Yeni Zelanda’da 1999’da kurulan, özellikle politik ve ekonomik alandaki ciddi çalışmalarıyla 2007’de en iyi internet sitesi ödülü alan ve ayda yaklaşık 450,000 ziyaretçisi olan Scoop haber sitesi, 15 Temmuz 2011 tarihli yayınında " Konferans: Auckland Üniversitesi’nde Darwinizmin Bilimsel Olarak Çürütülmesi" başlıklı bir haebr yayınladı. Haberde Sayın Adnan Oktar’ın temsilcilerinin Auckland Üniversitesi’nde 15-20 Temmuz 2011 tarihleri arasında Darwinizmi bilimsel olarak çürüten konferans dizisi yapacaklarını okuyucularına duyurdu. Haberde ayrıca şu satırlar yer aldı:
“Darwinizmin Bilimsel Olarak Çürütülmesi” konferansı 15-20 Temmuz 2011 tarihleri arasında Auckland Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
Programı Yeni Zellanda’da İslami inancı güçlendirmek isteyen Voice of Islam organize etti.
Bu konferanslar dünya çapında tanınan (Harun Yahya olarak da bilinen) Sayın Adnan Oktar’ın çalışmaları temel alınarak hazırlanıyor. (Bakınız http://www.dunyadanyankilar.com/).
Yazar 75 dile çevrilen ve dünyanın 178 ülkesinde satılan 300’den fazla kitap yazdı.
Yaratılışın en önemli savunucusu olarak biliniyor.
BBC Darwin’in Tehlikeli Fikri belgeselinde yazarı yaratılışçılığın etkili bir şahsiyeti olarak vurgulanıyor.
Harun Yahya hakkındaki bazı medya başlıkları:
“Müslüman Yaratılışçılar Darwin Aleyhinde Fransa Turunda” (Reuters)
“Türk Yaratılışçı Harun Yahya Dawkins’e Meydan Okuyor” (The Guardian, İngiltere)
“Müslüman Dünyasındaki Lider Yaratılışçı Harun Yahya” (Slate, İngiltere)
“Harun Yahya Evrim Tartışmasında İslam Dünyasındaki En Yüksek Ses” (Science Magazine, ABD)
“Harun Yahya uluslararası bir kahraman. Kitapları İslam dünyasında her yere yayıldı. Kendi İslami Yaratılışılığını oluşturdu.” (New Scientist, İngiltere)
“Müslüman Yaratılışçılar artık ilerliyorlar. Buradaki temel kişi Müslüman Türk yaratılışçı Harun Yahya… (Die Welt, Almanya)