İrlanda`nın en önemli gazetelerinden biri olan Irish Independant`ın 9 Mart 2007 tarihli sayısında, Kevin Myers`in Yaratılış Atlası`nı konu alan bir makalesi yayınlandı. Yazar makalesinde, Harun Yahya`nın türlerin evrimi üzerindeki düşüncelerini ele alıyor ve evrim teorisinin canlılardaki çeşitlilik konusundaki iddialarının ne kadar temelsiz olduğunu çeşitli örnekler vererek gözler önüne seriyor:
"Bana Evrimin Geçersizliğinin Delillerini Göster"
« Hayvanların evrim geçirmediği, büyük ölçüde aynı kaldığı düşüncesi kitabının en hayret verici kısmı ile destekleniyor. Bu hayret verici bölümler, yaşayan hayvanlar ile tıpatıp aynı gözüken fosil atalarının enfes renkli fotoğraflarıdır. Yengeçler, istiridyeler, hamamböcekleri, çekirgeler, karıncalar, 25 milyon yıllık böcekler –bizim gördüğümüz kadarı ile- bugünkü halleriyle her yönüyle detaylarıyla aynı kalıyorlar. 360 milyon yıllık deniz yıldızı bugünkü torunuyla aynıdır. …
Harun Yahya türlerde var olan çeşitliliği reddetmiyor. Onun belirttiği bu çeşitlenmeler, türlerde var olan genetik materyele bağlıdır. Onun belirttiği şu: evrim türün genetik materyeline bilgi ekleyerek başka bir tür yapamaz…
Çok temel ve mütevazi yaşam yerimizde, hangi evrimci güç Avrupa`nın 53 çeşit çalıbülbülüne, 16 çeşit ardıçkuşu, 18 çeşit ispinoza sahip olmasına sebep olmuştur? Hangi mekanizma yalnız türlerin cinsiyet olarak ayrılmasına sebep olmamış, aynı zamanda birbirlerinden ayrı olmasını fark etmeye sebep olmuştur. En azından 40.000 çeşit örümcek, yüzbinlerce çeşit böcek vardır. Bunların hepsi olası çiftleri neredeyse görünüm olarak aynı, ama genetik olarak uyumsuz akrabalarından ayırt edebilmektedir…
Bu yazı dizimi başlatan, Harun Yahya`nın Global Yayınevinden çıkan Yaratılış Atlası adlı kitabı, belki de bu yıl, şu ana kadar olan en olağanüstü olaydır....``