Senin aklın, vicdanın güzelse zaten Allah kaderinde karşına güzel bir insan çıkarır. Allah Hz. Süleyman (as)’ın karşısına niye o kadar güzellik çıkardı? Hz. Süleyman (as) o güzellikleri gayret ederek, çalışarak elde etmedi. Sadece takvasından dolayı Allah ona verdi.
Din kolaylıktır. Allah, “Sizi kolay olanda başarılı kılacağım” diyor, “Allah sizin için zorluk dilemez, kolaylık diler.” diyor. Hz. İbrahim (as)’ın dini gibi kolaydır.
(A9 TV; 19 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Eğer coşkulu bir sevgi varsa coşkulu bir iman vardır. Eğer şahsın kadına coşkulu bir sevgisi varsa, bilin ki coşkulu da bir imanı var demektir. O onun işaretidir.
(A9 TV; 19 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Namazda vesveseye kapıyı tamamen kapatmak lazım. Çünkü sen namazdan kaçınmıyorsun. Abdestten de kaçınmıyorsun. Abdest almaya gittiğine göre kaçınmamışsın. Elini yüzünü yıkıyorsun. Ne gerekiyorsa yapıyorsun. O zaman niye tedirgin olacaksın?
(A9 TV; 19 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Sevgiyi isterken önce Allah sevgisinin hedeflenmesi lazım. Allah sevgisi, Allah korkusu yoksa sevgi de yoktur.
(A9 TV; 19 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Sevgi, akıl kullanıldıkça kapsamı genişleyen bir yapıdır. Akılla orantılı gelişir. Mesela vefa gösterirsin, sevgisi artar. Şefkat gösterirsin, sevgisi artar. Sabır gösterirsin, artar. Koruyup kollarsın, artar. İnce, derin düşünürsün, artar. Güzel konuşursun, artar. Yalan söylemezsin, artar. Sürekli dürüst davranırsın, artar. Sürekli iyi niyetli, sevecen yaklaşırsın, artar. Aksini görürse adam tiksinir.
(A9 TV; 19 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
İnsan etten, kemikten, kandan oluşmuş bir varlık. Bin bir türlü de aczi var. Adam bunu mu sevecek? Deli olması lazım. Ancak Allah’ın ruhunu taşıyorsa, asil bir varlıksa, sonsuzluğu yaşayacak bir varlıksa sevilir.
(A9 TV; 19 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Bir insan Allah’a inanmıyorsa insanın ruhunda ona karşı güven olmaz. Allah’ı göremeyecek bir akla sahipse onu nasıl görsün? Allah’a şükredemeyecek bir durumdaysa insana nasıl teşekkür edecek? Allah’a vefa göstermeyen kula nasıl vefa göstersin? Sevginin enerjisini sağlayan, asaletini sağlayan imandır.
(A9 TV; 19 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Savaşa girmediğimiz halde hep fakir kaldık. Bu bereketsizliğin kökeni Darwinizm’dir. Darwinizm, Allah’a isyandır haşa. Allah esirgesin, ülkemizi yerle bir edebilir Cenab-ı Allah. Yer, gök çatlar böyle bir şeyde. Allah, “Neredeyse gökler parçalanacak bu sözden” diyor. Allah alenen inkâr ediliyor.
(A9 TV; 20 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Tebliğ yapan müminle alay eden zaten şiddetli etkilendiği için alay ediyor. Yoksa niye uğraşsın. Etkilenmese hiç muhatap olmaz, çeker gider, işine gücüne bakar. Alay kendini teskin etmek içindir. Çünkü içindeki vicdanı onu sıkmaya başlıyor. O sıkmaya karşı küfrün aldığı bir tedbirdir o.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Tebliğ yaparken sevabın üçse, alay edilerek yaparsan otuz olur. Alayın şiddeti fazlaysa üç yüz olur. Çok çok daha şiddetliyse üç bin olur diyelim. Senin amacın ne? İbadet değil mi? Sana ibadet yaratıyor Allah.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Diyorlar ki, “Hocam anlatıyoruz, tebliğ yapıyoruz, bizimle alay ediyorlar” Alayı kim yaptırıyor? Allah yaptırıyor. Tebliğ ile alay aynı anda yaratılıyor. Tebliğin, ibadetin kıymetini artırmak için Allah tarafından yapılan gizli bir ikramdır o. Küfrün aleyhinedir, müminlerin lehinedir. Mümine ikramdır, küfre beladır. Sen o alayı kaale almadığında sevabın kat kat artıyor.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Cennette sevgiye inanman için senin bir fedakârlık, yiğitlik, cesaret, sabır, temizlik, takva göstermen lazım. Mümin o ahlakı gösterdiği için kendinden emin oluyor, sevildiğinden emin oluyor. Sevenler de onu o yönüyle seviyorlar zaten.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Cennette sabır yok, cesaret yok, cesarete ihtiyaç yok. Sabır, cesaret, yiğitlik yapamazsın. Tevekküllük bir şey yok. Temizlik, fedakârlık bunların hiçbiri yok. Sadece eğlence yurdudur. Tabii hamd etme, şükretme ibadeti vardır, Allah’ın tecellisini görüp sevme vardır.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Müminlerin imtihanı hakikaten zorludur. Yani kolay imtihan olursa Müslüman için o küçük düşürücüdür, hakikaten onun için çok acı bir durum vardır, bir gariplik vardır. İmtihanı ne kadar zorluysa o kadar makbuldür.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
“Allah sabredenleri sever.” Çünkü sevgi oradan anlaşılıyor. Sabredemiyorsa sevgisi yok demektir. Mesela insanın sevdiği oluyor ama o sevgisini muhafaza etmesi önemlidir. Yani iki günlük sevgi olmaz. Bazıları öyle, mesela bir günlük sevgisi var. Bir gecelik sevgisi var. Hevesi var yani daha Türkçesi. Ama mümin sevgiyi ömür boyu ve sonsuza kadar istiyor.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Sabır ibadettir. İbadet olarak beklemeye sabır denilir. Tahammülde, kişi dayanır sadece. Sabır ibadetin adıdır. Yani namaz gibi ibadet ismidir.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Dünyada fakirliği organize eden özel bir sistem var. O sistemin başında olan şahıslar var. O başında olanlara da emir verenler var. Emir verene emir veren var. Göremedikleri emir veren var. Fakirlik özel olarak oluşturuluyor ve fakirliği durduramıyorlar. Allah, “Şükredilmediğinde fakirlik meydana getiririm” diyor. Allah’ın dediği oluyor, insanlar durduramıyor.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Büyük Türkiye için ivedi olarak manevi değerlere önem veren bir gençlik yetiştirilmesi lazım.
(A9 TV; 17 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Kız çocukları çok naif varlıklardır, çiçek gibi. Bir parça dikkat edilmezse hemen solar. Onların her yerde çok iyi korunup kollanmaları gerekir.
(A9 TV; 16 Nisan 2015)
Adnan Oktar
-
Fransa'nın sadece Cezayir’de katlettiği Müslüman sayısı 1.5 milyon. Bu soykırım değil mi? Otomatik silahlarla silahsız insanların hepsini vurdular, makinalı tüfekle taradılar. Soykırım mı? Soykırım. Ama kabul etmiyorlar.