Dini yaşamada güçlük çekiyorsan bir acayiplik yapıyorsundur. Yani Kuran’ı uygulamıyorsundur. Kuran’da güçlük yok, İslam’da güçlük yoktur. Hep kolaylıktır. İslam kolaylık dinidir.
İnsanların her elçiye bir karşı koymaları var. Allah’ın orada öfkesine mucip olan, elçinin bu kadar samimi olması, dürüst ve doğru olması. Onların da açıkça hatalı ve yanlış yolda olduklarını bilmeleri, buna rağmen elçinin dürüst, samimi ve doğru sözlü olduğunu anladıkları halde ondan şiddetle kaçınmaları. O zaman belaya olay uygun oluyor. Allah da belalarını veriyor.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Allah anılmadığında o bölgede, o şehirde, o ülkede bereket kalkıyor. Ne geliyor? Açlık, ekonomik kriz. Ne geliyor? Terör. İki tehlike. Yunanistan’da Allah anılıyor mu? Anılmıyor. Diğer ülkelerde anılıyor mu? Mesela ABD’de anılmıyor. Ne oluyor? Açlık geliyor. Uçsuz bucaksız topraklar ama açlık her tarafı sarıyor. Arkasından terör. Yani korku.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Allah ‘İbadet eden’ demiyor, ‘Samimi ibadet eden.’ İllaki o şartı koyuyor Allah. Sırf onlara mahsus bir nimet olarak veriliyor sevgi.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Allah’ın nimetini anmak çok hayatidir. Unutursa egoistleşir, anormalleşir, kafası başka yerlere gider. Allah esirgesin. Onun için Allah anılmasını söylüyor. Anıldıkça kalpte ferahlık, güzellik olur.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
İnsan hediye verdiğinde ne kadar pahalı hediye verdim diye ciğerine oturuyorsa bu sevgisizliğinden. Ama pahalı da olsa bir hediye verdiğinde karşısındakinin, kardeşinin sevineceğini, mutlu olacağını düşünüp ondan derin haz alıyorsa bu bir sevinç vesilesi, bu güzellik, Allah’ın beğeneceği bir tavır.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Ayetlerin başında hep, “Rahman ve Rahim”, “Bismillahirrahmanirrahim”. Rahman ve Rahim olan yani sevgiyi çok iyi bilen, çok iyi uygulayan ve bizden de sevgiyi isteyen Allah. “Rahman” Çünkü koruyucu, kollayıcı, seven, affeden, insanların iyiliğini isteyen anlamındadır.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Sevgi çok ilginç, çok müthiş bir duygu. Ne yemeğe benziyor, ne içmeye benziyor. En çok zevk alınan nimet. “Yemek mi, sevgi mi?” desen, sevgi. “Sana yat vereceğiz, sevgi mi istiyorsun?” deseler, sevgi. Yattan ne olur, ahşap koskoca bir şey. Denizin ortasında gittiğini düşün. Sevgi yoksa ne yapacaksın? Ne işine yarar? Yahut sana şato verdiler ama sevgi yok; dev bir hapishane olur o. Hiçbir işine yaramaz.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Bağışlama neye yarıyor? Sevgiye yarar. Bağışlama olmadı mı öfkelenirsin, küsersin, darılırsın, bağlantıyı koparırsın. Ondan kopar, ondan kopar, ne oluyor? Tek kalıyor. Bütün dünyanın başındaki felaket bu. Bu sefer de evde kedi köpek besliyorlar. Tek dostum bu diyor. Sevgi olmazsa, Kuran'a uymazsan böyle olur.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Mümin yeri gelip de şehit olduğunda, Allah’ın en sevdiği, en yüksek sevgi budur. Çünkü Allah için canını veriyor. Can aziz değil mi? “Yarabbi” diyor, “Bana canımı sevdirdin, ben canımdan çok Seni seviyorum” diyor. “Canım Senin olsun” diyor. “Ben de Seninim” diyor. Anlamı budur. Onun için Cenab-ı Allah şehitleri ayrı bir mekanda tutuyor, yani öldürmüyor. Ölümü tatmıyorlar.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Allah’ın en beğendiği de, şehit olmaktır. Allah en yüksek sevgiyi onda buluyor. Ama mümin ona niyet edecek. Öyle rastgele değil. “Şehitlik istiyorum Yarabbi Sen’den” diye içten, kalpten niyet edecek.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Sabrı ve çileyi kabul etmiyor, doğrudan nimet istiyor. Olmaz öyle bir şey. Ne cennete kavuşabilirsin öyle, ne Allah’ın rızasına kavuşabilirsin. Burası imtihan yeri, eğlence yeri değil ki. Cenab-ı Allah, “Eğer Biz eğlence isteseydik alasını yapardık” diyor. “Şanımıza düşeni yaparız” diyor. Cennettir eğlence yeri. Burada öyle bir şey yok.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Amerika yeniden dindar olsun, böyle olmaz. Dindar olurlarsa onlara bir huzur geliyor. Dinsiz olduklarında üzerlerine müthiş bir bereketsizlik ve uğursuzluk geliyor.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Bir insan Allah yolunda olursa Allah ona bereket, bolluk, güzellik veriyor. Ama çilesini de kabul edeceksin. Hep nimetini değil. Olmaz. Sabrını da kabul edeceksin, çilesini de kabul edeceksin. O zaman Allah nimetini yağmur gibi yağdırır üzerine.
(A9 TV; 6 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Müslüman fakir de olur zengin de olur. Peygamberimiz (sav) fakirdi başlangıçta, Allah “Seni fakir bulup zengin etmedi mi” diyor. Müslüman zorluk anında da sabırlı oluyor, zenginlik anında da güzel ahlaklı oluyor. Peygamberimiz (sav) öksüz yetim olarak yıllarca yaşadı, bütün çocukluğu fakirlik içinde geçti.
(A9 TV; 4 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Hayrettir her peygambere ‘deli’ diyorlar. İstisnasız. Hepsiyle alay ediyorlar. İllaki bir deli diyorlar. Kimin akıllı kimin deli olduğunu da ahirette öğreniyorlar.
(A9 TV; 4 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Tebliğde kendisiyle alay edildiğinde, “Moralim bozuldu” diyor. Kaderden haberin yok, Kuran’dan haberin yok. Mucize gördüğün için Allah’a hamd et. Hayret et. Senin sevabın artıyor, onun günahı artıyor. Senin amacın sevap değil mi? Üzüldüm diyor. Sevabı arttığı için bir insan üzülür mü?
(A9 TV; 4 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Bazıları tebliğ yapıyor, “Ben tebliğ yapıyorum benimle alay ediyorlar.” diyor. Sen nasıl tebliğcisin? Daha Kuran’dan haberin yok. Ayağını yere vuruyorsun ses çıkıyor değil mi? Sen tebliğ yaptığında da alay edecek adam. Bu kanun, Allah’ın kanunu. Sen tebliğ yapıyorsan adam seninle mutlaka alay edecek. Bunun neyine şaşıyorsun?
(A9 TV; 4 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Küfrün zırvası o kadar zordur ki o bir dünya imtihanıdır. Sabır gerektiriyor bir, dikkat gerektiriyor iki, onun o münasebetsiz sözünün hangi noktada çürütülmesi gerektiği ayrıca araştırılması gerekiyor. Bir noktada olmuyor, hepsini ayrıca ayetle delillendirmek, mantık da ileri sürmek gerekiyor.
(A9 TV; 4 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Kuran’ın tamamı sevgiye dayalıdır. Ama sen doğrudan sevgiyi sunarsan tam ortadan güzelliğe girmiş olursun. Onun için doğrudan sevgiyi hedef alan bir anlatım, mantık ve ruh gerekiyor. Hangi ayeti açarsanız hep sevgi amaçlıdır.
(A9 TV; 4 Haziran 2015)
Adnan Oktar
-
Allah diyor ki: “Affı tut, iyiliği emret, kötülerden yüz çevir” Şimdi affettiğimizde ne oluyor? Sevginin önündeki engel kalkıyor. Sevgi birleşiyor birbiriyle. “Kötülerden yüz çevir.” Kötü insanın içini karartır. Sevgiyi boğar. Yüz çevirdiğinde sevgiyi muhafaza etmiş olursun. “İyiliği emret” İyiliği emrettiğinde ne olur? Sevgi artar, sevgi gelişir.