Al-i İmran Suresi ile Sümela mesajları
ucgen

Al-i İmran Suresi ile Sümela mesajları

47649
Ne demiştiNe oldu

Irak Al-Baghdadi, 5 Ağustos 2008

Adnan Oktar: Hiç fark etmez hepimiz kardeşiz. Bu düşmana malzeme vermek olur. Küfre malzeme vermek olur. Müslümana bu yakışmaz. Ama tabi bu meyanda mesela samimi bir Hıristiyana, samimi bir Yahudiye de şefkat ve sevgi çok önemli. YANİ ONLAR DA ALLAH’IN BİZE BİR EMANETİ, ONLAR DA AYNI ALLAH’A İNANIYORLAR. AYNI PEYGAMBERLERİ SEVİYORLAR. ONLARA KARŞI DA BİR ŞEFKAT RUHU ÇOK ÇOK ÖNEMLi. Yani böyle hırsla ve kinle bakan bazı insanlar var. Bu Kuran’a uygun değil. Peygamberimiz (sav)'in sünnetine uygun değil. Peygamberimiz (sav) zamanında Museviler son derece rahat yaşadılar. Hıristiyanlar son derece rahat yaşadılar… Yemekleri yenir. O insanlardan kız alınıp evlenilebilir. Evlerine gidip yatıya kalırsınız. Sohbet edilir. Onlar da Allah’ın yarattığı bir kul. Allah onların kaderini o şekilde yaratmış. 


Azerbaycan Gazete 525, 27 Ağustos 2008

Adnan Oktar:Ama o zamanlar 1800’lerde o zaman bilgi yok, kültür yok, araştırma yok. Şimdi internet çağındayız. Kitaplar var, Cd‘ler var, ve insanların kafası açıldı. Bilgisi açıldı ve biz artık o düşmanlıklara gülüyoruz ve çok mantıksız buluyoruz... 1800’ler kafasıyla yaklaşırsak bu işlere hiç netice alınmaz o zaman. 1800’lerin mantığı gidecek. 2000’LERİN GÜZEL, SEVGİ DOLU, BİRLEŞTİRİCİ MANTIĞINA ARTIK GİRMEMİZ GEREKİYOR.Asrımız altın çağı. Türk- İslam Birliği’nin oluşacağı, bütün dünyanın mutluluk içinde yaşayacağı bir çağa giriyoruz. O karanlık çağlar geride kaldı öyle soğuk savaş dönemleri, atom bombası patlatmalar, milyonlarca insanı öldürtmeler, esir kampları, bu bir rezaletti.Bu rezaleti artık unutacağız. Geçmiş dönemlerin bir ayıbı, onların bir günahı, biz onların aynı kafasında değiliz. Biz onların hata yaptığına inanıyoruz. Çok büyük hatalar yaptı onlar. 


Irak An Anbar TV, 21 Eylül 2008

Adnan Oktar:Bunlar bizi birbirimize kitleyecek inşaAllah, KARDEŞLİK BAĞIMIZI ÇOK ŞİDDETLENDİRECEK, sevinçli, güzel bir düğüne doğru biz gidiyoruz inşaAllah. Bunların alameti, Mehdi’nin zuhuru an meselesi, Hz. İsa’nın inişi de an meselesi inşaAllah. ÇOK GÜZEL BİR BİRLİKTELİK OLACAK. SÜNNİ, Şİİ KARDEŞLERİM SIKI SIKIYA KARDEŞLİKLERİNİ PEKİŞTİRSİNLER, ÇOK GÜZEL BİR KARDEŞLİK BAĞI OLUŞTURSUNLAR. CAFERİLER SON DERECE TAKVADIR, SÜNNİLER TAKVADIR, ALEVİLER TAKVADIR. ARAPLAR BİZİM CANIMIZ KARDEŞLERİMİZ, PEYGAMBERİMİZİN SOYU. KÜRTLER CANIMIZ KARDEŞLERİMİZ.Oradaki Hıristiyanlar hepsi Ehli Kitaptır, hepsi bizim kardeşimiz. Bu ayrılık gayrılığa sakın düşülmesin. 


Mısır Ortadoğu Haber Ajansı, 6 Eylül 2008

Adnan Oktar:Ehl-i Kitabın hükmü Kuran'da açıkça belirtilmiştir, Peygamberimiz (sav)'in fiili sünnetiyle de çok açıktır. Ehl-i Kitap bizim kardeşlerimizdir, Ermeniler, Yahudiler, Museviler, Ortodokslar, Protestanlar yani Hıristiyan alemi, hepsi kardeşimizdir. Hepsi aynı Allah'a inanıyoruz Musevilerle de, Hristiyanlık aleminde de, Müslümanlıkta da Allah aynı Allah'tır. Hepsi aynı temel inançlara sahiptirler, o yüzden Ehl-i Kitabın  bulunmuş olması zaten bir nimettir, yani onların dinsiz olmasındansa yahut başka sapkın bir cereyan içinde olmalarındansa, Ehli Kitap olmaları büyük bir nimettir. Bu, Müslümanlar için rahatsız edici bir şey değildir, son derece makul. Allah çünkü Ehl-i Kitabın zaten var olduğunu Kuran'da belirtiyor. Onların yapacağı güzel şeyler var, Müslümanların yapacağı güzel şeyler var. Onlarla birlikte kardeşçe yaşamak, onlarla konuşmak, görüşmek, sohbet etmek, yemek, içmek, hatta Hristiyanlardan, Musevilerden kız alınabilir, evlenilebilir, yani tam sosyal hayat normal yaşanılan insanlardır, yani güvenilebilir insanlardır ayrıca. Bir kadın, bir insanın eşi oluyorsa, kadınla çocukları oluyorsa ve aynı ailede yaşıyorsa, yani bu çok güçlü bir dostluk ve sevgi demektir.

Hürriyet, 16 Ağustos 2011

Star, 16 Ağustos 2011

Taraf, 16 Ağustos 2011

Fener Rum Patriği Bartholomeos ayinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Hazreti Meryem, hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar için özel bir anlam ifade etmektedir. O, Al-i İmran Suresi’nde belirtildiği gibi, ‘Allah’ın seçtiği, tertemiz ve bütün kadınlara üstün kıldığıdır.’ Geçen sene idrak ettiğimiz ayin, müstesna güzelliğe sahip bu mekanda sevgi ve dostluk hisleriyle buluşmamız, bir ve tek olan Allah’a dua etmiş olmamız eminim ki herkes için bir mutluluk vesilesi olmuştur’.

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo