Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kültür ve Sanatı İlk Sıralara Yerleştirmekte Asla Tereddüt Etmem”
ucgen

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kültür ve Sanatı İlk Sıralara Yerleştirmekte Asla Tereddüt Etmem”

27348
Ne demiştiNe oldu

Uzun yıllardır yaptığı sohbet programlarında, hayatın en önemli konularından birisinin kalite olduğunu anlatan Sayın Adnan Oktar; kaliteye, sanata, estetiğe, bilime, kadının mutlu olmasına önem vermeyen ülkelerin ileri gidemeyeceğini defaatle anlatmakta, Atatürk’ün kalite ve sanat anlayışından örnekler vermektedir.

Nitekim Sayın Oktar’ın ısrarlı anlatımlarından sonra kaliteye çokça değinen Sayın Cumhurbaşkanımız, en son yaptığı konuşmasında da, Atatürk’ten de örnek vererek, toplumların gücünün sahip olduğu sanat ve kültürle ölçüleceğine değinmiştir.

8 Şubat 2018, A9 TV

(Atatürk hakkında…)

ADNAN OKTAR: Bu yakışıklı mübarek insanın binde biri, milyonda biri olabilseler. Şu kibarlığa, şu neşeye bak, şu kaliteye bak. Yakışıklılık, delikanlılık görsünler. Bak, şu asalete bak. Şu klaslığa bak. Nereye baksan bir kibarlık, klaslık. İşte ideal devlet adamı kişiliği bu. Bu şıklıkta, bu kalitede, bu zarafette, bu kalite anlayışında, bu üstünlükte olacak. Atatürk’ün kıymeti tam bilinmiyor. Yeniden Atatürk’ü tanıtacak esaslı bir program yapılması lazım. TRT buna yeniden bir önayak olsun. Hem Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk’ün tanıtımı için camilerde her yerde hutbeler okuttursun, vaiz efendiler konuşmalar yapsınlar, hem de TRT geceli gündüzlü yayın yapsın. Atatürk’ün değeri çok iyi bilinsin ve anlaşılsın gençler tarafından.

Atatürk’ün çok iyi gündeme getirilmesi gerekiyor... Atatürk tam tanıtılamamış. Atatürk’ün kalitesi Türk gençliğine verilmiş olsa her yere hakim olsa Avrupa’nın en mükemmel ülkesi oluruz. Atatürk’ü bundan sonra sürekli gündemde tutalım.


25 Ocak 2018, A9 TV

ADNAN OKTAR: Türkiye’de halkı ikiye bölmek istiyorlar. Bakın şöyle bu; Atatürkçü, aydın dans eden, gülen, oynayan, müzik dinleyen, kaliteye önem veren bir kesim var ve Atatürk’ü seviyorlar. Bir de Atatürk’ten hoşlanmayan, gelenekçi, daha çok kendi içine kapalı, kılığına, kıyafetine fazla önem vermeyen, mutaassıp, müzikten hoşlanmayan, resimden, sanattan hoşlanmayan, eğlenceden, canlı bir hayattan hoşlanmayan içine kapalı bir Ortodoks kesim var.

Şimdi bizim yaptığımız bu iki kesim arasını sıvayıp yapıştırmak. Biz ne yapıyoruz? Diyoruz ki, “hem dindarız, mukaddesatçıyız, maneviyatçıyız, Kuran’a uygun sünneti de kabul ediyoruz, dansı, eğlenceyi, müziği, özgürlüğü, gençliğin beğendiği her şeyi kabul ediyoruz”. Şimdi bu çok güçlü bir birleştirme olmuş oluyor.

Atatürk deccalları ortadan kaldırdı, zalimleri ortadan kaldırdı. Müşrikliği ortadan kaldırdı. Kuran Müslümanlığını getirdi, sahabe Müslümanlığını getirdi. Osmanlı’nın üstüne çöken kara bulutları kaldırdı. Aydın Türkiye’yi meydana getirdi. Kaliteli Türkiye’yi meydana getirdi. Atatürk sevgi insanıydı, kalite insanıydı, görgüydü, muhabbetti, dostluktu, kardeşlikti, klaslıktı, bilimdi, sanattı, estetikti, güzel olan her şeydi Atatürk.


21 Ocak 2018, A9 TV

ADNAN OKTAR: Okullarda bir kere kalite dersi olması lazım. Çocukların birçoğunun niye yaşadığından bile haberi yok. Hayatın gayesini bilmiyorlar, çocuklar bunalım içinde. Bir kısmı gidiyor intihar ediyor. Niye okuduğunu da bilmiyor. Sorsan bilmez, kendi bulmaya çalışıyor. Olur mu öyle şey? Çocuğa anlatsana. Mesela bir genç kızın kaliteyi öğrenmesi ne kadar hayati bir şey, bir gencin kaliteyi öğrenmesi ne kadar önemli. Kaliteli bir genç nasıl olur, kaliteli bir genç kız nasıl olur, kaliteli bir yüz, kaliteli bir saç, kaliteli bir makyaj, kaliteli kıyafet, kaliteli yiyecek, kaliteli sofra... binlerce sayılır. Bunların hepsinin öğretilmesi lazım. Hayatın en hayati konusu kalitedir. Cennetin en güzel yönü kalitesidir. Cennet kaliteden dolayı güzeldir.


17 Aralık 2017, A9 TV

ADNAN OKTAR:  Bir kere toplumun bakış açısını değiştirmek gerekiyor kalitenin oluşması için. Tek başına şahsın kaliteli olması bir şeyi değiştirmez. Çünkü kaliteli olur, yalnız kalır. Kalitenin yaygın olması gerekiyor, kalitenin yaygın olması için de insanların Allah’ın kalite anlayışını bilmeleri gerekiyor. Allah’ın sanat anlayışını bilmeleri gerekiyor. Bunun için de Kuran Müslümanlığı tarzında gerçek Müslümanlığın dünyada, Türkiye’de, her yerde anlatılması gerekiyor.  


17 Ocak 2017, A9 TV

ADNAN OKTAR:  Yol, köprü, baraj yapılması, sanat ve özgürlük olmadığında eksik kalıyor. Tüm sokaklarda sanat olmalı, kadınlara özgürlük olmalıSanat ve Kalite Bakanlığı kurulması çok önemli bir konudur. Bu, Türkiye'nin konuya verdiği önemi gösterir. Bir adım atılırsa arkası gelir.


30 Aralık 2016, A9 TV

ADNAN OKTAR:  Müslüman denilince bakımsız, kirli, zevksiz insanlar akla gelsin istiyorlar. Oysa Müslümanlık nezaket, kalite, güzellik, sanat, bilim, görgü, güzel söz, incelik özetle güzel olan her şeydir.

Sanat, kalite, estetik olmadığında hayatın anlamı ve güzelliği kalmaz. Eğitim olmadan da sanattan zevk alan bir nesil yetişmez. Bir an önce Sanat ve Kalite Bakanlığı kurulsun ki inşaattan ayakkabı imalatına kadar her yerde sanat ve kalite hakim olsun. Bu temel siyaset olsun.


13 Ağustos 2016, A9 TV

ADNAN OKTAR: Hükümetin de modernleşmesi lazım, kalitenin artması lazım, sanatın gelişmesi lazım. Kadın özgürlüğü, kadınların ön planda olması, sanat ve kalite. Bunun olmadığı her ülkede darbe oluyor. Bakın, dünyayı inceleyin hepsinde darbe oluyor.


A9 TV, 19 Haziran 2013

ADNAN OKTAR:  Avrupa tarzında bir sanat anlayışı ve kalite anlayışı Türkiye’nin hakkı, demokrasi anlayışı da Türkiye’nin hakkı.

Kültür ve Sanat Bakanlığı olabilir, Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak veya Kültür-Sanat- Estetik Bakanlığı olabilir. Kültür-Kalite Bakanlığı olabilir. Sanatı, kaliteyi hepsini içine toplayacak şekilde bakanlık ihdasında fayda var.

 

17 Şubat 2018, Güneş Haber Sitesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir müzenin temel atma töreninde kaliteye vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Ülkelerin ve toplumların gücü neyle ölçülür diye sorulursa, burada benim altını çizerek ortaya koyacağım tespit şudur. Kültür ve sanatı ilk sıralara yerleştirmekte asla tereddüt etmem. Birinci sıra budur. Bugün küresel güç olarak gördüğümüz ülkelere baktığımızda onları günlük hayatımızın her alanında asıl karşımıza çıkanların kültür ve sanat ürünleri olduğunu görürüz" 

Kültür ve sanat alanında bir defa ciddi adımlar attıkları sürece, Türkiye’nin hem dünyadaki yeri çok daha güçlü olacak, hem de ülke içerisinde başta gençlik olmak üzere onların da ufku buna göre gelişecek, genişleyecektir.

Bunun için önümüzdeki dönemde eğitimi ve kültürü önceliklerimizin en üst sıralarına çıkartmakta kararlıyız. Aksi takdirde geleceğimizin tehdit altına gireceğini biliyoruz. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal, 'sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' derken işte bunu ifade ediyor. Bu bakımdan kültüre ve sanata yapılan her yatırım bizi heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor.” 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo