El Ezher'den Türkiye modeli önerisi
ucgen

El Ezher'den Türkiye modeli önerisi

27406
Ne demiştiNe oldu

Azerbaycan ATV, 27 Ağustos 2008

Adnan Oktar: TÜRKİYE İSLAM ALEMİ İÇİN GERÇEKTEN ÖRNEK BİR ÜLKE. YANİ, HEM TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ GÜZEL ANLAYAN VE GÜZEL UYGULAYAN, İSLAM’I DA ÇOK GÜZEL ANLAYAN VE ÇOK GÜZEL UYGULAYAN, LAİKLİĞİ DE GÜZEL ÖZÜMSEYEN BİR YAPISI VAR.Fakat, İslam dinini gerçekten en iyi uygulayan, en iyi yaşayan ülke olduğunu bütün İslam ülkelerinin hepsi kabul eder. Yani gerek temizlik olarak, gerek anlayış olarak, gerek yaşantı olarak, gerek takva olarak hakikaten çok titizdir Türkiye. Belki bu Osmanlı mirası olduğu için Osmanlıdan gelen alimlerin etkisi de olmuş olabilir. Allah bir şekilde bu güzelliği meydana getiriyor o yüzden Türk-İslam aleminin liderliğine de Türkiye’nin çok uygun olduğunu düşünüyorum.


 


Uşak ART TV, 19 Ağustos 2008

 Adnan Oktar:İmanlıdır, Allah’tan korkar, akılcı hareket eder, makuldür, işte böyle bir millete Allah İslam’ın bayraktarlığını nasip ediyor. İslam ahlakını yayma görevini, böyle bir millete vermiş oluyor Allah inşaAllahÖRNEK İSLAM’I YAŞAYAN BİR MİLLET, MESELA ŞU AN SORUN İSLAM ALEMİNDE HERKESE SORUN. EN GÜZEL İSLAM’I KİM YAŞIYOR DEYİN. TÜRKİYE DİYECEKLERDİR. EN MAKUL EN TUTARLI, EN ADİL, AKLIBAŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERDİR.En temiz, tertemizlerdir. Onun için ittifak var, Türkiye önder olsun diyorlar. Bütün Türk alemi de İslam alemi de bunu söylüyor.


 

Vatan, 22 Haziran 2011

Sünni aleminin en büyük otoritesi El Ezher, devrik lider Hüsnü Mübarek sonrası Mısır’a Türkiye modeli önerisinde bulundu.

Haftalardır ülkenin önde gelen entellektüelleri ve dini liderleri ile toplantı yapan El Ezher’in Büyük İmamı Ahmed El Tayyip Türk demokrasisini örnek göstererek, “Dini ögelerden arındırılmış, modern ve demokratik bir Mısır’ı desteklediklerini” ilan etti.


PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo