90 bin kişiye daha evde bakım hizmeti
ucgen

90 bin kişiye daha evde bakım hizmeti

50422
Ne demiştiNe oldu

Başkent TV, 6 Mart 2009

Adnan Oktar: Ama bunu devlet yapar, halk istemesi gerekiyor, yani bunu teklif edelim, bunun kanun teklifi verilsin ve ayrıca hastaya da çok güzel muamele yapılır. ... Gelir gelmez hoş geldin sefa geldin kardeşim, hemen alıp Allah şifa versin, nedir rahatsızlığın deyip, gönlünü alarak ve bedava ilacını vererek göndermek lazım. Hastadan bütün Türk milleti sorumludur hepimiz sorumluyuz hastadan. Hasta insandan başının çaresine bak denilir mi? Evini sat denir mi, arabanı sat denir mi adama? Olacak iş mi şu, zaten muhtaç duruma düşmüş adam perişan olmuş. Bir darbe de o olmuş oluyor ki, yani adam zaten ayakta duracak hali yok, öyle bir darbe geliyor ki evini de arabanı da istiyoruz diyorlar üstüne, hastalığından dolayı adam cezalandırılıyor, biz hastalığından dolayı onu mükâfatlandırmakla mükellefiz. Çünkü o büyük bir sevap kazanıyor, inşaAllah büyük bir imtihanın içine girmiş, mükemmel bir imtihana girmiş, o imtihanında ona yardımcı olup biz de sevap kazanmak durumundayız. Dolayısıyla hastadan para alınmaz, hastaya para verilir, imkân verilir, evine kadar gitmesi sağlanır. Mesela Allah esirgesin beli felç oluyor, belinden, ayakları tutmuyor, yurt dışından araba getirttir, niye getirsin arabayı, yani o bizim kardeşimiz hemen hazır stokunuzda olsun, hemen arabasını verelim, canı gönülden destek olalım.


Çay TV, 11 Mart 2009

Adnan Oktar:... her hasta bizim sorumluluğumuzdadır millet olarak. Hasta olmak suç değildir, şereftir, onurdur ve yükümlülüğü bizim üzerimizdedir. Hasta olduğunda o kişi, o kardeşimiz artık bize emanettir, milletçe bize emanettir. Ona biz bakacağız, yemesinden, içmesinden, konforundan, neşesinden, mutluluğundan, tedavisinden, her şeyinden biz sorumluyuz. Hastadan para alınmaz, en kaliteli, en güzel hastaneye gidecek, birinci sınıf hastaneye gidecek kanser hastası; orada aslanlar gibi tedavi olacak, hürmet görecek, sevgi görecek, hatta onun güzel geniş salonlarında oturtacaklar. Dini sohbetler yapılacak, konuşacak, morali güçlü olacak onun. Çünkü bu tip hastalıklar da biliyorsunuz moral önemli. Adama sen evini sattırırsan, arabasını sattırıyorsun, bankadaki bütün paralarını alıyorsun! , borca sokuyorsun, adamı tedavi ediyorsun. Ama tedavi oluyor mu olmuyor mu o da ayrı mesele; adamı çift yerden vurmuş oluyorsun bu sefer. Hem hastalığına sevgi ve şefkat göstertmeyerek hem de ekonomik yönden çökertecek. Hastadan para alınmaz; bunu biz milli bir terbiye olarak bunu alacağız. Bu asla kabul edilecek bir şey değildir.


Yeni Şafak, 03 Eylül 2011

 

“Evde Bakım Hizmeti” uygulamasını hayata geçiren Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulaması her geçen gün yaygınlaştırılmaya devam ediyor. Başlangıçta çok sınırlı bir kesime bu hizmeti verebilen Bakanlık, bugün birçok ilin merkezinin nüfusu kadar kişiye hizmet vermeye başladı. Buna göre Bakanlık, 54 bin vatandaşın ayağına sağlık hizmetini götürürken, diğer taraftan da ulaşılmayı bekleyen 90 bin kişiyi daha bu hizmete dahil etmeyi planlıyor.

Toplamda 140 bin ihtiyaç sahibi hastaya evinde sağlık hizmeti sunmayı planlayan Bakanlık, böylelikle vatandaşın yorulmadan kaliteli sağlık hizmetine erişimini sağlayarak binlerce hastayı ve yakınını büyük bir dertten kurtardı.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo