Mufaddıl dedi: Ey Mevlam! Hz. (Mehdi a.s.) zuhuru nasıldır? (Sadık) dedi Ey Mufaddıl! Açığa çıkmak için şüpheli zuhur eder, namı yayılır, emri bilinir, ismiyle ve lakabıyla anılır, nesebi açıklanır, kabul eden ve etmeyen, tahkik edip yalanlayanların diline düşer ki; bahsedilen ispatlara uygun düşsün ve ona olan delillerimiz ispatlansın, soyunu adını ve lakabını belirttik ki, insanlar adını, soyunu ve lakabını bilmiyoruz demesinler diye dedesi Peygamber (sav) adını verdik. (Bihar-ül Envar, 53. Cilt)
Hadiste Hz. Mehdi (a.s.)'nin ilk çıkış döneminde, kendisine şüphe ile bakılacağına dikkat çekilmiştir. Allah önce insanların şüphelerini üzerine çekecek, sonra bu vesileyle onu tüm şüphelerden temizleyecektir. Hz. Mehdi (a.s.)'nin namı yayılacak, yani insanlar arasında tanınan biri haline gelecektir. Kuran ahlakını tebliğ edecek ve tebliğ faaliyeti insanlar arasında duyulacaktır.
Hadiste ayrıca Hz. Mehdi (a.s.)'nin lakab sahibi olacağına, hem ismi hem de lakabıyla anılacağına dikkat çekilmiştir. Hz. Mehdi (a.s.)'nin tebliğ faaliyetlerini bu lakapla yapacağına ve bu vesile ile lakabının duyulacağına işaret edilmektedir. Hadiste dikkat çekilen başka bir özelliğ ise, Hz. Mehdi (a.s.)'nin soy ağacının açıklanacağı ve insanların bilgisine sunulacağıdır. Hz. Mehdi (a.s.), hem tebliğ ettiğ İslam ahlakını kabul eden hem de kendisine karşı olanlar tarafından çok konuşulacaktır. Hakkında bu kadar konuşulması, Hz. Mehdi (a.s.)'nin insanlar tarafından en ince ayrıntısına kadar tanınmasına vesile olur. Böylece Peygamberimiz (sav) tarafından 1400 yıl önce bildirilen tüm alametlerini insanlar ayrıntılarıyla üzerinde görmeye imkan bulabileceklerdir. Hz. Mehdi (a.s.)'nin soyu ve peygamberimizin ona verdiğ isimle lakab da yine insanların onu tanımalarına vesile olacaktır.