Okullarda gençlere gayet güzel tesisler yapılabilir. Spora teşvik etmek değil, spora bir nevi mecbur etmek gerekir. Kendi haline bırakırsa insanın spor yapması çok zordur.
Spor aslında devlet tarafından mecbur hale getirilmesi gerekir. Her gün en az bir saat, bir buçuk saat spor dersi olması lazım. Zinde gençlik yetişmesi için. Yahut gün aşırı. Mühim olan gençliğin ruhen ve bedenen sağlıklı ve sıhhatli olması.
(A9 TV; 23 Kasım 2013)
Adnan Oktar
-
Bediüzzaman diyor ki; “Her şeyde ifrat, ifrattır.” Yani aşırılıktır. “İrtibatta ifrat, mükemmeldir.” diyor. İrtibat yani birbirleriyle görüşme, sohbet, bağlantıda ifrat çok fazla olması mükemmeldir, güzeldir diyor. Müslüman da irtibatta ifrat edecek, inşaAllah. Sık sık görüşecek.
(A9 TV; 23 Kasım 2013)
Adnan Oktar
-
Kalitesizlik adeta yutuyor insanları, alttan alta mahvediyor. Mesela bütün Ortadoğu'yu kasıp kavuran, Mısır'ı, Fas'ı, Tunus'u, Cezayir'i mahveden kalitesizlik şu an Türkiye'de de insanlara saldırıyor.
(A9 TV; 23 Kasım 2013)
Adnan Oktar
-
Ülfetin şu yönden faydası olabilir Allah tarafından insanlara; Allah'ın haşyetinden helak olmamaları için verilmiş bir özellik. Daha sakin olmasını sağlar. Yani bir sinir ilacı gibidir insana. Psikolojik bir sakinleştirici gibidir ülfet.
(A9 TV; 23 Kasım 2013)
Adnan Oktar
-
Ülfete karşı Allah'a dua edilmesi lazım. ''Yarabbi, beni ülfetten koru. Harika bilginin etkileyiciliğini kalbime hakim kıl, ruhuma hakim kıl. İmanıma vesile olan bu değerli bilgiyi ülfetle yok etmekten beni koru.''
(A9 TV; 23 Kasım 2013)
Adnan Oktar
-
Ülfet felaket bir şeydir. Mesela Peygamber (sav)'in mucizesini duyuyor. Gözleri doluyor, hayret ediyor. Ülfet onu bir anda yutup atar. İnsanın ülfet eğilimi vardır. Ülfete direnmek lazım.
(A9 TV; 23 Kasım 2013)
Adnan Oktar
-
Ülfet çok tehlikelidir. Müslüman'ın en çok üstünde duracağı şeylerden birisi odur. Mesela hücrenin yapısını inceliyor, nefesi kesiliyor. Ama beyninin arkasında muazzam bir ülfet dalgası o gelen bilgiyi sürekli emer. Sürekli yok eder.