Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde Hz. Mehdi (a.s.)’a işaret ettiğini bildirdiği ayetler
ucgen

Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde Hz. Mehdi (a.s.)’a işaret ettiğini bildirdiği ayetler

43949

SAYIN ADNAN OKTAR’IN A9 TV’DEKİ CANLI SOHBETİ ( 15 MAYIS 2012; 23:00 )

ADNAN OKTAR: Bakın, mesela Bakara Suresi 148’de Cenab-ı Allah: “Her nerede olursanız Allah sizi bir araya getirecektir.” Bu ne demek? Mehdiyet. İslam alemini hepsi toplanacak, bir araya gelecek. Bir de Peygamberimiz (s.a.v.) “bu ayetler” diyor “Mehdi’ye bakıyor” diyor. Bu çok önemli. Tefsir ederken, “bu ayet Mehdi’yi anlatıyor” diyor Peygamberimiz (s.a.v.). “Kuleyni: Ebu Cafer, bu ayetin muhatabı olarak Kaim’in dostları olduğunu belirttiğini ifade etmektedir.” “Peygamberimiz (s.a.v.)’den ben böyle duydum” diyor Ebu Cafer.

Fussilet Suresi 53. “Biz ayetlerimizi hem afakta, hem kendi nefislerinde onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Her şeyin üzerinde Rabbinin şahid olması yetmez mi?” mesela “bu ayet de Hz. Mehdi (a.s.)’a bakıyor” diyor Peygamberimiz (s.a.v.).

Mesela Sad Suresi 88: "Gerçekten onun haberini bir zaman sonra öğreneceksiniz." “Bu ayet de Hz. Mehdi (a.s.)’a bakıyor” diyor Peygamberimiz (s.a.v.) hadiste. Tefsiri o şekilde yapıyor. "Gerçekten onun haberini bir zaman sonra öğreneceksiniz." Ne zaman? İşte bu zamanlar, inşaAllah.

Mesela yine Cin Suresi 24’ün de Peygamberimiz (s.a.v.) Hz. Mehdi (a.s.)’a baktığını söylüyor. Şeytandan Allah’a sığınırım: “Sonunda onlar, kendilerine vadedileni gördükleri zaman,” Ne vaat ediliyor? Hz. Mehdi (a.s.), İttihad-ı İslam, Hz. İsa Mesih (a.s.) inişi, “yardımcı olmak bakımından kim daha zayıfmış ve sayı bakımından kim daha azmış artık öğrenmiş olacaklardır." Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebelerinin sayısı az diye küfür alay ediyor. “313 kişiyle mi yapacaklar?” diyor. Bak, ayette ne diyor Cenab-ı Allah: “Sonunda onlar, kendilerine vadedileni gördükleri zaman, yardımcı olmak bakımından kim daha zayıfmış ve sayı bakımından kim daha azmış artık öğrenmiş olacaklardır." Hani vardır ya, Allah onlara orada aczlerini gösteriyor. Güçsüzlüğünü, aczini gösteriyor.

Mesela Kaf Suresi’nin 42. ayetinin işari manasının yine Hz. Mehdi (a.s.)’a baktığını söylüyor Peygamberimiz (sav): “O gün, o çığlığı bir gerçek (hak) olarak işitirler. İşte bu, (dirilip kabirlerden) çıkış günüdür.” Hz. Mehdi (a.s.)’ın radyolardan, televizyonlardan yüksek sesle bağırması, Allah’ı tekbir etmesi inşaAllah. Yani o sesin duyulması. O çıkış günüdür” diyor. Artık Müslümanların huruç, ortaya çıkış günüdür.

Tevbe Suresi 33. Şeytandan Allah’a sığınırım: “Müşrikler” yani yobazlar. Yobazlar istemiyor Hz. Mehdi (a.s.)’ın çıkışını dikkat ederseniz, “istemese de O dini (İslam'ı) bütün dinlere üstün kılmak için elçisini hidayetle ve hak dinle gönderen O'dur.” İşari manası Hz. Mehdi (a.s.)’a bakıyor. Bütün dinlere üstün kılması ne demek? Her yönden hakim etmesi, İslam’ı dünyaya hakim etmesi.

Mesela Kasas Suresi 5. Bütün bu ayetlerde Hz. Mehdi (a.s.)’a işaret ediyor Peygamberimiz (s.a.v.) hadislerde. Şeytandan Allah’a sığınırım: “Biz ise,” diyor Cenab-ı Allah, “yeryüzünde” dünyada, “güçten düşürülenlere” hapsedilip aşağılananlara, hakaret edilenlere, “lütufta bulunmak, onları önderler yapmak” dünya hakimi yapmak, “ve mirasçılar kılmak istiyoruz.” Ayet, Hz. Mehdi (a.s.)’a bakan ayet işte.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo