Ne demiştiNe oldu

A9 TV, 12 Nisan 2013

ADNAN OKTAR: Kürtlük onur verici güzel bir şeydir. Lazlık da öyle onurdur, güzelliktir. Türklük, Çerkezlik... Bu topluma hepsine birden daha önce Osmanlı deniyordu, daha önce Selçuklu deniyordu. Şimdi de Türkiye deniyor. Bunu bu kadar abartmanın alemi yok ki. Güzel bir isim, şık bir isim Türkiye, Türk. 


A9 TV, 23 Şubat 2013

ADNAN OKTAR: Bazı arkadaşlar çıkıp ilginç laflar ediyorlar, çok gereksiz. Türklük’ten ne sıkıntı oldu şu ana kadar? Ne gibi bir rahatsızlık yaşandı? Ben mesela hem Arap kökenliyim hem Çerkez kökenliyim. Nogay'ım da. Yani bu ne demek? Türkiye'de olduğuma göre, bu sınırlar içinde yaşayan herkese Türk dendiğine göre ben de Türk'üm. 


A9 TV, 9 Ocak 2013

ADNAN OKTAR: Kardeşim, bu Türklük kavramını anlamıyor arkadaşlar. Zannediyorlar ki biz genetik Türklük’ten bahsediyoruz, böyle saf ırk. Saf ırk Türk zaten Anadolu’da bulamazsınız. Türkiye’de saf ırk Türk yoktur. Mutlaka ya Boşnaklarla ya Kürt kardeşlerimizle ya Çerkezlerle mutlaka karışmıştır genetik yapıları. Dolayısıyla bu Türklüğe kafayı takmalarını ben anlamıyorum. Biz Türk derken Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlarımızı ifade etmiş oluyoruz. İster Musevi asıllı olsun, ister Ermeni asıllı olsun, Çerkez, Laz, Rum, kim ne olursa olsun Türk, hepsini Türk olarak kabul ediyoruz. Türkiye’nin bir açıklaması gerekir. Burası neresi? Burası bir ülke değil mi? Biz bu ülkeye Türkiye diyoruz. Bu ülkede yaşayanlar kimdir denildiğinde biz ona “Türk” diyoruz, bu kadar.

 

 

16 Nisan 2013, Haber 7

 

Başbakan Erdoğan yeni anayasadan Türk milleti ifadesinin çıkarılacağı iddiaları için “Tamamen uydurma. Türklük anayasadan çıkarılamaz” diyerek, “Bizim anayasa önerimiz çözüm sürecinde yaşanan kafa karışıklığını giderecek nitelikte. Türk milleti bir ırkı değil, vatandaşlığı tanımlıyor. Türklük başka etnik kökenleri inkar eden değil, bütün etnik kökenleri kucaklayan bir kavram olarak bizim anayasa metnimizde yer alacak” dedi.