“Arakan’daki Zulmü Tüm Dünyaya Duyuralım”
ucgen

“Arakan’daki Zulmü Tüm Dünyaya Duyuralım”

31685

Myanmar’da geçtiğimiz günlerde Rohingya halkına yönelik olarak yeniden başlayan saldırılar nedeniyle yardım çağrısında bulunan yabancı aktivistlerin sesine Adnan Oktar bir kez daha kulak verdi.

Adnan Oktar’ın Twitter üzerinden başlattığı Türkçe ve İngilizce farklı farklı etiketlere Üç gün boyunca binlerce tweet yazıldı. #ArakandaSaldırılaraSon ve #StopAttacksInRohingya #MyanmardaVahşetDursun #EndViolenceInMyanmar ve #ArakanıKurtaralım #SaveRohingya etiketlerine yazılan; ülkemizdeki ve yurt dışındaki tüm yetkilileri, yardım kuruluşlarını ve barış aktivistlerini harekete geçmeye çağıran bu tweetler sosyal medyada geniş yankı buldu. Etiketler kısa sürede Türkiye ve Dünya TT listelerinde 1 numara oldu.

Rohingya halkının sesini duyurmayı amaç edinmiş pek çok aktivist, Adnan Oktar öncülüğünde gerçekleşen bu duyarlılıktan dolayı, teşekkürlerini ifade eden onlarca Tweet yazdılar. Ve Myanmar halkının kurtuluşu için Türkiye’nin büyük bir umut kaynağı olduğunu ifade ettiler.

 

Üç gün boyunca yazılan ayrı ayrı etiketler ile dikkatler Arakan’a çevrildi

“Son olaylarda Arakan'da şehit edilen, kayıp olan, saldırıya uğrayan kişilerin isim listesi verildi. Aralarında 103 yaşında bir kadın, 60-70 yaşlarında kişiler ve 10 yaşında çocuklar var. 30 kadın ve kız, 6 erkek delikanlı, 5 çocuk katledilmiş. Ayrıca 200 kadın ve kız, 120 erkek delikanlı ve 65 çocuk da kayıpmış. İsim listesi de detaylı olarak verilmiş. Bu kişilerin isimleri, soyadları, baba adları hepsi belirtilmiş.”   

 “Dün Myanmar'daki kardeşlerimizin zor durumlarıyla ilgili bir etiket başlatmıştınız. Bununla ilgili olarak orayla ilgilenen çeşitli aktivistler, “Bütün dünya kendi işlerine dalmış, kendi çıkarlarını düşünüp bu konuyla hiçbir şekilde ilgilenmezken, Türkiye'deki kardeşlerimiz Arakan'lılar için insanlık örneği sergilediler. Allah Türkiye'yi korusun” diye mesaj gönderdiler.”

ADNAN OKTAR: “MaşaAllah Elhamdülillah. Tabii ki, vazifemiz. Elimizden gelse çok daha fazlasını yaparız ama yapılabilecek şeyler belirli, onun dışına çıkamıyoruz. Ama dünya kamuoyunun dikkatini çekmek bir etkidir. Siyasi baskı bir etkidir. Biz en etkili, en ilmi, en akılcı yolu kullanmış oluyoruz. En mantıklı, en akıllı, en kestirme, en çabuk netice alınacak yöntem esastır.”

 Müslüman kardeşlerimiz bu Arakan'daki zulme karşı tüm dünyayı sürekli olarak uyarmaya devam etsinler. Dünyada ciddi bir Müslüman katliamı var. Ama çok geniş çaplı ve gittikçe dozu da artıyor. Müslümanlar birbirini sevmeli, koruyup kollamalı.

Arakan'la ilgili bir etiket daha yapalım. Halen devam ediyor değil mi orada o katliam? Hayret, Ahirzaman ne kadar şiddetli… Arakan'ı Kurtaralım diyelim kısaca #ArakanıKurtaralım İngilizcesini de yapalım.” (#SaveRohingya)

 

#ArakanıKurtaralım #SaveRohingya etiketleri dünyada ve Türkiye'de Twitter TT listelerinde bir numara oldu

#ArakanıKurtaralım #SaveRohingya etiketleri hem Türkiye'de hem dünyada 1 numara, çok güzel. Böylece dünyanın dikkatini bu konuya çekmiş olduk. Özellikle dünya listelerinde 1 numarada olması çok önemli; görmedim, duymadım yok. Zulmü duysunlar ona göre tedbir alınacak merciler tedbirlerini alsınlar. Türkiye'de de 1 numara, çok iyi.

Arakan'da canlarımı üzüyorlar, canlarını yakıyorlar. Izdırap çekiyor bütün Müslümanlar, elimizden de bir şey gelmiyor. Ancak işte etiket yapıp bütün dünyanın dikkatini çekiyoruz. Ama Allah'a hamdolsun bak etiket de dünyada da, Türkiye'de de 1 numara. Tabii Allah vesile ediyor, Elhamdülillah. 

 

BM’den ve Ban Ki Moon'dan ricamız, konuyla ilgili uluslararası bir araştırma yapılması için gerekli girişimlerde bulunması

“Arakanla ilgili aktivist bir bayan bir arkadaşımıza şöyle yazmış: "Şu anda yapılan katliamın belgelenmesi için Birleşmiş Milletlere, özellikle Ban Ki Moon'a uluslararası bir araştırma yapılması için yazmak gerekiyor” diye talepte bulunmuş. BM, Myanmar hükümetinden böyle bir talepte bulunmuş ama zaten hükümet bu olayların üstünü örttüğü ve göz yumduğu için yardım etmek isteyen herkes bu yönde yazarsa çok iyi olur” diye söylemiş. BM'den ve Ban Ki Moon'dan talebimiz, Myanmar'da süregelen zulümle ilgili uluslararası bir araştırma yapılması için gerekli girişimlerde bulunması. Ban Ki Moon'un Twitter adresi @Bankimoon23”

ADNAN OKTAR: “Twitter'dan Ban KiMoon'un adresine yazarak Arakan'daki olaylarla ilgili uluslararası araştırma yapılması için ricada bulunalım. Ban Ki Moon'a Yaratılış Atlası’nı elden vermiştik çok hoşuna gitmişti. Kardeşlerimiz doğrudan Ban Ki Moon adına yazarlarsa zaten o ulaşır. Arakan'la ilgili uluslararası araştırma yapılmasını istiyoruz diye yazsınlar inşaAllah.” (Adnan Oktar, 20 Ocak 2014, A9 TV)

 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo