Alman Bertelsmann AG firmasının dünya çapında 18-29 yaş grubundaki gençler arasında yaptığı araştırmaya göre gençler arasında dindar yaşamanın önemi gittikçe artmış görünüyor. Timeturk internet sitesinde yayınlanan haberde anket sonuçları şöyle açıklanıyor:
“21 ülkeden 21 bin gencin katıldığı araştırmada gençlerin yüzde 44’ü kendisini “aşırı dindar” olarak tanımlayarak dinin gereklerini yerine getirdiklerini ve düzenli olarak ibadet ettiklerini aynı zamanda dinin günlük hayatlarını önemli ölçüde etkilediğini söylüyor…
Araştırma bölgelere göre gençlerin dindarlığının arttığını da gösteriyor. Örneğin Müslüman ve gelişen ülkelerde yaşayan gençler daha dindar.
Avrupa dışında yaşayan Protestan gençlerin yüzde 80’i “aşırı dindar” yüzde 18’i “dindar” olarak tanımlıyor.
Benzer durum Katolik gençler için de geçerli. Avrupa kıtası dışında yaşayan katolik gençlerin yüzde 68’i kendilerini “ aşırı dindar” olarak tanımlıyor.
ABD, AVRUPA"DAN DAHA DİNDAR
Araştırma Nijerya ve Guatemala gibi gelişmekte olan ülkelerde yaşayan gençlerin yüzde 90’ının günde en az bir kere ibadet ettiğini Hindistan, Fas ve Türkiye gibi ülkelerdeyse her dört gençten üçünün aynı şekilde ibadetlerini yerine getirdiğini ortaya koyuyor.
ABD’deki gençlerin ise yüzde 57’si günlük ibadetini aksatmıyor.
Aynı araştırma Fas’ta gençlerin yüzde 99’unun Allah’a ve ölümden sonraki hayata inandığını, Brezilya, Türkiye ve Nijerya’da bu oranın yüzde 90, İsrail, Endonezya ve İtalya’da ise yüzde 80 olduğunu ortaya koyuyor.”
Yeni yetişen neslin dünya hayatının tüm aldatıcılığına rağmen dindar olması, şeytanın hilesinin zayıflığını ortaya koymaktadır. Şeytan her ne kadar insanları dinden uzaklaştırmaya çalışsa da, dünya çapında yapılan İslam ahlakının yaşanması için yapılan fikri mücadele galip gelmektedir. Özellikle gençlerin dindar bir hayat yaşamak istemeleri, huzuru Allah’a yönelişte bulmaları, şuurlu ve imanlı bir neslin yetiştiğini ve dünyada dindar insanların üstün olacağının müjdesini vermektedir.