun karşısında oluruz tabii ki, ister Hıristiyan olsun, ister Musevi, ister Müslüman olsun. Yani Musevidir diye ona dokunmamazlık etmeyiz. Eleştiririz ama canını yakalım, asalım, keselim böyle hiç kimse için bunu demeyiz tabii inşaAllah. 


Endonezya Antara Haber Ajansı, 16 Eylül 2008

Muhabir:Altınçağ’da diyor, ideal İslam yapısı inşaAllah beşyüz sene önce olduğu gibi, Osmanlı İmparatorluğu zamanında olduğu gibi, bütün dindar olsun-olmasın Hıristiyanlar, Kitap Ehli’nin hep birlikte yine birlikte yaşabileceği, huzur içinde yaşayabileceği bir ortam mı oluşturacak acaba?

Adnan Oktar: Evet, evet. Özellikle o şekilde. EHLİ KİTAP olan Hıristiyanlar, Ermeniler, Ortodokslar, Katolikler, Protestanlar, Museviler, Ortodoks Museviler, ateistler, masonlar, budistler HEPSI BU ORTAM İÇERİSİNDE HUZUR, GÜVENLİK, TAM BİR CAN GÜVENLİĞİ İÇERİSİNDE, tam bir huzur içerisinde, tam bir ekonomik refah içerisinde kardeşçe ve dostça yaşayacaklar.

Yeni Şafak, 15 Mayıs 2011

I. Dünya Savaşı öncesi Van'a yerleşen ve 1960'lı yıllarda bölgeyi terk eden Museviler, 50 yıl aradan sonra ziyaret amacıyla Başkale'ye geldi. Araçlarından inen ve vatandaşlarla halay çeken Musevilerden bazıları, yıllardır duydukları özlemi toprağı öperek gidermeye çalıştı.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo