Diatomlar, yeryüzündeki hemen hemen tüm canlılar için hayati önem taşır.
Çünkü yaptıkları fotosentez sayesinde soluduğumuz oksijenin bir kısmını diatomlar üretir.Beynin emirlerini taşıyan sinyaller elektrikseldir.
Ayrıca vücut boyunca beyne doğru ilerleyen tüm duyu sinyalleri elektrikseldir. Hücre bölünmesi ve kalp atışı da elektrikseldir.RNA, hücre zarının dış çeperi boyunca yerleşmiştir.
RNA, hücre stoskeletini (hücre iskeletini) üreten proteinlerdekine benzer sarmalımsı yapılar örer. Bu yapılar, DNA’nın kopyalanarak çoğaltılmasında, protein sentezinde, hücre bölünmesinde ve diğer önemli işlemlerde görev almaktadır.Sıçrayan örümceğin, kendine özgü bir avlanma yöntemi vardır.
Örneğin bir ağacın üzerinde bulunan sıçrayan örümcek, kendisini ürettiği bir iplik ile bulunduğu dala bağlar. Sonra uçmakta olan bir böceğin üzerine atlar ve onu havada yakalar.Bilindiği gibi bitkiler dünyasında hakim olan renk yeşil ve yeşilin tonlarıdır.
Bu özellik, yapraklara yeşil renk vermesinin yanı sıra, “fotosentez” gibi hayati bir işlemin gerçekleşmesini de sağlamaktadır.Uyku, pasif bir dinlenme hali değildir.
Uyku esnasında gün boyunca zihni meşgul eden aktiviteler, gerginlikler ve hafızaya alınan bilgiler adeta bir bilgisayarın belleğinin ayıklanması gibi ayıklanır.Bakteriler de insanlar gibi farklı topluluklar halinde yaşarlar.
Her bir bakteri topluluğunun kendine has dilleri, kendilerine has sosyal yaşamları vardır.Puffer, bir tehlike anında kendini şişirir.
Oldukça irileşen bu balığı yutamayan düşmanları da onu bırakmak zorunda kalır. Balık tehlike hissettiğinde, kendini bir anda normal halinin birkaç katı kadar şişirir.DNA enzimlerinin en önemli görevlerinden biri, DNA molekülünün tamir edilmesine yardımcı olmaktır.
Fotoliyaz enzimi bu tamirci enzimlerden biridir ve hücreyi güneş ışınlarından korur.Salyangozların vücutları, ayak adı verilen güçlü bir kastan oluşur.
Bu ayak da, çok sayıda küçük kastan oluşur. Kasların çokluğu aşağı ve yukarı, dalga şeklinde hareketleri mümkün kılar.Tropikal Bölgelerde Yaşayan Bazı Örümcekler
Ağlarını, Kendilerini Görünmez Kılacak Kadar Hızlı Titreştirebilirler.Çöl Akrebi
Çöl Akrebinin Ayaklarında, Kuma Konan Bir Kelebeğin Yerde Oluşturduğu Titreşimleri Bile Hissedebilen Algılayıcılar Vardır.Sinekler
Sineklerin Ayaklarındaki Vantuzlarda Bir Odanın Tavanında Asılı Kalmayı Sağlayacak Özel Bir Sıvı Üretimi Yapılır.Yağmur Kuşu Yumurtaları
Çakıllı Yerlerde Yuva Yapan Halkalı Yağmur Kuşunun Yumurtaları Çizilmeyi Önleyen Yoğun Bir Kristal Tabaka İle Kaplıdır.Suyun Termal Özelliği Sayesinde, Vücudumuzda Oluşan Fazla Isı Terlemeyle Atılır.
Bu sistem sayesinde vücut ısımız hep sabit kalır.Manyetik Alan
Yeryüzünün çekirdeğindeki ağır elementlerin cinsi, oranı ve reaksiyon hızları Dünya’nın etrafındaki koruyucu manyetik alanın oluşmasında çok önemli rol oynar.Virüs doğadaki en ilginç organik yapılardan biridir.
Tek başına hayat belirtisi gösteren herhangi bir fonksiyonu veya organeli yoktur. Bu nedenle doğada milyonlarca yıl bozulmadan kalabilir.Eklem sıvısı, kemiklerin sürtünmesini engeller.
İnsanların ve hayvanların eklem yerleri bir ömür boyunca hareket ettikleri halde hiçbir şekilde bakıma ya da yağlanmaya ihtiyaç duymazlar.Anne Sütü
Erken doğum yapan annelerin sütünde mucizevi bir şekilde, bebeğin ihtiyacına yönelik olarak daha fazla yağ, protein, sodyum, klorür ve demir bulunur.Ağaç yaprakları
Ağacın dal ve yaprakları çok daha ince olduklarından, sert rüzgarlara karşı eğilip bükülerek gövdeye iletilen aerodinamik sürtünme kuvvetini azaltır ve ağacın zemine daha sağlam tutunmasını kolaylaştırır.İnsan, üzerinde sürekli cildiyle temas halinde olan giysilerle muhataptır.
İnsan derisindeki alıcılar belirli bir süre sonra beyne, cilde temas eden madde ile ilgili sinyalleri göndermeyi durdururlar.Bilindiği gibi, toprağın genel olarak çürütücü, parçalayıcı özelliği vardır.
Ancak toprağın içindeki tohum ve milimetrenin yarısı inceliğindeki kökler hiçbir zarar görmezler.Zeytinyağı bazı habis tümör türlerine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir:
Prostat, göğüs, kolon, pullu hücre ve yemek borusu tümörleri.Amniyon sıvısı anne sağlığı için önemlidir.
Sıvı içinde yüzen bebek anne rahmine ağırlık yapmaz ve bu sayede normal gelişimini tamamlayabilir.Ateş oksijen sayesinde yanar.
Uzayda ateş yanmamasının sebebi oksijenin yok denecek kadar az olmasıdır.Cecropia Güvesi
Cecropia Güvesinin tüylü duyargalarına herhangi bir sebeple ışık vurduğunda böcek kendini yere atar ve olduğu yerde saklanarak düşmanından gizlenir.Taşotu (bilinen adıyla “çiçek açan taş” ya da “canlı taş”) tam bir taklitçidir.
Biçimi, ebadı ve rengi doğal ortamındaki taşları andırır. Kuraklık döneminde nem almak için bitki yiyen hayvanlar, bu şekilde onları göremez.Bir yıl içinde tam dört ayrı monark kelebeği nesli yaşar.
Bu nesillerin ilk üçünün, ortalama ömrü 5-6 haftadır. Ancak dördüncü nesil çok farklıdır. Çünkü bu nesil, yaklaşık 8 ay sürecek bir yolculuğa çıkacak ve bu yolculuğu tamamlayana kadar hayatta kalacaktır.İnsan kulağı 20.000 hertzden daha yüksek sesleri iki kulağı olduğu halde duyamaz.
Fakat oldukça ilginç bir gerçek vardır: Mantis böceği 20.000 hertzden daha yüksek sesleri duyabilir! Üstelik sahip olduğu tek kulakla…İspinoz Yavruların ağızlarının her iki köşesinde de büyük yumrular vardır.
Bu yumrular yanardöner yeşil ve mavi renklerdedir.Bu renkler yuvadaki yavrulardan hangisinin besine ihtiyacı olduğunu gösterir.Mandarin Ördeği, ördekler arasında özellikle erkeği en süslü ve gösterişli ördeklerden biridir.
Erkeğin üzerindeki pastel renkler göz alıcıdır. Dişiler ise gri ve kahve rengi tonlarında daha sadedir.Nudibranch, Hyroid denen zehirli canlıları yer ve onları sindirim sisteminde öğütmez.
Bu hayvanlar Nudibranch’ın sindirim sistemi içinde koruyucu mukusla kaplanır ve ısırgan hücre olarak ona bir koruma sağlarlar.Karıncalar, mikroplardan arınmak için çok etkili bir yöntem uygulamaktadırlar.
Biriktirdikleri antiseptik özellik taşıyan bir reçine ile yuvalarını mikroplara karşı korurlarİnsan sesi
İnsan sesi, çok çeşitli tonlamalar meydana getirmesi ile bugüne kadar yapılmış tüm müzik aletlerinden milyonlarca defa daha olağanüstü bir yapı ve işleyişe sahiptir.Atardamarlar
Atardamarlardan saatte 1,5 km hızla ilerleyen kan, kılcal damarlara girdiğinde 1000/1 oranında yavaşlarBakteriler kimyasal sinyaller kullanırlar
Bakteriler kimyasal sinyaller kullanarak birbirleri veya dostları ile işbirliği yapar, düşmanlarına ise gözdağı verirler.Bilimsel adı Ecballium elaterium olan Acı Kavun Bitkisi
Bilimsel adı Ecballium elaterium olan Acı Kavun Bitkisi, tohumlarını meyvelerindeki şiddetli bir patlama ile etrafa dağıtır. Bu patlama jet tipi bir hareketle gerçekleştirilir. Sapından kurtulup düştüğünde meyvenin içindeki basınç dengesi bozulur ve meyvenin içindeki tohumlar yapışkan bir sıvı ile dışarıya fışkırtılır. Bitkilerdeki bu düzen, bir mermiyi namlusundan saniyede 1.000 metre hızla fırlatan tabancanınkine benzer.Amfobit Kolonileri
Büyük okyanusun 11 kilometre derinliğindeki basınç çimento yüklü 14 kamyonun ağırlığı altında ezilmekle eşit bir güce sahiptir. Buna rağmen Amfobid Kolonileri bu derinlikte rahatça yaşar.Ateş Böcekleri
Ateş böcekleri hücrelerince nefes alma tüpleriyle sağladığı hava miktarını ayarlayarak ışığının yanıp sönmesini kontrol eder.Atlar
Atlar ayakta uyurlar! Çünkü bacak kemiklerinin kilitlenebilme özelliği vardır. Rabbimiz'in verdiği bu özellik sayesinde atlar hem ayakta uyuyabilir hem de çok ağır yükleri taşıyabilirler.Auroralar
Auroralar; Güneş'ten saçılan yüklü parçacıklardan oluşan solar rüzgarlarının, Dünya'nın manyetik alan kuvvetiyle etkileşime girmesi sonucu ortaya çıkarlar.Dilimiz
Salata veya et gibi nitrat içeren besinlerden zehirlenmemizi ise dilimizde bulunan bakteriler önler.Bakteri
DNA uzmanı Robert Shapiro; Çok kompleks olmayan bir bakteride bulunan 2000 çeşit proteinin rastlantı sonucunda meydana gelme ihtimalini hesaplamıştır. Elde edilen rakam, 10 üzeri 40.000'de 1 ihtimaldir. (Bu sayı, 1 rakamının yanına 40 bin tane sıfır gelmesiyle oluşan muazzam bir sayıdır.)Bir Baykuşun boynunda 14 tane omur vardır ki,
bu, insanlardaki omur sayısının tam iki katı kadardır. Ancak kuşun uzun ve esnek boynu, tüyler arasına saklandığından hiç yokmuş gibi görünür.Beyin, yaklaşık olarak %80 su, %10 yağ ve %8 proteinlerden meydana gelir.
Geri kalan bölümü ise, karbonhidrat, tuz ve diğer mineraller oluşturur.Vücut ağırlığının sadece 50'de biri olan beyin,
vücudun tüm oksijen ve glikoz ihtiyacının 1/5'ini tüketmektedir.İnsan, üzerinde sürekli cildiyle temas halinde olan giysilerle muhataptır.
İnsan derisindeki alıcılar belirli bir süre sonra beyne, cilde temas eden medde ile ilgili sinyal göndermeyi durdururlar.Beyin koku molekülü ile değil yalnızca elektrik sinyali ile muhatap olur.
Beynin, elektrik sinyali için yaptığı yorumu da insan koku olarak algılar. Allah var olduğunu düşündüğümüz her şeyi beynimizde algı olarak yaratandır.Kara topraktan rengarenk bitkiler nasıl çıkar.
Bedenimiz yaklaşık 1 milyondan fazla mikro arıtma tesisini böbreklerde barındırmaktadır.
Dünya'nın atmosferi ısıyı sürekli dengeleyen birtakım otomatik sistemlerle birlikte yaratılmıştır.
Örneğin bir bölge çok fazla ısındığında su buharlaşması artar ve bulutlar çoğalır. Bu bulutlar ise Güneş'ten gelen ışınların bir kısmını geri yansıtarak aşağıdaki havanın ve yüzeyin daha fazla ısınmasını engeller.Çekirge sürüleri
birkaç yüz km2'lik alanı kaplayabilecek çokluktadırlar. Km2 başına düşen çekirge miktarı ise 40-80 milyon arasında değişmektedir. Bu kadar kalabalık olmalarına rağmen tek bir vücut gibidirler.Bir çitanın anatomisi incelendiğinde
tüm kemikler ve kasların, en hızlı araçlar kadar kısa sürede hızlanabilen, mükemmel bir denge ve manevra yeteneğine sahip bir koşucuyu ortaya çıkaracak şekilde tasarlandığı görülür.Demir
yeryüzünde en yaygın olarak bulunan elementlerden birdir ve yer kabuğunun yaklaşık %5'ini oluşturur, Demir, çok değerli bir enerji kaynağı olan oksijeni, hücrenin solunum mekanizmasına yönlendirir.Deri, vücutta 2 m2'lik bir alanı kaplar ve ağırlığı 3 kg'dır.
Deri hücreleri ortalama bir hafta yaşarlar. Sonra ölür ve yenilenirler.Dünya
üzerinde gerçekleşen hiçbir darbe, hiçbir çarpışma ya da patlama, ne atomu, ne çekirdeği ne de elektronları yerinden oynatamaz. Atomun oluşturduğu canlı ölsede de, o canlıyı oluşturan atomlar dönmeye devam eder.Elektron
hem kendi ekseni etrafında hem de çekirdek etrafında 2000 km ila 100.000 km arasında değişen olağanüstü bir hızla döner. 15 milyar yıldır, ilk yaratıldıkları andan beri bu elektronlardan tek bir tanesi bile diğeriyle çarpışmamıştır. Böyle bir çarpışma hiçbir zaman gerçekleşmez. Allah herşeyi kontrolü altında tutan mutlak güç sahibidir.Bir elmanın kendine has elma kokusu taklit edilememektedir.
Flamingolar
perdeli, yassı ve geniş ayaklarıyla yumuşak çamur üzerinde bile batmadan kolaylıkla yürüyebilirler.Gecko
Bir geckonun ayakları, tırmandığı yüzeyin 100 milyondan fazla noktasıyla aynı anda temas etmesini sağlar. gecko'ların yüzeye tutunmaları o denli güçlüdür ki, camın üzerindeki bir gecko'yu yerinden kımıldatmak imkansızdır.İnsan vücudunda bulunan bütün organlar, Allah'ın dilemesiyle hücrelerde yer alan genlerin tarif ettiği bir plan çerçevesinde inşa edilirler.
vücutta deri 2.559, beyin 29.930, göz 1.794, tükürük bezi 186, kalp 6.216, göğüs 4.001, akciğer 11.581, karaciğer 2.309, bağırsak 3.838, iskelet kası 1.911 ve kan hücreleri 22.092 gen tarafından kontrol edilmektedir.Kuşların
vücudun çeşitli yerlerinde bulunan tüylerin her birinin görevi vardır. Kuşun karnındaki tüyle, kanat ve kuyruk tüyleri birbirinden farklı özellikler sahiptir. Büyük tüylerden meydana gelen kuyruk tüyler dümen ve fren görevini yerine getirir. Kanat tüyleri ise, kanat çırpma esnasında açılarak yüzeyi genişletecek ve kaldırma kuvvetini arttıracak bir yapıdadırlar.Gölcük Kayakçısı
denen bir böcek türü uzun ince bacaklarını yayarak suyun üzerinde yürür.Çardak kuşu
yuvasının duvarlarını boyar. Üstelik boyasını da kendisi elde eder. Nasıl mı? Çeşitli renklerdeki bitkileri toplar ve bunların sularını kullanarak duvarlarını boyar.Karaciğer
Hücreler 500 ayrı görevi yerine getirirken, aynı zamanda çok yüksek bir hızla çoğalmaya da başlarlar. Bunun amacı hasar gören karaciğeri tamamlamaktır.Karbonun
canlıların yaşamasına yönelik hassas döngüsü yalnızca dünyada mevcuttur. Karbon döngüsündeki bu hassas işleyişte, sadece çok küçük bir değişimin olması durumunda dünyanın dengesi bozulabilir.Termitler
Bir karınca büyüklüğündeki termitler, yüksekliği 7 metreyi bulan dev yuvalar yaparlar. Mühendisler termit yuvalarını örnek alarak akıllı binalar inşa etmektedirler.Kedilerin dili
zımpara gibidir. üzerinde onlarca küçük odacık vardır ve su içme sırasında bu odacıklar su havuzlarına dönüşür.Köpekler
Bu sevimli canlılar insanlarda olduğu gibi vücut ısılarını düzenlemek için terlemezler, çünkü vücutlarında ter bezleri yoktur. Isı ayarını solunum sistemleriyle yaparlar.Mitokondri
Milimetrenin 100 de biri büyüklüğünde olan hücrelerimiz içindeki "mitokondri" isimli enerji santrali, bir petrol rafinerisinden ya da bir hidroelektrik santralinden daha komplekstir. Allah'ın yaratma sanatındaki detaylar mükemmeldir.Sinekkuşlarının
ağırlığı birkaç gramdan, en fazla 20 grama kadar gelmektedir. Bu küçük yapılarına rağmen dünyanın havada asılı kalma konusunda en yetenekli canlılarıdır.Sivrisineğin ısı algılayıcıları,
1/1000 derecelik ısı farkını bile tespit edecek hassasiyetle yaratılmıştır.Su
Gün boyunca ortalama 1.5 lt., spor yaptığınız günlerde ise 2 lt., su tüketilmelisiniz. Su içmek de metabolizmayı canlı tutar, kilo vermenize yardım eder ve sizi hastalıklardan korur.Vücutta taşıyıcı göreve sahip olan su,
hücrelere besin ve oksijen taşır atıkları uzaklaştırır.Su
böbreklerin toksik maddelerden temizlenmesine yardımcı olur.Su
sıcak havalarda vücudu serin tutar ve soğuk havalarda vücut izolasyonu sağlar.Helikopter böceğinin
tam 30.000 tane mikro gözü vardır. Her göz ayrı bir noktayı görür. Allah kusursuzca var edendir.Klorofil
Tek bir yaprağın sadece 1 milimetre karesine 500 bin adet klorofil yerleştirilmişti. Allah her şeyi bir ölçü ile yaratandır.Arı
Dünyanın en hızlı bilgisayarlarından biri saniyede 16 milyar aritmetik işlem yapabilir. Bal arısı ise aynı sürede daha az enerji harcayarak 10 trilyonluk işlem yapma kapasitesine sahiptir.Sinekkuşları
Diğer kuşlardan farklı bir uçuş tarzına sahiptir. Kanatlarını "8" şeklinde hareketle titreştirirler. Bu titreşim, hem aşağı hem de yukarı hareket sırasında kaldırma kuvveti oluşturur. Allah tüm canlıları örnek edinmeksizin yaratandır.Uyku
pasif bir dinlenme hali değildir. Uyku esnasında gün boyunca zihni meşgul eden aktiviteler, gerginlikler ve hafızaya alınan bilgiler adeta bir bilgisayarın belleğinin ayıklanması gibi ayıklanır. Allah, bizi bizden daha iyi bilendir. Bize şah damarından yakındır.Allah, yarattığı canlılara sevgi ve şevkat içgüdüsünü ilham edendir
Hayvanlar aleminde yavruların bakımına anneler kadar babalar da görev üstlenir. Örneğin Emu ve Rheas gibi uçamayan büyük devekuşları arasında yuvayı kuran ve yavruları besleyen erkektir.Allah, her canlıyı üstün bir tasarım ve komplekslikte yaratandır.
Köpek balıkları üzerinde taramalı elektron mikroskobuyla yapılan incelemelerde, balığın derisinin şeritler içerdiği görülmüştür. Şeritler, dikey su girdapları oluşturarak suyu balığın vücuduna daha çok yapıştırır ve suyun yüzmeye karşı direncini azaltır.Tek bir böbreğin içinde 1.200.000 adet süzgeç vardır.
Böbreklerdeki mikro süzgeçlerde dakikada 125 cc. sıvı süzülür. Bu da günde 180 litre, bir başka deyişle yaklaşık olarak dört arabanın yakıt deposunu doldurmaya yetecek kadar sıvının süzülmesi demektir.Trombon kanı pıhtılaştıran bir proteindir.
İnsan sesi
Diatom
Sivrisinek
Mantar
Bakteri
Aminoasit
Puffer
Yılan
Su
Salyangoz
Termit
Yağmur
Yalıçapkını
Yalıçapkını