“Kürt meselesi” suni olarak ortaya atılmış bir dava. Bazı ülkeler kendilerince Güneydoğu’yu ayırmak, Türkiye’yi kendi kafalarına göre dizayn etmek istiyorlar. Karadeniz bölgesini ayırmak istiyor, İç Anadolu’yu ayırmak istiyor. Paramparça etti mi o zaman kolay yönetilecek. Konu bu. Başka bir şey değil.
O zaman, güya böldükleri her bir küçük devletin ayrı ordusu olacak. Karadeniz’in ayrı ordusu olacak, Güneydoğu’nun ayrı ordusu olacak; yani küçük küçük ordular. Küçük küçük devletler. Zaten Rusya oradan bir bastırsa girse tanklarla, 5 dakikalık işi var. Çünkü müstakil devlet olmuş olacak her biri. Küçük küçük olunca, tek bir millet olduğu zamanki gibi direnemeyecek.
Federe devlet, küçük bir devlet. Müstakil devlet olacak ondan sonra. Yani federe devletten kasıtları, müstakil devlet. Yani bir çok devletten oluşsun istiyorlar, devletlere ayrılsın, parçalansın istiyorlar. Avrupa’nın, diğerlerinin, kolay yönetmek için istedikleri bir düşünce bu. Küçük devletler kolay yönetiliyor. Çünkü onlara kolay kafa tutulabiliyor. Kolay korkutuyorlar, o yüzden küçük olmasını istiyorlar. Büyük olunca kendilerince yönetmek yani yönlendirmek çok zor oluyor. Yapamıyorlar, yönlendiremiyorlar.
Mesela Amerika’nın Irak’ı işgali sırasında, Türkiye’ye “işte bize müsaade edin, buradan geçelim, her şeyini kullanalım Türkiye’nin, hava sahasını da açın” dediler, Türkiye kabul etmedi. Ama mesela orada küçük bir devlet olmuş olsa, sormasına dahi gerek yok. “Selamun aleyküm biz geldik” derler, adam direk geçer. Sormasına bile gerek olmaz. Ama büyük bir devlet, büyük millet olunca adam soruyor. (Adnan Oktar, 23 Şubat 2013, A9 TV)