İnanç özgürlüğü doğuştan haktır
ucgen

İnanç özgürlüğü doğuştan haktır

655
Ne demiştiNe oldu

İran İtimat, 26 Ekim 2008

Adnan Oktar: LAİKLİK BİR KONFORDUR,Müslüman için çok büyük bir konfordur. Laikliğin olduğu yerde münafık olmuyor, bu çok büyük bir nimet. YANİ İNSANLAR FİKRİNİ DÜRÜSTÇE AÇIKLIYORLAR, DİNSİZSE BEN DİNSİZİM DİYOR, BU BİR MERTLİKTİR, SAMİMİYETLE AÇIK AÇIK SÖYLÜYOR. Laikliğin olmadığı yerde münafık türer, o zaman adam dinsiz olduğu halde dindar olduğunu, hatta çok takva olduğunu, adeta bir rol yapıyor gibi, bir sanatçı gibi oyun oynayarak etrafını kandırır. Yani bunu kim ister, bu çok çirkin bir şey. Dinsiz insandır, vatandaşımızdır, birinci sınıf insandır. Gayet normal, dinsiz olabilir ama bunu açıkça söylemesi gerekir. İşte laiklik bu kişinin dinsiz olduğunu açıkça söylemesi hürriyetini sağlar ona. Ayrıca Hıristiyanların da, Musevilerin de çok rahat ve huzur içinde yaşamalarını sağlar. Bu çok önemlidir. Masonlar da bizim vatandaşlarımızdır, Marksistler de bizim vatandaşlarımızdır, hepsi birinci sınıf insandır. Tabiki hür ve bağımsız olarak bu vatanın içersinde, candan bir rahatlık içersinde yaşacaklardır, bu ancak laiklikle mümkün. LAİKLİK, DEMOKRASİ, CUMHURİYET KAVRAMLARI İSLAM’IN ZATEN ÖZÜNDE OLAN ŞEYLER, BEN SADECE KONUNUN ANLAŞILMASI İÇİN BUNU ANLATIYORUM. DEMOKRATİK DÜŞÜNCE, CUMHURİYET VE LAİKLİK KURAN’DA HAKİM OLAN BİR YAPIDIR. Yani diğer din mensuplarına hürriyet tanınır, şefkat vardır, merhamet vardır, fikir özgürlüğü vardır, cumhuriyet anlayışı vardır, diğer insanların, cumhurun huzuru, onların güvenliği esastır, fakat bunların tamamını biz dinde buluyoruz, yoksa Eski Yunan’dan, oradan buradan bunu toplamış değiliz. Eski Yunan, öbür düşünceler bunların hepsi, bunları Hak dinlerden; ya Hıristiyanlıktan ya Musevi kaynaklardan almışlardır, Hak dinler bunları insanlara öğretti.


A9 TV/10 Ekim 2011

ADNAN OKTAR: HERKES İBADETİNDE HÜRDÜR, HERKES İNANCINDA HÜRDÜR, KİMSENİN İBADETİNE ENGEL OLUNMAZ. “DİNDE ZORLAMA YOKTUR” DİYOR ALLAH, CENAB-I ALLAH AYETTE.


 

 

Akit, 02 Ekim 2011


 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet-Sen’in düzenlediği “Yeni Anayasada Din ve Vicdan Hürriyeti” konulu panelde konuştu.

Bozdağ, Türkiye’nin anayasasına göre laik bir ülke olduğunu da hatırlatarak şöyle devam etti. “Laiklik bütün dinlere eşit mesafede durmayı, bütün din mensuplarına dinin, inançlarının gereklerini özgür bir ortamda yerine getirme imkanı öngörür. İnançların önüne engel koymayı öngörmez. Devlete vazife yükler. Din ve vicdan özgürlüğü laik bir ülkede tamdır. Devlet bu özgürlüğün tam uygulanması için yetkili ve vazifelidir. Bu özgürlüğü engelleyecek tutumlar içerisinde olmayacak” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de yeni anayasa çalışmalarının hız kazandığı bir dönemde din ve vicdan konulu panelin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Din ve vicdan özgürlüğü medeni dünya için artık lütuf olmaktan çıkmış, ihtiyaç ve zorunluluk haline gelmiş ve evrensel bir niteliğe bürünmüştür” dedi.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo