Dine titiz olmak lazım, İslam’a güçlü sahip çıkmak lazım. Allah bize sahip çıkıyor. Göz veriyor, burun, ağız, kulak veriyor, kalbi sürekli çalıştırıyor. Durdursa yığılır kalırız. Yiyecek veriyor, renkler yaratıyor, sesler yaratıyor, güzellikler yaratıyor. Allah bizimle sürekli alaka halinde.
Gelecek korkusu iman konusudur. İnsan imanıyla bunu yener. İmanına güvenemiyorsa bu, imtihanda kaybettiğinin alametidir. O korkuyu mutlaka yenmesi lazım.
(A9 TV; 8 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
İnsanların müslüman olmasını engelleyen şey, gelecek korkusudur. Yoksa Allah’a, Kuran’a, İslam’a hizmet eder. Gelecek korkusuyla bütün vaktini para biriktirmeye, kariyer yapmaya, evlenmeye harcıyor.
(A9 TV; 8 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Dünyadaki bütün felaketlerin merkezi Londra’dır. Şu anki Suriye rejiminin meydana getirdiği bütün fitneyi ve zulmü İngiliz derin devleti yönetiyor. Irak’taki olayları İngiliz derin devleti yönetiyor. Zamanında Suriye’nin sınırlarını çizen İngiliz derin devletidir. Cetvelle çizilmiştir. Şu an PKK’yı destekleyen de yine İngiliz derin devletidir.
(A9 TV; 7 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Fakirlik zahiren bir fitne gibi, acı bir olay gibi görünüyor. Ama fakirlik insanları mütevazı, dindar ve güzel huylu yapıyor. Nimetten iyi anlayan, nimetin kadrini bilen yapıyor.
(A9 TV; 7 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
İnsan Allah’ın affedeceğine inanıyor ama kendisi affetmek istemiyor. Böyle olmaz. Nasıl Allah’ın affedeceğini biliyorsa kendi de affetmeyi bilecek.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Affedici olmak Allah’ın çok beğendiği bir karakter. Çünkü intikam, ruha nefsani bir zevk verir. Affetmek çok zordur. Yani irade gerektirir, akıl gerektirir. Çünkü afta insan doyuma ulaşamaz. Ama intikamda doyuma ulaşır. Onun için Allah affı esas alıyor.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Sen Allah’a güvenmiyorsan Allah sana güveneceğin insan vermez. Hepsini başına bela eder. Sen Allah ile uğraşacaksın, Allah da seninle uğraşır o zaman. Sen Allah’ı güçsüz göreceksin, Allah o zaman senin karşına da güçsüz insanlar çıkartır.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Müslüman gelecek korkusundan şiddetle kaçınacak. Sen Allah’a güvenmiyorsun eve güveniyorsun, köşedeki parana güveniyorsun. Allah helak eder. Ayrıca Allah bela verdikten sonra paran olsa kaç yazar? Böyle şey olmaz. Hiç kimse açlıktan ölmemiştir. Bugüne kadar Allah’a güvenen hiç kimseye bir şey olmamıştır.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Gelecek korkusu haramdır, Müslüman böyle bir şey düşünemez. Her anımızı Allah yaratır. Senin aldığın bütün tedbirler başına bela olur. Mesela para tutarsın, kanser tedavisine gider o para yahut bir şekilde elinden çıkar. Ev alırsın, Allah başına göçertir. Böyle şeylere güvenilmez, sadece Allah’a güvenilir. Bu çok yanlış, Allah’ın zoruna gider bu.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Müslüman’a duygusallık, öfke yakışmaz. Çünkü Müslüman Allah ile sürekli beraber hareket eden bir varlık. Hep makul ve dengeli düşünecek. En korkunç görünen olayı bile Allah’ın yarattığını unutmayacak.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
En çılgın hareketin bile, en anormal hareketin bile yaratıcısı Allah’tır. Şahıs yapamaz onu. Kaderin dışında kimse bir şey yapamaz. Onun için olaylara mutedil, dengeli, akıllı bakmak lazım.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Müslüman akılsızla akılsız olamaz, deliyle deli olamaz, dengesizle dengesiz olamaz, kinliyle kinli olamaz, öfkeliyle öfkeli olamaz. Makul düşünecek. Hep Allah ile beraber olduğunu bilecek. Çünkü karşısındakine anormal eylemleri yaptıran da Allah. Dolayısıyla o kişi bağımsız değil ki mümin telaş etsin.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Allah ile bağlantının hiç kopmaması lazım. Aksilik gibi görünen birçok olay olabilir, terslikler olabilir, buna karşılık çok makul, gerektiğinde alttan alan bir politika izlenmesi gerekiyor. Müslüman halim oluyor, Allah’ın ahlakıyla ahlaklanıyor. Mümkün mertebe itidalle hareket etmesi uygun olandır. Fevri tepkiler aklı kapatır.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Alttan almak Müslüman’a bir fütur vermez, küçük düşürücü bir şey değildir. Müslüman gururunu düşünmek durumunda değil, İslam’ın hayrını düşünmek durumundadır.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Allah İslam’ı anlatırken ve yayarken bizim orta bir akılda olmamızı istemiyor. Çok yüksek bir akılda olmamızı istiyor. Orta bir akılla İslam yayılacak gibi değil. Çünkü İslam karşıtlarının bir kısmı, türlü felsefeleri savunarak ve hırslı bir ittifakla Müslümanlarla mücadele içindeler.
(A9 TV; 6 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Gelenekçi Ortodoks sistem Allah adına ne kadar baskı yapılırsa Allah’a o kadar yaklaşacağına inanıyor. Halbuki adam Allah’a yaklaşmadığı gibi hem Allah’tan uzaklaşır, dinden uzaklaşır hem de akli dengesi bozulur.
(A9 TV; 5 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Modernlik bir kere zihin sağlığı meydana getirir. Bağnaz bir sistemde insanların kafası normal çalışmaz. Tutucu bir ortamda insanlar yarı deli gibi oluyorlar. Bakın, birçoğunun akli dengesi bozuk oluyor. Modern toplumlarda akıl makul çalışıyor.
(A9 TV; 5 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Bizim çok modern Avrupai bir ülke olmamız gerekiyor. Hükümetin en çok üstünde durması gereken konu budur. Modern olmazsak bilimde gelişme olmaz, sanatta gelişme olmaz. Askeri yönden de gücümüz olmaz. Klasik bir Ortadoğu ülkesi gibi olur, yavaş yavaş çökeriz.
(A9 TV; 5 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Hükümet Türkiye’yi modern hale getirsin. Devletin bütün kurumları modernleşsin. Halkın modernleşmesi için gayret edilsin. Binalar, hayat, sistem her şey modern olsun. Öbür türlü çok büyük bir tehlike olur.
(A9 TV; 5 Ocak 2016)
Adnan Oktar
-
Cenab-ı Allah Kendini bir örtü ile örtüyor. O örtüyü açıp görebilen insanlar nadirdir. Yani hiç olmazsa mesela o yetmiş perdeden altmışını açan insan çok nadir olur. Kalp ehli o perdeleri açar, açtıkça Cenab-ı Allah’a yaklaşır.