IMF Başkan Yardımcısı Lipsky: 'Türkiye'nin rolü artacak'
ucgen

IMF Başkan Yardımcısı Lipsky: 'Türkiye'nin rolü artacak'

16135
Azerbaycan Novoye Vremya, 6 Ekim 2008

Muhabir: Dünyada yaşanan global kriz hakkında ne söylersiniz?

Adnan Oktar: TÜRKİYE’YE HİÇBİR ŞEY OLMAZ. Türk İslam ülkelerine hiçbir şey olmaz. Orada bir bereket ve bolluk olacaktır. Bundan sonra bereket bolluk çağı olacak İnşaAllah. Biz altın çağa giriyoruz Allah’ın izniyle. Türk ülkeleri bundan sonra mutlu olacak, sevinçli olacak, ferahlık içinde olacaklardır. Bu krizlerde geçici olan şeyler, bunlar bizi etkilemez, ama biz tabi Amerika'nın da krize girmesini istemeyiz, Hıristiyanların zor durumda kalmasını istemeyiz. O konuda da elimizden gelen çabayı gösteririz İnşaAllah.



El Cezire, 13 Aralık 2008

Adnan Oktar: ...Kriz 2007’de başladı ve gittikçe gelişmeye başladı, 2008’de iyice gelişti, 2009’da da ne olacağını biz bilemiyoruz, inşAllah iyi olur, inşAllah güzel olur, ama alınan tedbirlerin, bu dediğim tedbirlerin süratle alınması konumunda, bir kere kamuoyunda, insanlarda bir huzur meydana gelecektir, rahatlık meydana gelecektir, yani kriz paniği kalkacaktır, kriz paniğine karşı tevekkül, sabırlı olmak, bol bol sadaka vermek, zekat vermek, fakirleri kollamak, devletin fakirlerin maaşına zam yapması, borçluların borçlarının affedilmesi, genel bir vergi affı çıkarılması gibi konular çok hayati. Bunlar çok zinde bir canlılık meydana getirecektir, yani kriz o zaman Türkiye’ye giremez.

Haber7, 19 Haziran 2009



Lipsky, 2009'un son döneminden itibaren küresel ekonomik krizden zarar gören ülkelerin yavaşça toparlanma içine gireceklerini, Türkiye'nin hem bölgesinde hem de dünyada artan rol oynayacağını söyledi... Lipsky, ''Türkiye'nin yenilenmiş ekonomik başarılar sağlayacağını umuyorum ve bu toplantıya katılanların İstanbul'dan, Türkiye'nin bölge ve dünyadaki artan rol oynayacağı düşüncesiyle ayrılacağından eminim'' dedi.


PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo