5. Farkli Irklarin Varliği Neden Evrim Teorisine Delil Oluşturmaz?

FARKLI insan ırklarının varlığı bazı evrim taraftarları tarafından evrim teorisine delilmiş gibi gösterilmeye çalışılır. Aslında bu iddia da daha çok, savundukları teoriyi bile yeterince bilmeyen amatör evrimciler tarafından dile getirilmektedir.

Bu iddiayı savunanların öne sürdükleri tez, 'eğer canlılık İlahi kaynaklarda yer aldığı gibi, tek bir erkek ve kadınla başlamışsa birbirinden farklı ırkların nasıl meydana çıkmış olabileceği' sorusuna dayanır. Diğer bir ifadeyle, 'Hz. Adem ve Hz. Havva'nın boy, ten ve diğer fiziksel özellikleri toplamda yalnızca iki kişiyi kapsadığına göre her biri farklı özelliklere sahip olan ırklar nasıl ortaya çıktı?' demektedirler.

ırk

İlk insanın genetik materyali, çeşitli ırkların özelliklerini içerdiği için, zamanla farklı insan toplumlarında bu özelliklerin bir kısmı baskın çıkmış ve böylece ırklar oluşmuştur.

Gerçekte bütün bu soruların ya da itirazların altında yatan problem, genetik bilimi hakkındaki bilgi eksikliği ya da genetik kurallarının gözardı edilmesidir. Bugün yeryüzündeki insanlar arasında var olan ırk çeşitliliğinin nedenini anlamak için önce bu soruyla yakından ilgili olan "varyasyon" konusu hakkında genel bir bilgi sahibi olmak gerekir.

Varyasyon, genetik biliminde kullanılan bir terimdir ve "çeşitlenme" anlamına gelir. Bu genetik olay, bir canlı türünün içindeki bireylerin ya da grupların, birbirlerinden farklı özelliklere sahip olmasına neden olur. Varyasyonların kaynağı ise o türün içindeki bireylerin sahip olduğu genetik bilgidir. Bu bireylerin aralarındaki eşleşmeler sonucunda bu genetik bilgi yeni nesillerde değişik kombinasyonlarda biraraya gelir. Anne ve babanın kromozomları arasında genetik madde alışverişi olur. Böylece genler birbiriyle karışır. Bunun sonucu da bu bireyin fiziksel özelliklerinde bir çeşitlenme meydana gelmesidir.

İnsan ırkları ve insanlar arasındaki birbirinden farklı fiziksel özellikler de insan türüne ait 'varyasyonlar'dır. Yeryüzündeki insanların hepsi temelde aynı genetik bilgiye sahiptirler, ama bu genetik bilginin izin verdiği varyasyon potansiyeli sayesinde kimisi çekik gözlüdür, kimisi kızıl saçlıdır, kimisinin burnu uzun, kimisinin boyu kısadır.

Varyasyon potansiyelini anlamak için, sarışın ve mavi gözlü bireylere sahip bir toplum ile esmer ve siyah gözlü bireylerin çoğunlukta olduğu bir toplumu ele alalım. Her iki toplumun zaman içinde birbirine karışmaları ve aralarında evlilikler yapmaları sonucunda, ortaya esmer ve mavi gözlü yeni nesillerin çıktığı görülecektir. Yani her iki toplumun belli fiziksel özellikleri yeni nesillerde birbiriyle eşleşerek farklı görünümlü bireyler ortaya çıkacaktır. Diğer fiziksel özelliklerin de birbirleriyle karıştıkları düşünüldüğünde ortaya çok büyük bir çeşitlenmenin çıkacağı açıktır.

Burada bilinmesi gereken önemli bir nokta da şudur: Her fiziksel özelliği belirleyen iki gen vardır. Bunlardan biri çekinik, diğeri baskın ya da her ikisi de eşit derecede baskın olabilir. Örneğin kişinin göz rengini belirleyen iki gen vardır. Bunlardan biri anneden diğeri ise babadan gelir. Baskın olan gen hangisi ise çocuğun göz rengi o gen tarafından kontrol edilir. Çoğunlukla koyu renkler açık renklere baskındır. Buna göre, bir kişide yeşil ve siyah göz renklerine ait genler varsa o kişinin gözü, siyah renk geni daha baskın olduğundan siyah olur. Fakat çekinik olan yeşil renk daha sonraki nesillere aktarılarak ileriki bir jenerasyonda ortaya çıkabilir. Yani annesi ve babası siyah gözlü olan bir çocuğun gözü yeşil olabilir. Çünkü bu renk genleri anne ve babada çekinik olarak bulunuyordur.

Bu kural diğer bütün fiziksel özellikler ve bunları belirleyen genler için de geçerlidir. Kulak, burun, ağız şekli, boy uzunluğu, kemik yapısı, uzuvların ve organların yapısı, şekli, özellikleri, vs. gibi yüzlerce hatta binlerce özellik bu şekilde kontrol edilir. İşte bu özellik nedeniyle, genetik yapıda yer alan sayısız bilgi o bireyin dış görünümüne yansımadan sonraki nesillere aktarılabilir.

İlk insan olan Hz. Adem ve eşi de genetik yapılarındaki zengin bilgiyi, kendi dış görünümlerine bunların ancak bir kısmının yansımasına rağmen, sonraki nesillere aktarmışlardır. İnsanlık tarihi içinde ortaya çıkan coğrafi izolasyonlar da çeşitli insan gruplarında belirli özelliklerin birikmesine uygun ortam oluşturmuştur. Bu süreç, uzun zaman içinde insan gruplarının kemik yapısı, ten rengi, boy, kafatası hacmi gibi özelliklerinin birbirinden farklılaşması sonucunu getirmiştir. Bunun sonucunda ırklar ortaya çıkmıştır.

Ancak bu uzun süreç elbette bir tür farklılığını getirmemiştir. Boyu, ten rengi, kafatası hacmi ne olursa olsun tüm ırklar insan türünün birer parçasıdır.

 

PAYLAŞ
logo
logo
logo
logo
logo
İNDİRMELER
  • Giriş
  • 1. Evrim teorisi neden bilimsel ve g1. Evrim Teorisi Neden Bilimsel ve Geçerli Bir Teori Değildir?eçerli bir teori değildir?
  • 2. Evrim Teorisinin Çürütülmesi Yaratiliş'in Doğruluğunu Nasil Gösterir?
  • 3. İnsana Ait Bulgular Ne Kadar Eskiye Gider? Bu Bulgular Neden Evrim Teorisini Desteklemez?
  • 4. Evrim Teorisi Neden "Biyolojinin Temeli" Değildir?
  • 5. Farkli Irklarin Varliği Neden Evrim Teorisine Delil Oluşturmaz?
  • 6. Maymun ve İnsan Genomunun %99 Oraninda Benzeştiği ve Bunun Evrim Teorisini Kanitladiği İddiasi Neden Doğru Değildir?
  • 7. Dinozorlarin Kuşlara Dönüştüğü İddiasi Neden Bilim Dişi Bir Masaldir?
  • 8. "İnsan Embriyosundaki Solungaçlar" Hurafesi, Hangi Bilimsel Sahtekarliğa Dayanir?
  • 9. Klonlamayi "Evrim Teorisinin Delili" Gibi Sunmak, Neden Büyük Bir Aldatmacadir?
  • 10. Canlilik Neden Uzaydan Gelmiş Olamaz?
  • 11. Dünya'nin Yaşinin 4 Milyar Yil Olmasi, Neden Evrim Teorisini Desketlemez?
  • 12. 20 Yaş Dişi Neden Evrim Teorisinin Delili Olamaz?
  • 13. En Eski Canlilarin Kompleks Yapilari, Evrim Teorisini Nasil Çürütür?
  • 14. Evrim Teorisini Reddetmek Neden Gelişme ve İlerlemeyi de Reddetmek Gibi Gösteriliyor?
  • 15. "Allah Canlilari Evrimle Yaratmiş Olabilir" Düşüncesi Neden Hatalidir?
  • 16. "Evrim Belki de Gelecekte Doğrulanabilir" Düşüncesi Neden Yanliştir?
  • 17. Kurbağa Gibi Suda ve Karada Yaşayabilen Canlilar, Niçin Evrime Delil Olamaz?
  • 18. DNA'nin "Tesadüf"le Açiklanmasi Neden İmkansizdir?
  • 19. Bakterilerin Antibiyotiklere Karşi Direnç Kazanmasi Neden Evrim Örneği Değildir?
  • 20. Yaratiliş İle Bilim Arasinda Nasil Bir Bağlanti Vardir?