Vizenin kalkması Türkiye ile Rusya'nın çıkarına
ucgen

Vizenin kalkması Türkiye ile Rusya'nın çıkarına

41621

TASCA, 21 Kasım 2008

Adnan Oktar:Halbuki İslam’ın özünde sevgi var, muhabbet var, huzur var, kafa rahatlığı var, iç açılması var, sevinç var. Bayram ferahlığı var. Dostluk var.Bunları Müslüman ülkeler arasında oluşturmak, Türk devletleri arasında oluşturmak. Türk devletlerinin öncülüğünde Türkiye’nin liderliğinde bir Türk-İslam Birliği oluşturmak. Burada iyi niyetin hâkim olması, samimiyetin hâkim olması, karşılıklı sanayide, bilimde, teknolojide, her türlü yatırımın tamamen özgürce uygulanabilmesi, bunun için de biz pasaport ve vize sorununun kalkmasını istiyoruz. Bu zorunluluğun kalkmasını istiyoruz ki rahat rahat ticaret olsun, rahat rahat yatırım olsun, rahat rahat sevgi ve dostluk alışverişi olsun. Yani kimliğini çıkartan sınırdan içeriye girebilsin. Aslında kimseye göstermesine bile gerek yok. Yani ben nüfus cüzdanımı alıp Azerbaycan’a gidebilmeliyim. Suriye’ye gidebilmeliyim. Kazakistan’a gidebilmeliyim. Fas’a, Tunus’a, Cezayir’e gidebilmeliyim. Buradan gemiye binerim ben, Tunus’a, Cezayir’e gelirim. Ve orada kardeşlerimle sohbet ederim. Akşam yemek yeriz birlikte, Allah’ı anarız. Ertesi gün dönerim. Ve ticaret de yapmam gerekiyorsa ticaret de yaparım. Böyle bir sistem, yani sevgi birliği. Ama tabi hazır devletler varken, hazır işleyen bir sistem varken onlar niçin bozulsun. Zaten belediyeler mükemmel görevini yapıyor, hükümetler mükemmel görevini yapıyor, taşkınlığa zaten izin vermiyorlar. Bu sevgi ortamında, terör de, kargaşa da, kavga da, fakirlik de hepsi kalkar. Yani dayatma değil de sevgi esastır ve samimiyet esastır.
 



Azerbaycan Novoye Vremya, 6 Ekim 2008 

Muhabir: Çok sağ olun. Türkiye’nin Kafkaslar'da şu an da izlediği siyaseti nice düşünürsünüz?

Adnan Oktar: Süper, süper bayağı güzel. Hepsi bizim kardeşlerimiz, hepsi bizden koparılmış parçalar, Rus milleti de güzel millettir, güzel insanlardır, hep Türklerle iç içe yaşamıştır. Zaten Rusya aynı zamanda bir Türk devletidir ve bir Müslüman nüfusu barındıran devlettir. Hatta İslam Birliği örgütüne girmeye çalışıyor Rusya. Yani Rusya da bizim topraklarımız, oralarda bizim yerlerimiz, sadece bir devlet ayrılığı var o kadar. Onlara da çok dostane ve sevecen yaklaşılması lazım, çünkü milyonlarca Türk yaşıyor Rusya’da. Ve milyonlarca Müslüman var, her yere gitsen Müslüman kaynıyor Rusya’da MaşaAllah. Onun için yani onları yabancı görmemek lazım. Oralar da bizim topraklarımız İnşaAllah. Ve kardeşlerimiz oralarda İnşaAllah.


Zaman, 29 Nisan 2010

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'nın iki dönem başkanlığını yapan Gennady Seleznev, vizelerin kaldırılmasının iki ülkenin de çıkarına olacağını vurguladı.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo
İNDİRMELER