Ne demiştiNe oldu

8 Mart 2008 tarihli basın toplantısı

Adnan Oktar: Laiklik Müslümanlık için de konfordur, Hıristiyanlık için de konfordur, musevilik için de konfordur, ateistler için de konfordur. Ateistler de insandır onların hakkının da savunulması gerekir. Bu ancak laiklik içinde muhafaza edilebilir. Bir insanlığın lüksüdür laiklik. Yani bir gereksinimdir.



2 Nisan 2008 tarihli basın toplantısı

Adnan Oktar: Her fikirde insan olabilir, her düşüncede insan olabilir, herkese saygı göstertilmesi gerekiyor. Bunun en güzel çözümü laiklik konusunda kesin kararlı olup, ateistlere de Marksistlere de her düşüncede, Budist de olsa her insana saygı göstertip, ama başı kapalı insana da, dindara da. Budist derken yani herşey olur, bir tek o değil, ben örnek olsun diye söylüyorum. Hıristiyan, Yahudi, hepsine saygı gösterelim. Bu vatanda huzur içinde yaşayalım. Bu sevgisizlik ortamı kalksın, bunu kimse körüklemesin, basın da körüklemesin.



Uşak ART TV,
19 Ağustos 2008

Adnan Oktar: Laiklik İslam’ın özünde olan birşey yani laiklik demek, dinin çok samimi yaşanması demektir. Dürüst yaşanması demektir. Laiklik geldi mi, münafıklık biter. Laiklik yoksa münafıklıkta içeri girer. Yani müslüman olmadığı halde adam müslümanım demeye başlar. Buda bir müslümanın isteyeceği bir şey değil çünkü münafık çok tehlikeli bir varlıktır. Cehennemin en derin tabakasına gideceklerini Allah belirtiyor. Ama adam mesela diyor ki dürüstçe söylüyor ben dinsizim arkadaş diyor. Ateistim tamam Allah öyle yaratmış yani onunla konuşursun, ikna etmeye çalışırsın olmuyorsa olmuyordur. Allah onu öyle yaratmıştır ama dürüstçe söylüyor gelip böyle kandırmıyor.

Star Gazetesi, 6 Şubat 2009



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, laikliğin ‘devletin bütün dinler, inanç grupları veya herhangi bir inanca sahip olmayanlar (Ateist) karşısında eşit mesafede durmasını’ gerektirdiğini kaydetti.

Gül mesajında şunları kaydetti: ‘Demokratik laik devletin temel vazifesi, herkesin inancını serbestçe yaşayabilmesine ve dini bir inanca sahip olmayanların da baskıya maruz kalmadan yaşayabilmelerine imkan sağlamaktır.’ Başbakan Erdoğan da mesajında, laiklik ilkesinin, ‘farklı inanç ve yaşam biçimleri için özgürleştirici bir güvence’ olarak ‘hayati bir öneme’ sahip olduğunu vurguladı. Erdoğan, laikliğin birleştirici bir ilke olarak gelecek kuşaklara taşınması gerektiğini ifade etti.