Derinin Kendini Yenilemesi

Derinin dış dünyada karşılaşacağı ilk tehlikelerden biri yaralanma ve yırtılmalardır. Deride bir yaralanma yahut yırtılma meydana geldiğinde savunma hücreleri derhal harekete geçerek, öncelikle oradan içeri sızabilecek düşmanlara karşı direniş başlatırlar. insanmucizesi.com Sisteme sızmaya kalkışan mikrop ve yabancı hücrelere karşı müthiş bir savunma yaparken bir yandan da savunma surlarını yani “fibrin” denilen lifli bir proteini üreterek deriyi tamir etmeye çalışırlar.


Nitekim derinin esas koruyucu fonksiyonu, dış bölümü oluşturan ölü hücre katmanları sayesinde oluşur. Hücre bölünmesiyle oluşmuş her yeni hücre, derinin iç bölümünden yüzeye doğru hareket eder. Bunu yaparken, hücre içi sıvısı yani stoplazması dayanıklı bir protein olan keratine dönüşür. Bu işlem esnasında hücre ölür.

http://www.harunyahya.org/tr/Guncel-Yorumlar/196031/Hayati-Organlarimizdaki-Onarim-Ve-Yenilenme
Oluşan keratin maddesi, oldukça sağlamdır ve sindirim enzimleriyle parçalanması zordur. Bu, dayanıklılık demektir. Vücudu istila etmek isteyen bakteri ve mantarlar, cildin dış tabakasından alabilecekleri bir şey bulamayacaklardır. Ayrıca keratinli ölü dış hücreler, sürekli olarak cilt yüzeyinden dökülürler. Bu yolla kaybedilen hücreler, alttan yeni gelenlerle doldurulduğunda, o bölgelerde gerçekten içine nüfuz edilmesi güç bir bariyer kurulmuş olur. İnsan vücudundaki organların mucizevi çalışmasını anlamak bile akıl gerektirirken, bu sistemin kör tesadüflerle oluştuğunu iddia etmek elbette akıl ve bilim dışı bir yaklaşım olur. Böylesine kusursuz bir sistem şuursuz tesadüflerle var olamaz. İnsanın içinde böyle bir elektronik devrenin kurulu olması, onun Allah tarafından yaratılmış olduğunun apaçık bir delilidir.
1

1

Derinin dış dünyada karşılaşacağı ilk tehlikelerden biri yaralanma ve yırtılmalardır. Deride bir yaralanma yahut yırtılma meydana geldiğinde savunma hücreleri derhal harekete geçerek, öncelikle oradan içeri sızabilecek düşmanlara karşı direniş başlatırlar. insanmucizesi.com
2

2

Sisteme sızmaya kalkışan mikrop ve yabancı hücrelere karşı müthiş bir savunma yaparken bir yandan da savunma surlarını yani “fibrin” denilen lifli bir proteini üreterek deriyi tamir etmeye çalışırlar.


3

3

Nitekim derinin esas koruyucu fonksiyonu, dış bölümü oluşturan ölü hücre katmanları sayesinde oluşur.
4

4

Hücre bölünmesiyle oluşmuş her yeni hücre, derinin iç bölümünden yüzeye doğru hareket eder. Bunu yaparken, hücre içi sıvısı yani stoplazması dayanıklı bir protein olan keratine dönüşür. Bu işlem esnasında hücre ölür.

http://www.harunyahya.org/tr/Guncel-Yorumlar/196031/Hayati-Organlarimizdaki-Onarim-Ve-Yenilenme
5

5

Oluşan keratin maddesi, oldukça sağlamdır ve sindirim enzimleriyle parçalanması zordur. Bu, dayanıklılık demektir.
6

6

Vücudu istila etmek isteyen bakteri ve mantarlar, cildin dış tabakasından alabilecekleri bir şey bulamayacaklardır. Ayrıca keratinli ölü dış hücreler, sürekli olarak cilt yüzeyinden dökülürler. Bu yolla kaybedilen hücreler, alttan yeni gelenlerle doldurulduğunda, o bölgelerde gerçekten içine nüfuz edilmesi güç bir bariyer kurulmuş olur.
7

7

İnsan vücudundaki organların mucizevi çalışmasını anlamak bile akıl gerektirirken, bu sistemin kör tesadüflerle oluştuğunu iddia etmek elbette akıl ve bilim dışı bir yaklaşım olur. Böylesine kusursuz bir sistem şuursuz tesadüflerle var olamaz. İnsanın içinde böyle bir elektronik devrenin kurulu olması, onun Allah tarafından yaratılmış olduğunun apaçık bir delilidir.
642
PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo