Harun Yahya Müslümanları Birlik ve Beraberliğe Davet Etti
ucgen

Harun Yahya Müslümanları Birlik ve Beraberliğe Davet Etti

1916

Ortadoğu"nun en önemli haber ajanslarından Kuveyt Haber Ajansı, 28 Nisan 2008 tarihinde Adnan Oktar"la 4. Dünya İslami Ekonomik Forumu hakkında bir röportaj yaptı. Bu forum vesilesiyle, Adnan Oktar"ın İslam ülkelerindeki ekonomik kalkınma için çözüm önerileri soruldu. Arapça olarak yayınlanan röportajla ilgili ajansın bir haberinde şunlar aktarıldı:

Oldukça iyi tanınan Türk İslami düşünür ve yazar, Kuveyt’te Salı günü yapılacak uluslararası bir ekonomi konferansının önemine dikkat çekiyor. Kuveyt Haber Ajansı (KUNA) tarafından müstear ismi Harun Yahya olan Adnan Oktar’la yapılan röportajda Oktar, 4. Dünya İslami Ekonomik Forumu"nun Müslümanlar arasındaki beraberliği ve uzlaşmayı desteklemek için oldukça iyi bir girişim olduğunu bildirdi.

Bu tür forumların yalnızca Müslüman dünyasının çıkarlarına hizmet etmekle kalmadığını, aynı zamanda farklı inançlara ve doktrinlere sahip kişilerle iletişim kurmak bakımından da fırsat sunduğunu bildirdi. Oktar şu açıklamayı yaptı: "Şimdi herkes için huzur ve güven içinde yaşamak adına olgunlaşma zamanı." Oktar, sevgi ve dayanışma temelli bir Müslüman birliği kurmak adına Müslümanları savaş baltalarını gömmeye,  tüm ihtilafları ve anlaşmazlıkları bırakmaya çağırdı. Oktar şöyle söylemekte: "Müslüman ülkeleri tek bir amaç adına biraraya getirmek ve onlara kardeşlik bağlarını hatırlatmak her Müslüman’ın sorumluluğudur. İşte burada Kuveyt Devleti de bunu yapıyor."

Türk düşünür Kuveyt’teki bu ekonomi toplantısının samimi bir Müslüman beraberliğine yöneltecek sonuçlar getirmesi temennisinde bulundu ve terör, şiddet ve bunun gibi olaylar için şu açıklamayı yaptı: "Yapılması gereken şey; şiddet, terör, baskı, fakirlik ve yozlaşma gibi problemlerin kökünü belirleyip beraberce çözüm getirmek gerekiyor." Oktar, bu tip ideolojileri yenmek ve dünya barışı elde etmek için böyle bir Müslüman birliği inşa etmenin önemli bir adım olduğunu ifade ediyor.    

Oktar, Müslümanların ekonomik ve sosyal açıdan kalkınabilmeleri için, pratik ve somut bir başlangıç adımı olarak, Müslümanların aralarında uluslararası serbest ticaret bölgeleri kurmalarını, bölgesel ticaret anlaşmaları yapmalarını ve gümrük vergilerini azaltmalarını teşvik etmektedir...


PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo