Guardian: Erdoğan arabulucu olabilir
ucgen

Guardian: Erdoğan arabulucu olabilir

35789

The Gulf Today, 2 Kasım 2008

Adnan Oktar: Türkiye’nin öncülüğünde, Türk devletlerinin birleşmesi ile meydana gelecek, Türk Birliğinin yardımıyla bir Türk İslam Birliği oluşacak inşaAllah. BU TÜRKİYE’NİN ÖNCÜLÜĞÜ İLE OLACAK, buna doğru zaten adım adım gidiyoruz. Zaten en ideali de Türkiye’nin liderlik yapmasıdır. … Bu zaten eskiden beri Türkiye’nin üzerinde olan bir görevdir. Türkiye her zaman fiilen Türk İslam aleminin liderliğini üstlenmiştir. HER YERDE BUNU HİSSETTİRMEKTEDİR. HER YERDE BİR AĞABEYLİK GÖREVİNİ DOLAYLI YOLDAN VEYAHUT DOLAYSIZ OLARAK DA GÖSTERMEKTEDİR. HER TÜRLÜ ANLAŞMAZLIKTA TÜRKİYE DEVREYE GİRMEKTEDİR. Mesela Kafkas İttifakının oluşmasında Türkiye devreye girmiştir. Diğer ülkelerin arasında anlaşmazlık olduğunda Türkiye arabulucu konumunda olmaktadır.


Kıbrıs Ada TV, 1 Ağustos 2008

Adnan Oktar: Geleceğin Türkiyesi’ni tanıyamazsınız görseniz. Yani bölgenin tam anlamıyla süper devleti olacak ve İsrail de kurtulacak bunun sonucunda, Ermenistan da rahatlayacak, Filistin de rahatlayacak ve İsrail tarihinde görülmemiş şekilde huzura ve güvene kavuşacak. Filistin sorunu kökten hallolacak. BÜTÜN OLAYLARDA KİLİT NOKTA TÜRKİYE’DİR. VE AÇIK AÇIK TALEP VAR. Yani, Irak da talep ediyor. Türkiye ile birleşmek istiyor aslında Irak. Suriye de aynı şekilde Türkiye ile birleşmek istiyor ve Türkiye’nin idaresini istiyor. Ama devletler ayrı tabii. Bir manevi lider olarak Türkiye’nin başa geçmesini istiyorlar.

 

Yeni Asya, 29 Mart 2011

 

İngiliz Guardian gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Libya lideri Muammer Kaddafi yanlıları ile muhaliflerin istemeleri halinde, Türkiye’nin ateşkes için arabulucu olabileceğini söylediğini” yazdı

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo