25 Ocak 2011 tarihli NTV’deki evrim programı sırasında bir konuşmacı “mükemmel yaratılış” kavramını kendince eleştirirken, diğeri de şimdiye kadar yeryüzündeki türlerin %99.9’unun soyunun tükendiğini, pek çok canlının yaşam süresinin çok az olduğunu dolayısıyla burada bir “mükemmellikten” söz edilemeyeceğiniiddia etti.
Canlı varlıklardaki eksiklikleri ve acizlikleri, Yaratılış gerçeğine karşı kanıt olarak sunmaya çalışmak genellikle Darwinistlerin en belirgin yöntemlerindendir. Teorilerini bilimsel yollarla ispatlayamadıkları için, milyonlarca bilimsel delil ile ispatlanmış olan Yaratılış"a karşı,kendilerince bu şekilde bir delil öne sürdüklerini zannederler. Oysa bu çok acizce ve son derece mantıksız bir iddiadır.
Canlı varlıklardaki mükemmellikten kasıt, canlının sahip olduğu sistemlerdeki, fizyolojik, metabolik, hücresel, anatomik ve moleküler düzeydeki detaylı yapıların tartışılmaz mükemmelliğidir. Ayrıca canlının yaşamını sürdürebilmesi için sahip olduğu özellikler ve davranışlar da Darwinistlerin hiçbir şekilde açıklamasını yapamadıkları mükemmelliklerdir.
Canlılardakiherhangi bir özellik bile daha önce verdiğimiz cevaplarda da değindiğimiz gibi, insan aklınının sınırlarını aşar. Tümü insanın algılama ve keşfetme, hatta benzerini yapabilme yeteneklerinin ötesindedir. Şu durumda burada çok üstün bir akıl ve bir “mükemmellik” olduğu açıktır.
Biraz bilimle bağlantısı olan hiçbir Darwinist, kromozomun içinde paketlenmiş olan ve dev bir kütüphaneyi barındıran DNA’daki olağanüstü mekanizmanın üstünlüğünü inkar edemez. İşte kastedilen mükemmellik budur. Bu örnek, canlı yapılarının tamamında mevcuttur ve her biri ayrı yönde mucizeler sergilerler.
DNA’dan çok daha küçük bir yapı olan tek bir proteini bile açıklayamayan Darwinistlerin, yalnızca bir proteini ele alarak da kastedilen mükemmelliğin ne olduğunu anlamaları son derece kolay olacaktır.
Mükemmelliği gösteren tek bir örnek, harikalığın anlaşılması için yeterlidir. Tek bir DNA veya protein başlıbaşına, onu var eden Rabbimizin Yüce Aklının üstünlüğünü ve büyüklüğünü anlamak için yeterlidir.
Dünyadaki tüm acizlikleri Allah özel olarak yaratır
Mükemmelliği böylesine olağanüstü bir görkem ile sergileyen Yüce Allah, kuşkusuz her şeyi aynı mükemmellikte yaratmaya kadirdir. Eğer, her şey aynı mükemmellikte değilse, dünyada acizlikler ve eksiklikler de varsa, şu durumda bunların varlığının özel bir amacı olmalıdır.
Bu amaç, bize Kuran’da bildirilmiştir. Yüce Allah, pek çok ayette “bu dünyanın geçici bir mekan olduğunu”, insanların hastalıklar, zorluklar, acizliklerle imtihan edileceklerini, dolayısıyla dünyanın da buna uygun olarak yaratılmış olduğunu, asıl hayatın ise ahiret olduğunu hatırlatır.
Canlıların yaşam sürelerinin kısa olması, insan dahil pek çok canlının belli hastalıklara açık olması ve bu dünyanın ölümlü bir mekan olması,dünyadaki hayatın geçici olduğunun delillerindendir. Allah bu gerçeği ayetinde bildirmiştir:
Senden önce hiçbir beşere ölümsüzlüğü vermedik; şimdi sen ölürsen onlar ölümsüz mü kalacaklar? Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz Biz"e döndürüleceksiniz. (Enbiya Suresi, 34-35)
Dolayısıyla Allah, acizlikleri de, hastalıkları da, zorlukları da, ölümü de insanların dünyanın yaratılma hikmetini anlayabilmeleri için yaratmıştır. Allah dilese dünyayı her yönden mükemmel ve sonsuz yaratabilirdi, fakat öyle yaratmamıştır.
Çünkü bu dünyadaki hayat sona erecektir, sadece bir imtihan yeridir. Asıl hayat ise ahirettedir. Bu dünyanın yaratılış gayesini anlamayanlar, bundan dolayı büyük bir gaflete düşebilirler, fakat anlayan için bunda çok büyük bir sır vardır.
Bazı Darwinistler, ahiretteki yaratılışı bilmedikleri veya anlamak istemedikleri için, mükemmel yaratılışın orada gerçekleşeceğini de kavrayamamaktadırlar. Bu eksiklik, Allah’ı gereği gibi kavrayamamaktan, Allah’ın kadrini gereği gibi takdir edememekten kaynaklanır.
Şu ana kadar bir hayali yaşatmaya çalışan Darwinistler için hala geç değildir
Allah bu dünyada mükemmellikleri bir hatırlatıcı olarak yaratır. Cennette, bu dünyada ve canlılarda var olan hiçbir acizlik ve eksiklik olmayacaktır. Orada her şey, Allah’ın gücüne ve kudretine yaraşır şekilde kusursuz olacaktır.
Dünyada eksiklikleri bilen bir insan için cennet, kusursuzluklarla donatılmış, çokbüyük bir nimet olacaktır. Çünkü eğer eksiklikler bilinmese, insanın cenneti de, cennetteki nimetleri de tam olarak anlaması mümkün olmayacaktır. İşte dünyada eksiklik ve acizliklerin yaratılma sebebi budur.
Darwinistler, ahirette Allah’ın mükemmel yaratması ile ne kastedildiğini cennetteki kusursuzluğu gördüklerinde çok iyi anlayacaklardır. Tesadüfen var olacak bir dünyanın nasıl dehşetli bir yer olduğunu ise, Allah onlara cehennem ile gösterecektir.
Dolayısıyla dünya hayatı, ahiretteki sonsuz hayata geçiş için bir imtihan yeridir. Darwinistlere uyarılarımız işte bu sebeple önem taşımaktadır. Onlar için, bu dünyada imtihana tabi oldukları yani yaşadıkları süre boyunca hatalarından dönmek için çok geç değildir. Allah’ı gereği gibi takdir etmek, sadece O’na yönelip dönmek, Darwinizm’in kirli ve sapkın ideolojisinden kurtulup nimet, güzellik ve huzur içinde bir yaşam sürmek ve sonsuz güzellikteki cennete kavuşmak için,her an hatalarından dönme imkanına ve nimetine sahiptirler.
Konuyla ilgili detaylı bilgi için:
Bedi olan Allah"ın, acizlikler yaratmasının hikmetini anlayamayan Darwinistler