AGİT teşkilatı üyesi ülkelerin liderleri, Kazakistan'da biraraya geldi
ucgen

AGİT teşkilatı üyesi ülkelerin liderleri, Kazakistan'da biraraya geldi

15513
Ne demiştiNe oldu

Çay TV, 23 Temmuz 2008

Adnan Oktar: Bu kadar doğal. Dinimiz bir, dilimiz bir, her şeyimiz bir, aynı köklerden geliyoruz, kardeşiz fakat ayrıyız. Bugün Azerbaycan’a desek ki hadi birleşelim. Bir gün düşünmezler kabul ederler. Yani bunun sadece resmi olarak talep edilmesi gerekiyor. Yani İKİ DEVLET BİR MİLLET OLARAK, ÇOK RAHAT BİRLEŞEBİLİRİZ. HİÇBİR ENGEL YOK. KAZAKİSTAN DA ÖYLE. Kırgızistan’da öyle, Türkmenistan’da öyle, Doğu Türkistan’da öyle hepsi rahatlar ve bu birleşmenin sonucunda İslam alemi de öyle... Bütün mesele Türkiye’nin bunu açıkça ortaya koymasında yani adı konulması gerekiyor. Sadece talep olması yeterli buna ait.



Seher TV, 12 Şubat 2009

Adnan Oktar: Israrla Müslümanlar birlikten bahsetmezse Müslümanlar haklı konumda olmaz o zaman. Çünkü birleşmek farz, ayrılmak haram; Müslümanlar parçalanmışlar, bu harama girmişler bir kere. Bu haramı işlemekten vazgeçecekler. Yani birleşecekler. İşte diyorlar ki Araplar niye birleşip Filistinli kardeşlerimize yardım etmiyor.  Peki kardeşim sen Müslüman değil misin? Yani mesela Türk de İranlı olan da, Pakistanlı olan da bunlar hepsi Müslümandır yani. Niye illaki Araplar birleşip Filistinlileri kurtarmak mecburiyetinde? Halbuki Müslümanlar birleşip Filistin’i kurtarmak durumundadır. Bunu yapacak olan da Türkiye’dir. Türkiye’nin öncülüğüdür ve Türk İslam Birliğidir... Türk milleti bu konuda uygun yani son derece kararlı, tecrübesi de var.

Sabah, 2 Aralık 2010

AGİT Liderler zirvesinde 11 yıl aradan sonra Kazakistan’ın başkenti Astana’da toplandı. Zirvenin ilk günkü oturumunda söz alan liderler diyalog ve barış vurgusunu ön plana çıkardılar.
AGİT Zirvesi'nde Yukarı Karabağ, Kırgızistan, Afganistan'da istikrarın sağlanması, AKKA sorunları, Nükleer denemelerin engellenmesi, Füze Savunma sistemleri, AGİT'in geleceği, terörizmle mücadele, insan, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi konular ele alınacak.

Yeniçağ, 2 Aralık 2010

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo