Sanatçıları cahil cühelanın, yobazların eline bırakmamak lazım. Çünkü yobaz her şeyi yozlaştırmak ister, her şeyi bozmak ister. O, şeytanın avanesi olmuş, güzel olan her şeyi yıkar.
Yalan herhangi bir olay değildir. Pisliktir, insanın yüzünü karartır, aklını alır, çirkinleştirir.
(A9 TV; 13 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Yalan söylemek bir delilik türüdür ve insanların ilgisini çekmek için, insanları eğlendirmek için cahil kesimde özellikle görgüsüz kesimde çok yaygındır. Bu bir delilik türü olduğu için ve insanı aşağılattığı için hiçbir insanın buna yanaşmaması lazım. İnsanların dikkatini çekeceğim diye yahut bilmişlik yapacağım, büyüklüğünü göstereceğim diye yalan söylemek adiliktir.
(A9 TV; 13 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Türkiye’nin Avrupai olması çok önemli. Bakın en gelenekçisi, en Ortodoks’u bile Avrupa’ya gitmek istiyor. Avrupa’yı beğeniyorlar. Demek ki insan fıtratına uygun bir çizgi. Resim olacak, müzik olacak, heykel olacak, güzel yollar olacak, güzel binalar olacak, güzel insanlar olacak, hayat güzel olacak. İnsan fıtratı bu şekildedir. Eğer dedikleri doğru olsaydı bunlar Ortadoğu’ya giderlerdi, Mısır’a, Pakistan’a, Hindistan’a, İran’a giderlerdi. Gitmiyorlar. Hatta bir kısmı nefret ediyor, hiçbir şekilde istemiyorlar.
(A9 TV; 12 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Eğer Türkiye'de bağnaz görünüm artarsa Türkiye'yi bir Ortadoğu ülkesi haline getirip feci şekilde ezerler. Yani Suriye'ye ve Irak'a yaptıklarının aynısını yaparlar. Ama Türkiye, Avrupai görünümde bir ülke olursa bütün dünyada değer bulur.
(A9 TV; 12 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Allah Kuran’da insanın normal akılda olmasını sağlayacak çok güzel sırlar vermiş. Bir kere kişinin kendini Allah’a adaması bütün ahlaksızlığı ortadan kaldırıyor, anormalliği ortadan kaldırıyor. Tevekküllü olması kendine yaptığı eziyeti ortadan kaldırıyor. Sabırlı olduğunda herkesle dost oluyor. Vefalı olduğunda herkesin seveceği bir kişilikte oluyor. Kendini eleştirdiğinde akli dengesi yerine geliyor. Başkası eleştirdiğinde de tamamen böyle makul, tutarlı bir insan haline geliyor, sevilen bir insan haline geliyor.
(A9 TV; 11 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Eleştiri yapılmazsa nefis insanı akıl hastası yapar, delirtir. Müslüman kendini eleştirecek, başkasına da kendini eleştirtecek. Bunu yaptığında çok dengeli, tutarlı normal makul bir insana dönüşüyor. Akıl hastalığı varsa gidiyor üstünden. Delilik gidiyor, saldırganlık gidiyor. Tutarsızlığı, kendine azap vermesi ortadan kalkıyor.
(A9 TV; 11 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Kişi öğütten rahatsız oluyorsa bu şeytani bir rahatsızlıktır. Öğüt, küfürde zehir etkisi yapar. Öğüdü dinlemek bile istemezler.
(A9 TV; 10 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Müslüman kendisine öğüt verildiğinde memnun olacak, fenalık geçirmeyecek, bu şeytandan. Nasıl namazdan rahatsız olur şeytan, Allah’ı anmaktan nasıl rahatsız olursa, öğüt verilmesinden de rahatsız olur.
(A9 TV; 10 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Mehdiyet’e olan sevgilerinden, Hz. Mehdi (as) ile ilgili rivayetleri saklamadaki titizliklerinden dolayı bütün Şia’yı Şiileri tebrik ediyorum. Hadisler ahir zaman olayları ile tam mutabık. Hz. Ali (ra)’den gelen ve alenen tahakkuk eden, mucize olan hadisler. Hep Şia’dan geliyor. Ehli Sünnet kaynaklarında bu rivayetleri bulamazsınız.
(A9 TV; 10 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Hz. Mehdi (as)’ı seveni Allah sever. Mehdiyet’e bağlananı Allah mutlu eder. Mehdiyet’te bereket vardır.
(A9 TV; 10 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
İnsan kendi kendini bilmez, bu açıdan, eleştiri mükemmel bir nimettir. Fakat şeytan bunu bir felakete ve bir acı sarmalına çevirmiş. Eleştiri insanlarda çok yıkıcı etki yapıyor. Mahvoluyor, insanlıktan çıkıyor adeta. Şeytanın verdiği azaba bakın. Lehine olan, son derece hayrına olan, nimet olan bir şeyi ona nasıl gösteriyor.
(A9 TV; 10 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Bir kişinin diğer bir kişiyi eleştirmesi en kaliteli ayna demektir, ne güzel. Saçını düzeltiyorsun, elini yüzünü düzeltiyorsun. Eleştiren birini bulabilmek, altın kıymetindedir, çok büyük bir nimettir. Ama dürüst samimi eleştiren. Can yakmak için, rahatsız etmek için değil. Doğru eleştirecek.
(A9 TV; 10 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Ürdün’e yardım etsin diğer ülkeler. Ürdün’de mülteci sayısı bir buçuk milyona yaklaştı. Para vermek lazım, imkan vermek lazım, yiyecek, giyecek. Zengin Arap ülkeleri habire parayı silaha akıtıyorlar. Silaha verme de işte o garibanlara ver, rahat etsinler.
(A9 TV; 9 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Benim Mehdiyet’i anlatımımdan bu kadar çekinmelerinin nedeni, hurafesiz anlatmam. Doğru olduğuna kesin kanaat getirttirmem. Yoksa ben böyle hurafe tarzı ile anlatsam bayılırlar. Hiçbir sorun çıkmaz, kızan falan da olmaz. Kimse bir şey demez.
(A9 TV; 9 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Sevgi hayatın birinci şartı. Su gibi, hava gibi. Hava alamadığın zaman ölürsün, sevgi olmadığında ölürsün, dünya ölür, kainat ölür. Sevgisiz yaşanmaz. Sevgide de pazarlık olmaz. Diğergamlık vardır, fedakarlık vardır, küçük şeylere tenezzül etmezsin.
(A9 TV; 8 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Sevgi, merhamet ve şefkati getiriyor. O zaman kimseyi öldüremezsin, asıp kesemezsin. Akılla ilimle halledersin. Sevgiyle, ikna ederek halledersin.
(A9 TV; 8 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Bütün dünya için en önemli sosyal ve siyasi temel; sevgi. Şifa kaynağı sevgi. Bu olmadığında bütün sistem bozuluyor. Siyaset de batıyor, ticaret de batıyor, hukuk da, her yer birbirine giriyor. Çok acımasız bir ruh hâkim oluyor her yerde.
(A9 TV; 8 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Sevgiyi lüks olarak görüyorlar, olursa iyi olur. Olmuyor işte, sevgi olmadığında savaşlar oluyor. Terör, anarşi, dehşet oluyor. Hiç kimse güvende olmuyor.
(A9 TV; 8 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Bağnazlığa Türkiye’nin asla prim vermemesi gerekiyor. Modern insanların olduğu Norveç gibi, Hollanda gibi, Danimarka gibi bir ülke olması lazım Türkiye’nin. Bütün şehirlerin Paris, Londra gibi olması lazım. Müzik olsun, resim olsun, heykel olsun, güzellikler olsun. Şehirlerin her yeri sanat galerisi gibi olsun. Dekolte hanımlar da olacak, başörtülü hanımlar da. Alabildiğine bir fikir özgürlüğü ve güzellik ortamı olması lazım.
(A9 TV; 8 Aralık 2015)
Adnan Oktar
-
Enaniyetli olan insanlar denesinler, baksınlar görecekler. Yarı deliyken, makul tutarlı bir insan haline gelirler. Herkes de görür, etrafı çevresi de görür. Şartı; kendini eleştirecek.