Böcek ve sinek türlerinin duvarda nasıl yürüyebildiklerini bulmak amacıyla Almanya'nın önde gelen bilim merkezlerinden Max Planck Enstitüsü, duvarda yürüyebilen 300'den fazla canlıyı incelemiştir. Elde edilen bulgular türlerin tümünün arkalarında yapışkan sıvıdan oluşan bir 'ayak izi' bıraktığını göstermiştir.
Araştırmayı yürüten Stanislav Gorb, yeryüzünde bu özelliğe sahip 1 milyondan fazla böcek türü olduğunu ve çoğunluğunun bu yapışkan sıvı sayesinde duvarda yürümeyi başardığını ifade etmiştir. Sinekler de ayaklarındaki ancak elektron mikroskobuyla görülmesi mümkün olan tüyler sayesinde yüzeye yapışırlar. Bu kıllar şeker ve yağdan oluşan tutkal benzeri bir sıvı salgılar. İşte bu yapışkan sıvı sayesinde sinek düşmeden tavanda baş aşağı durabilir, dik duvar üzerinde yürüyebilir.
Sineğin yürüme yeteneğinden faydalanarak, gelecekte duvarda yürüyebilen robotlar üretmek mümkün olabilecektir. Nitekim ABD'de Case Western Reserve Üniversitesi uzmanlarından Stanislav Gorb ve ekibi de ayaklarında tüylü doku ve yapışkan sıvı bulunan ve duvarda yürüyebilen bir robot geliştirdiler. Söz konusu robotlar sayesinde gelecekte yüksek binaların duvarları ve camları daha kolay temizlenebilecek, gökdelenlerin yapımında kullanılan inşaat malzemeleri taşınabilecek, yangınlarda itfaiye elemanlarının yüksek alanlara tırmanma ve kazazedeleri ip merdivenler yoluyla aşağı taşıma işleri, belki de çok daha kolay ve tehlikesiz bir biçimde gerçekleşebilecektir. Doğada sinekler gibi teknolojiye örnek olan birçok canlı vardır. Allah üstün güç sahibi Rabbimizdir. Bir ayette şöyle buyrulmaktadır:
"De ki: "Siz, Allah'ın dışında taptığınız ortaklarınızı gördünüz mü? Bana haber verin; yerden neyi yaratmışlardır? Ya da onların göklerde bir ortaklığı mı var? Yoksa Biz onlara bir kitap vermişiz de onlar bundan (dolayı) apaçık bir belge üzerinde midirler? Hayır, zulmedenler, birbirlerine aldatmadan başkasını vadetmiyorlar." (Furkan Suresi, 40)