Yaratılış Atlası'nın etkisi devam ediyor: Tony Blair üniversitede din dersi vermeye başladı
ucgen

Yaratılış Atlası'nın etkisi devam ediyor: Tony Blair üniversitede din dersi vermeye başladı

21495

Sayın Adnan Oktar'ın Yaratılış Atlası isimli eseri, Avrupa'ya ulaştığı andan itibaren Avrupa'nın büyük bir kültürel devrim yaşamasına vesile oldu. Darwinizm yaklaşık 150 yıldır Avrupa toplumlarına zorla dayatılmış, insanların Darwinizm aleyhinde neredeyse düşünmeleri bile engellenmiş, büyük bir fikri baskı oluşturularak halkın Darwinizm'in gerçek yüzünü görmemesi için büyük çaba harcanmıştır. Ancak Darwinistler tarafından 150 yıldır verilen bu uğraş, Yaratılış Atlası'nın Avrupa'ya ulaşmasıyla bir gecede etkisini tam anlamıyla kaybetmiş ve Avrupa'nın üzerindeki Darwinist büyü bozulmuştur. Nitekim başta aydınlar ve önde gelen fikir adamları arasında olmak üzere Avrupa'da dine yönelişin çok hızlanması da bu durumun önemli bir delilidir.

Bu kişilerden biri de İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'dir. Eski bir sosyalist olan ve daha önce din ve manevi değerler hakkında neredeyse hiçbir yorumda bulunmayan Tony Blair, son zamanlarda Allah inancı hakkında coşkulu açıklamalar yapmaya, insanlara din ahlakının önemini anlatmaya başlamıştır. İnanç Vakfı isimli bir vakıf kurmuş ve din ahlakının 21. Yüzyılda çok önem kazanacağı yönünde açıklamalar yapmıştır. Protestanlıktan Katolikliğe de geçen Tony Blair İslam ahlakı ve Müslümanlar hakkındaki olumlu düşünceleriyle de dikkat çekmektedir. Kuran okuduğunu söyleyen ve yakınlarına Kuran hediye ettiği de bilinen Tony Blair'in bu güzel değişiminde, Darwinizm'i fikren yerle bir edern Yaratılış Atlası'nın etkisi açıkça görülmektedir.



Radikal, 21 Eylül 2008



 
TONY BLAIR'IN FİKRİ DEĞİŞİMİ HAKKINDA SAYIN ADNAN OKTAR'IN GÖRÜŞLERİ
 

Adnan Oktar: Ama asıl büyük etki bu Yaratılış Atlası’ndan sonra oldu Avrupa’da, yani asıl sarsıcı etkiyi Yaratılış Atlası isimli kitabım meydan getirdi. Gerçekten Fransa’da, Almanya’da, İtalya’da çok büyük ses getirdi. Çok büyük yankı uyandırdı. Entelektüel kesimde özellikle çok olumlu etkisi oldu. Dine dönüş hareketini çok hızlandırdı. Hıristiyan olan, kökeni Hıristiyan olan insanlar gerçek anlamda dindar olmaya doğru yöneldiler. Bunlar çok iyi gelişmeler. Mesela Tony Blair’e gönderdim Atlas’ımdan. Haberde diyor ki: "Blair inancın daha büyük bir rol almasını teşvik ediyor. Eski başbakan Tony Blair dünya problemlerini çözümüne çalışırken inanca merkezi bir rol verilmesi için çağrıda bulundu." Yani inanca. Allah inancına. Yine, "Tony Blair hayatını dine adıyor. Eski başbakan Tony Blair dinler arası diyaloğun artması için hayatımın geri kalanındaki işim" diyor. Bu Atlas’tan sonraki ifadeler bunlar. Yine, "Tony Blair inanç liderlerini dünyanın vicdanını canlandırmaya çağırıyor." Onun ifadesi. "Dini koruyun ve onun iyilik için bir güç olmasına yardım edin." Hep Blair’in sözleri. Çok çok olumlu etkisi oldu Atlas’ın. Bir tek onda değil. Mesela Fransa cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy de öyle. (Gareth Jenkins Röportajı, 13 Temmuz 2008)


 

Adnan Oktar: Fakat Avrupa’da bu Yaratılış Atlası'nın gitmesinden sonra çok şaşırtıcı gelişmeler oldu. Mesela Sarkozy dinden, İslam’dan hiç bahsetmeyen bir insandı. Hele Tony Blair zaten sosyalist, solcu bir insan hiç ağzına almıyor dini konuları. İnanılmaz değişiklikler oldu ve bunu zaten Fransız basını da açık açık yazdı. Benim eserlerimden çok etkilendiğini, Tony Blairin de aynı şekilde nasıl etkilendiğini çok açık basında gördük. Tony Blair,  Guardian gazetesinde söylüyor “dini koruyun ve onun iyilik için bir güç olmasına yardım edin."  Kitaptan sonra yine, "Tony Blair dünyanın problemlerini çözmede dinin merkeze konması için çağrıda bulundu. Din dünyanın vicdanını uyandırabilir dedi." Çok esaslı değişiklikler oldu maşaAllah…  Bunlar hep mükemmel gelişmeler Allah’a şükür. Belçika’da olsun diğer Avrupa ülkelerinde olsun hepsinde aydınlar direnmiyorlar. Yani o çok güzel. Direnen var, ama direnmeyen çok yüksek. Çünkü direnmediklerini şuradan anlıyoruz. Yapılan anketlerde Darwinizme inanmayanların oranı  %80 çıktı. Ayrı ayrı yapılan anketler var. Mesela Almanya'da ayrı yapılıyor. Hollanda'da yapılan ayrı anketler var. Müthiş bir oran bu, tam tersineydi eskiden, %20 yaratılışa inanıyorlardı, %80 Darwin’e inanıyorlardı. Şimdi %80 Darwin'e inanmıyorlar. %80 yaratılışa inanıyorlar… (Mersin TV, 5 Eylül 2008)



Hürriyet, 21 Eylül 2008




Zaman, 21 Eylül 2008




TONY BLAIR'İN, YARATILIŞ ATLASI AVRUPA'YA ULAŞTIKTAN SONRAKİ AÇIKLAMALARI

BBC haber ajansının 3 Nisan 2008 tarihli haberi:

Blair İnancın Daha Büyük Bir Rol Almasını Teşvik Ediyor
Eski başbakan Tony Blair, dünya problemlerinin çözümüne çalışırken, inanca merkezi bir rol verilmesi için çağrıda bulundu.

Agence France-Press, 8 Nisan 2008

Blair hayatını dine adıyor
Eski Başbakan Tony Blair dinlerarası diyaloğun artırılması için, "hayatımın geri kalanındaki işim" diyor.

The Times, 3 Nisan 2008

Tony Blair inanç liderlerini "dünyanın vicdanını canlandırmaya" çağırıyor

Guardian, 4 Nisan 2008

Blair Şöyle Teşvik Ediyor: Dini Koruyun ve Onun İyilik İçin Bir Güç Olmasına Yardım Edin

The Press haber ajansı, 3 Nisan 2008

BSlair dünyanın problemlerini çözmede dinin kullanılmasına teşvik ediyor
Tony Blair dün gece dini inancın dünyanın problemlerini çözmede dinin merkeze konması için çağrıda bulundu. Eski başbakan artarak globalleşen dünyada inancın rolünün özellikle önemli olduğunu söyledi. Din dünyanın vicdanını uyandırabilir; fakirlik ve açlığın kökünü kurutmak için Milenyum Gelişim Hedeflerini başarmamıza yardımcı olabilir.

Tony Blair, kurduğu "Tony Blair İnanç Vakfı"nın internet sayfasında şöyle diyor:

Politik ideoloji 20. yüzyılda ne kadar önemli olduysa, dini inanç konusu da 21. yüzyılda o kadar önemli olacak. Globalleşme döneminde, farklı inançlarda ve bu sebeple farklı kültürlerde insanların birbirlerini daha iyi anlamalarını, barış ve karşılıklı saygı içinde yaşamalarını sağlamak ve dine gelecekte yakışık alır bir yer vermekten daha önemli bir şey yok.
Tony Blair

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo