Sarkisyan: Ön şartsız ilişki kurmaya hazırız
ucgen

Sarkisyan: Ön şartsız ilişki kurmaya hazırız

27491
Ne demiştiNe oldu

Çırağan İftar Yemeği Toplantısı, 18 Eylül 2008

Adnan Oktar: Çok muhteşem, çok güzel bir girişim. Ermeniler bizim kardeşimiz dostumuz eski sadık kardeşlerimiz. Hatta milleti sadıka deniyor biliyorsunuz. Osmanlı döneminde milleti sadıka olarak anılırlardı. Yeniden o güzel günlere dönmek istiyoruz. Onlarla kucaklaşmak, kardeşliğimizi pekiştirmek, hatta aradaki sınırı kaldırmak, inşaAllah Türk İslam Birliği içerisinde onların da yer almasını çok arzu ediyoruz, çok istiyoruz. İnşaAllah çok hayırlı ve güzel bir girişimdi Cumhurbaşkanımızın girişimi. Devam eder inşaAllah. Bu tam bir dostluğa, tam bir muhabbete, tam bir kardeşliğe dönüşür. Bu soykırım iddiaları, toprak talebi iddiaları da son derece yersiz, gereksiz. Onlar tamamen eskilerde kalmış düşünceler. Biz onlara haklarımızı helal ediyoruz. Onların da eğer bize geçmiş hakkı varsa helal etsinler. Artık dost olalım, kardeş olalım. Ticarette, sanayide, kültürde, bilimde her şeyde iş birliği içinde olalım. Mutlu, huzurlu güzel yaşayalım. 


Büyükhaber, 12 Aralık 2008

Adnan Oktar:Bir kere Ermeni olmak bence bir onurdur. Bizim güzel milletimizin, güzel toplumumuzun, güzel fertleridir, onlar bizim kardeşlerimizdir. Ermeni kardeşlerimiz Ermenilikleri ile iftihar edebilirler, millet-i sadıkadır, Osmanlı döneminde her zaman sevilmiş baş tacı yapılmış mübarek bir millettir. Ben hatta Ermenistan ile Türkiye’nin sınırlarının açılmasını, yıllardan beri bizden bu uzak tutulan bu kardeşlerimizle kucaklaşmayı istiyorum, İNŞAALLAH BUNA DOĞRU GİDİYORUZ. BEN BU KONUŞMALARI YAPTIKTAN SONRA, BU AÇIKLAMALARI YAPTIKTAN SONRA GÖRÜYORSUNUZ BU KONUDA ÇOK CİDDİ BİR GELİŞMELER OLDU, ÇOK MÜTHİŞ DEĞİŞME OLDU TÜRKİYE’DE. Bu fikri ilk ortaya atan benim Allah’a çok şükür. Elhamdüllillah. Sonra Türkiye ve Ermenistan arasında çok güçlü bir bağ kurulmaya başlandı. Ve o düşmanlık gibi görünen bazı şeyler tamamen ortadan kalkmış oldu. Yani Ermeniler Türklere düşmandır gibi sözler vardı... 


Azerbaycan APA Haber Ajansı, 16 Ağustos 2008

Adnan Oktar: … Ermeniler ne ister? Huzur içinde yaşamak, bereket içinde yaşamak, bolluk içinde yaşamak, ibadetlerini rahat yapmak isterler. Kardeşim, biz bunu sağlarız.Ayrıca gelsinler Azerbaycan’ın içinde de gelip yerleşsin Ermeniler, Türkiye’ye de gelsin, İstanbul’a da gelsinler.

Türkiye, 17 Haziran 2011

Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan, Türkiye ile ön şartsız diplomatik ilişkiler kurmaya hazır olduklarını bildirdi. BBC’nin Rus servisine açıklama yapan ve Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri değerlendiren Sarkisyan, “Türk mevkidaşlarımızın da 21. yüzyılda kapalı sınırlara sahip olmanın bir saçmalık olduğunu anlamaları bizi mutlu eder” ifadesini kullandı.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo