Varilci Darwin ve Ona İnananların Hikayesi (devamı)

Yirminci yüzyılın başlarında çok önemli bilimsel gelişmeler meydana gelmeye başlar. Bu gelişmeler Darwin'in teorisinin ne kadar yanlış olduğunu birer birer kanıtlar.

1900’lü yılların başında genetik bilimi ortaya çıkar.

Kısa bir süre sonra genler ve kromozomların yapısı keşfedilir.

bilimsel gelişmeler, genetik

1955 yılında James Watson ve Francis Crick adlı iki bilim adamı DNA adı verilen molekülün yapısını ortaya çıkarırlar.

francis crick, james watsonFrancis Crick James Watson

DNA'yı kısaca şöyle tanıtalım:

Hücrelerin her birinin çekirdeğinde DNA adında bir molekül bulunur. DNA insan vücuduna ait tüm bilgileri içerir. Sizin saçınızın veya gözlerinizin rengi, iç organlarınız, dış görünümünüz, boyunuzun uzunluğu gibi tüm bilgiler DNA’nızda şifreli olarak bulunmaktadır. DNA’da çok büyük miktarda bilgi vardır. Bunun ne kadar fazla olduğunu anlamak için şöyle bir karşılaştırma yapabiliriz: Eğer DNA’daki bilgileri bir kağıda dökmemiz gerekseydi, her biri 500 sayfa olan 900 ciltten oluşan dev bir kütüphane oluşturmamız gerekirdi. Bu ansiklopedileri sığdırmak içinse bir futbol sahası uzunluğunda kütüphaneye ihtiyacımız olurdu. Ancak bu kadar çok bilgi bizim gözümüzle bile göremeyeceğimiz kadar küçük olan bir moleküle sığdırılmıştır. DNA, hücrenin tesadüfen oluşamayacağını kesin olarak ispatlar. Allah’ın varlığını apaçık ortaya koyan sayısız delilden biridir.

Az önce saydıklarımız, yüzyılımızda yaşanan gelişmelerin çok küçük bir bölümüdür. Her bilim dalı evrimin geçersizliğini ayrı ayrı ortaya koyar. Ancak herşeye rağmen evrimciler Darwin’in yalanlarından vazgeçmezler. Hatta bu yalanlara yenilerini eklerler. Ama bunlar da Darwin’in ünlü varil deneyini başarıya ulaştırmaz. Çünkü evrimciler hala bilimsel düşünmezler. Canlılardaki mükemmel tasarımın Yaratıcısının Yüce Allah olduğunu kabul etmezler.

canlılar, mükemmel tasarım

Peki, aradan geçen zaman Darwin'in teorisiyle ilgili neleri değiştirmiştir? Evrim masalına inanan ve inanmayan bilim adamlarının konuşmalarıyla bunu görelim:

Bilim adamı 1: Darwin’in imkanları kısıtlıydı. Onun zamanında bilim seviyesi düşüktü. Evrim o şartlarda ispatlanamazdı.

Bilim adamı 2: Onun yapamadığını belki biz yapacağız. Hücrenin tesadüfen oluştuğunu ispatlayacağız.

Bilim adamı 3: Ben sizin gibi düşünmüyorum. Umutlarınızı bağladığınız varilden hiçbir canlı çıkmayacak.

Bilim adamı 1: Laboratuvarlarımız teknolojik aletlerle dolu. Artık canlıları daha yakından tanıyoruz. Hücrenin yapısını keşfettik. Belki insanoğlu çok yakında bir canlı bile üretebilir.

Bilim adamı 2: Bunu tekrar deneyebiliriz.

Bilim adamı 3: Çok yanlış düşünüyorsunuz. Sizin gibi düşünenler yaklaşık 100 senedir varillerin başındalar. Yüzlerce yıl daha bekleseniz de bir şey olmayacak. Hatırlarsanız Darwin de istediklerine ulaşamamıştı.

Bilim adamı 1: Neden olmasın? Belki başarırız.

Bilim adamı 2: Deneyelim, görelim.

kız çocuğu, sevimli canlılar

Bilim adamı 3: Hayır. Milyonlarca yıl da bekleseniz olmayacak. Hayatın başlaması için canlılarda bulunan elementlerin biraraya getirilmesi yeterli değildir. Canlıları sadece Allah yaratır ve onlara hayat verir.

Üç bilim adamı bu sohbetin sonunda bir karar alırlar.

Bilim adamı 3: Tamam madem imkanlarınız Darwin’den daha fazla, o zaman elimizdeki imkanların tümünü kullanıp bir deney yapalım. Sonucun ne olduğunu siz de görün belki o zaman gerçeği kabul edersiniz.

Bilim adamı 1: Tamam.

Bilim adamı 2: Hemen başlayalım.

Ve deneye tekrar başlarlar...

Bilim adamı 1: Dünyanın ilk dönemlerindeki atmosferde bulunduğunu düşündüğüm gaz karışımı hazır.

Bilim adamı 2: Yapay elektrik deşarj kaynağı da hazır.

Bilim adamı 1: Gaz karışımını 100 derece ısıda bir hafta kaynatalım.

Bilim adamı 2: Karışıma devamlı elektrik de verelim. Bu işe yarayabilir.

Karışıma düzenli olarak elektrik verilir ve karışım sürekli ısıtılır. Sonuç ne olacaktır?

üç bilim adamı, deney

Bilim adamı 1: Bir haftayı doldurduk. Karışımı deney tüpünden hemen çıkar.

Bilim adamı 2: Ama doğada böyle bir cihaz yoktur ki...

Bilim adamı 1: Boş ver. Başka türlü başaramayız. Hile yapıyoruz ama olsun o kadar.

bilim adamı, hile

Bilim adamı 2: Tamam. Çok kurnazca düşünmüşsün. Bakalım işe yaracak mı?

Bilim adamları karışımı incelediklerinde oldukça şaşırırlar. Hücre yine oluşmaz.

bilim adamları, şaşkın

Bilim adamı 1: İnanamıyorum... Yine olmadı.

Bilim adamı 2: Herşeyi yaptık. Nasıl olmaz?

Bilim adamı 1: Her imkanımız var, herşeyi deniyoruz ama tek hücre bile oluşturamadık.

Bilim adamı 2: Gel en iyisi biz bu işten vazgeçelim istersen...

Bu evrimci bilim adamlarının kurdukları hayal de, Darwin'in kurduğu hayal gibi sona erer.

bilim adamı, canlılık

Bilim adamı 3: Gördünüz mü? Size söylemiştim. Cansız maddeler kendi başlarına canlılığı oluşturamazlar. Bu sadece Allah’a iman etmeyen bazı insanların ortaya attığı bir aldatmaca…

Bilim adamı 1 (ısrarla): 21.yy’a kalmaz biz haklı çıkarız.

Bilim adamı 2: Şimdilik başaramadık belki ama yakında yapacağız, göreceksin.

Bilim adamı 3: Beyler! Bu mümkün değil. Artık bunu kabul edin. Evrim teorisini kanıtlamak için doğa şartlarında olmayan şeyleri bile deneye kattınız. Buna göz yumuldu. Size istediğiniz her imkan verildi. Ayrıca tüm deneyi istediğiniz plan ve program içinde yürüttünüz.

Bilim adamı 1: Evet ne olmuş?

Bilim adamı 3: Siz bir plan kurarak deney yaptınız. Deneyi tesadüflere bırakmadınız, her aşamayı hesapladınız. Ama bildiğiniz gibi cansız maddeler biraraya gelmek için karar alıp bunu uygulayamazlar. Siz bunları yaptığınız halde yine de başaramadınız. Üstelik sadece birkaç hafta veya yıl değil, ne kadar bekleseniz yine de bunu başaramazsınız. Sizden sonra gelenlere vasiyet edip yüzbinlerce hatta milyonlarca yıl bu deneyi sürdürseniz yine de o varilin içinden kusursuz sistemleriyle bir canlı çıkaramazsınız.

bilim adamı, evrimci

Peki siz bunu plan yaparak ve tüm teknolojik imkanları kullanarak başaramadığınıza göre şuurlu olmayan varlıklardan bir canlı oluşturmalarını nasıl bekleyebilirsiniz?

Öncelikle tüm canlıların meydana gelmesi üstün bir ilim, kusursuz bir tasarım ve hassas bir ölçü gerektirir. Bu özellikler ise sadece, kainatı yoktan var eden, sonsuz akıl sahibi Yüce Rabbimiz'e aittir. Canlılar kendi başına ortaya çıkmamış, alemlerin Rabbi Allah tarafından bir anda yaratılmışlardır.

Varilci Darwin gibi günümüze kadar yaşamış tüm takipçileri de haksız çıkmışlardı. Ne var ki içlerinden bir kısmı bu varile olan inançlarını kaybetmedi. En ünlü evrimci bilim adamları bile bu varilin başında umutla beklediler. Şimdi iki evrimci bilim adamının içine düştükleri durumu görelim.

bilim adamı,darwinist

Evrimci 2: Nasıl olur? Niye canlı oluşmuyor? Herşeyi deniyoruz.

Evrimci 1: Yaratılışa inananlara ne cevap vereceğiz? Üstelik tüm bilimsel araştırmalar onların dediklerini doğruluyor.

bilim adamları, konuşma

Evrimci 2: Ne olursa olsun yaratılışı kabuledemeyiz. İnsanlar Allah’a inananların haklı olduğunu anlamamalı. Yalan söylemeye devam etmeliyiz. Başka çaremiz yok.

Bu bilim adamları da hiçbir sonuca ulaşamazlar.

Size şimdi vücudumuzu oluşturan bir hücreyi tanıtacağız.

hücre, vücutMerhaba! Ben bir hücreyim. Sizin bedeninizde yaklaşık 100 trilyon arkadaşım bulunuyor. Tüm bedeninizi bizler meydana getiriyoruz. Annenizin karnında bölüne bölüne sizin oluşmanızı sağlıyoruz.

bebek, hücreTüm yaşamınız boyunca vücudunuzdaki bütün faaliyetlerde görev alıyoruz. Siz nefes alırken, yürürken, yediğiniz yemekleri sindirirken, görürken ve duyarken her zaman sizin için çalışıyoruz.

İçimizde enerji üreten santraller; bir bölgeden diğerine ürünleri taşıyan taşıma sistemleri, boru hatları; bu ürünlerle ilgili bilgilerin kayıtlı bulunduğu bilgi bankaları ve laboratuvarlar var.

hücre, hücre yapısı

1-ÇEKİRDEK: İnsan vücuduna ait tüm bilgiler burada bulunan DNA molekülüne şifre olarak kaydedilmiştir.
2-ENDOPLAZMİK RETİKULUM: Protein ve diğer moleküllerin ulaşımı.
3-MİTOKONDRİ: Hücrenin ana enerji kaynağıdır.
4-HÜCRE ZARI: Hücreye giriş çıkışı denetler.
5-HÜCRE ZARI KAPILARI

Bizi meydana getiren proteinlerin tesadüfen oluşması imkansızdır. Dolayısıyla biz de tesadüfen oluşamayız. Hem içinde fabrikalar, bilgi bankaları, laboratuvarlar, santraller ve taşıma sistemleri olan bu harika sistem nasıl tesadüfen oluşabilir ki? Elbette ki oluşamaz.

Birçok parçadan oluşan hücre şematik olarak böyle görünür.

hücre, protein

Şimdi bazı ünlü bilim adamlarının canlıların tesadüfen oluşamayacağını anlatan sözlerini okuyacaksınız:

charles darwin, evrim

Tesadüfler sonucu canlı bir hücrenin meydana gelmesi ile, bir kasırganın bir hurda yığınındaki parçaları savurarak tesadüfen bir uçağı oluşturması arasında bir fark yoktur. (Sir Fred Hoyle)

En basit canlı hücresinin sahip olduğu mekanizma bile, insanoğlunun şimdiye kadar yaptığı, hatta hayal ettiği bütün makinalardan çok daha kusursuzdur. (W.H. Thorpe)

Açıkça görüldüğü gibi birçok bilim adamı hücredeki mucizenin farkında. Cansız maddelerden tesadüfen canlıların oluşmasının imkansız olduğunu görüyorlar. Varilci Darwin ve evrimciler hücreler ve canlılar hakkında birçok yanlış iddiada bulunmuşlar. Ama siz artık herşeyi yaratanın, Yüce Allah olduğunu çok iyi biliyorsunuz.

 
PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo
İNDİRMELER
  • Sonuç
  • Varilci Darwin ve ona inananların hikayesi (devamı)
  • Varilci Darwin ve ona inananların hikayesi
  • Varilci Darwin'in yanılgıları