Gürcistan’daki Müslümanlar, Rus tehdidinden kurtulmak ve bombardımanda ölenlerin ruhları için dua etti. Gürcistan’a bağlı Acara Özerk Bölgesi’nin başkenti Batum’da kılınan Cuma namazında ülkede barışın sağlanması için dua edildi. Osmanlı döneminden kalma Orta Camii’nde kılınan Cuma namazına yüzlerce Müslüman akın etti. Camiyi dolduran Müslümanlar namaz sonrası ülkedeki kriz durumunun bitmesi için dua etti. Resmi olmayan kayıtlara göre Batum halkının yüzde 40’ı Müslüman.
Acara Özerk Bölgesi Müslümanları Müftüsü Bekir Bolkvadze, “Hiçbir din, hiçbir kitap, bu tür şiddet olaylarına izin vermiyor. İnşaAllah savaşın şiddeti en kısa zamanda söner.” diye konuştu. Türkiye’ye de teşekkür eden Gürcü müftü, “Türk medyasında görüyoruz ki, en erken ve en çok yardımı Türkiye gönderiyor. Hastanelerde yaralılar, anasız babasız kalan çocuklar var; onlara da Türkiye yardım ediyor. Bütün Acaristan Müslümanları olarak teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Bolkvadze, Türkiye’nin hep güçlü olması gerektiğini, bu sayede her zaman ihtiyacı olanlara yardım edebileceğini ekledi.
Çözüm: Kuran Ahlakı ve Türk-İslam Birliği
Allah Kuran ayetlerinde dünyada yaşanan savaş ve zulmün ortadan kalkmasının ancak din ahlakının dünyaya hakim olmasıyla mümkün olacağını bildirmiştir. Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşlik bağıyla hareket etmesi Kuran ahlakının bir gereğidir. Bu şuur ve bilinçle hareket edilmesi, istenen çözüm için şarttır.
Bir çok röportajında dünya üzerinde yaşanan kaos ve savaşların, kargaşanın tek çözümünün Türk-İslam Birliği (http://www.turkislambirligi.org) olduğuna dikkat çeken Sayın Adnan Oktar, zulüm ve baskı altında olan tüm Müslümanların refahı için en aciliyetli konu olarak gördüğü Türk-İslam Birliği hakkında açıklamalarından birinde Gürcistan’dan şöyle bahsetmektedir:
Adnan Oktar: Mesela, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan’ın Türkiye’ye son zamanlardaki yaklaşımı çok net, çok sarih. İsrail diyor ki, "siz," diyor "10 asker 1 tane çavuşla bölgeyi yönetiyordunuz", "biz bu kadar askerle burayı yönetemiyoruz" diyorlar. Ve Osmanlı döneminin özlemi içerisindeler. Suriye alenen Türkiye ile birleşmeyi istiyor, alenen. Yani, bugün resmi teklif yapılsın bir haftanın içinde karar verir Suriye adeta öyle bir konumdalar. Irak zaten kan gölü gibi biliyorsunuz. Yani Türkiye’nin ağabeylik yapması durumunda, Irak anında süt liman olur ve konu tamamen kökünden hallolur. Bunu hepsi görüyor. Filistinden gelen heyetler, Türkiye"ye gelen heyetler hep bunu teklif ediyorlar ve hep bunu talep ediyorlar. Türkiye’nin ağabeyliği çok hayati hale geldi artık bu bölgede… Bir boşluk var. Bu boşluğu ancak Türkiye doldurabilecek konumda. Bu da zaten insani, ahlaki ve imani bir görev. Türkiye de bu göreve zaten talip. Osmanlı"dan gelen bir mirasın devamı olarak bunu yapacak bunu herkes görecek inşaAllah. (Kıbrıs Ada TV, Temmuz 2008)
"Bu bir gönül birliği. Benim düşündüğüm Türk İslam Birliği"nde bütün devletler milli devlet olarak kalıyor hepsi. BU BİR GÖNÜL BİRLİĞİ YANİ BİR SEVGİ BİRLİĞİ, MUHABBET BİRLİĞİ VE ORTAK AKIL BİRLİĞİ mesela bir yerde bir terör olduğunda ortak karar alıp ortadan kaldırmak. Mesela ekonomik bir çıkmaz olduğunda ortak karar alıp bunu çözmek. AMA BURADA BİR ŞİDDETLİ AŞK GEREKİR. ŞİDDETLİ BİR COŞKU GEREKİR. Yani öyle resmiyetle olmaz bunlar. Bunlar coşkuyla heyecanla olur. Yani bir ülkeyi kurtarmaya kalkmak. Bir yerde terör olduğunda topluca karar vermek bunlar aşk gerektirir..." (Azerbaycan TV, Haziran 2008)